Mała Miss

Little Miss Sunshine
2006
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104569
7,5 53 krytyków
Mała Miss
powrót do forum filmu Mała Miss

Praktycznie cała ścieżka dźwiękowa jest kopią ścieżki z filmu "Everything is illumianted". Ciekawe ile zapłacili za prawa do tej muzyki...?

ocenił(a) film na 10
koSior_2

Nie masz racji. Oczywiście podobieństwa do "Wszystko jest illuminacją" są jak najbardziej dostrzegalne, ale o kopii nie można mówić, bo muzyka jest całkiem inna, tylko konwencja ta sama.W filmie z Woodem mieliśmy partyturę Cantelona przeplataną piosenkami Leningradu, a tutaj muzykę Danny wspiera nijaka Devotchka. Swoją drogą soundtrack z "Everything is illuminated" zachęcił mnie do zapoznania się z twórczością Leningradu, czego nie żałuję, bo są fenomenalni (POLECAM!!). "Mała miss" również zachęca do poszperania za ową Devotchką, na co narazie czasu nie mam, ale po sesji jaknajbardziej;)
Na koniec dodam, że oba te filmy są klimatem bardzo do siebie podobne, oba uwielbiam i trudno wskazać ten gorszy, bo chociaż różnica w ocenie jest o 1 oczko na korzyść "Małej Miss", to w przypadku filmu Shreibera dychę odebrałem ze względu na przeinaczenie książki (sam film na 10 u mnie zasługuje, ale jako adaptacja książki nie jest doskonały).