Ciekawe i zabawne postacie ,procz tego ffilm nie jest plytki i ma przesłanie. Taki na 8,5 jest ale watpie by dostał Oscara jak niektorzy by chcieli ale tez nie zgodze sie z tymi co twierdza ze nominacja dla tego filmu była by skandalem, bo wszyscy tworcy tego filmu solidnie zapracowali na nia. Tak wogule moim zdaniem nie ma duzego znaczenia kto dostaje oscara ,licza sie same nominacje , a nominowane filmy zwykle sa rowne i to kwestia gustu ktory z nich bedzie najleprzy. Przypomnijcie sobie ile swietnych filmów było nominowanych w 2 poprzednich oscarowych rozdaniach. Naprawde było w nich wiele dobrych filmow i trudno było sie zdecydowac na jeden. Ja np. dalem niska note good night and good luck bo wogule mnie ten temat nie ciekawil ale zdaje sobie sprawe ze wiele lepiej by tego tematu nie uchwycono, pozatym film byl swietny od strony technicznej. Ja mu dalem chyba 5/10 ale dla osoby dla ktorej temat przedstawiony w tym filmie był wazny bo dotknoł ja bezposrednio w tamtych latach bedzie to film rewelacyjny na 9/10 minimum. Tak samo amerykanie dali by 5/10 swietnie zrobionemu filmowi o tym co dzieje sie teraz u nas ,czyli coraz to nowych podejrzeniach kto byl agentem sb bo co ich to obchodzi. Tak samo dla wielu osob wydaje sie nudna mala miss bo przez caly film widzimy sprzeczki pokreconej rodzinki(dla amerykanow pewnie juz mniej pokreconej bo u nich sa wyzsze kryteria dla takiego miana:) i dla wielu ogladajacych ten film niema tu nic co by zaslugiwalo na jaka kolwiel nagrade. Macie prawo tak twierdzic ale nie obrazajcie przy tym osob ktorym sie to podoba i samych tworcow filmu.