Mała Miss

Little Miss Sunshine
2006
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104560
7,5 53 krytyków
Mała Miss
powrót do forum filmu Mała Miss

Polecam ten film, ponieważ jest to rozrywka na wysokim poziomie. Komedia, ale nie z tych głupawych, lecz takich, które zostawiają po sobie pytania. Amerykanie potrafią kręcić kino drogi, bo droga na Zachód to część ich wspólnej historii, dziedzictwa i kultury. I nieważne już czy odbywa się tę drogę dyliżansem, czy żółciutkim VW :)

atr

Ode mnie również 9. Film moim zdaniem był świetny! A ten taniec tej małej na wyborach miss rozbawił mnie do łez ;)

ocenił(a) film na 10
blackgin

O tak :D Pamiętam tą scenę z tańcem na wyborach miss. Byłyśmy z koleżanką w kinie, i tak się wtedy śmiała, że musiałam ją uciszać. Film świetny. Sprawia,że można się naprawdę pośmiać w wielu momentach, ale też zastanowić nad niektórymi problemami, poruszonymi w tym filmie, np. narkotyki, daltonizm, homoseksualizm, dążenie za wszelką cenę do celu itp.
Przyznam, że najbardziej spodobała mi się rola wujka Franka - po prostu genialna!!!
Polecam film gorąco - najlepiej w rodzinnym gronie!

ocenił(a) film na 8
atr

Film podobał mi się niesamowicie! Scena z tańczącą rodzinką na wyborach "little miss sunshine" mnie bardzo rozbawiła. Tak samo z resztą jak przewóz dziadka w bagażniku samochodu. Film inteligentny, pokazujący wiele problemów nie tylko rodzin amerykańskich ale także i polskich (nawet moi rodzice mają często duże problemy z kasą). Członkowie pokazanej w filmie rodziny bardzo się wspierali nawzajem, życzę każdej rodzinie by była tak silna jak rodzina Hooverów i dążyła do wyznaczonego sobie celu. Muzyka mi się także podobała, "DeVotchKa" ma naprawdę miłe utwory.

Nie bądźmy frajerami. :P