Mała Miss

Little Miss Sunshine
2006
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104569
7,5 53 krytyków
Mała Miss
powrót do forum filmu Mała Miss

Ten film jest poprostu powalający, scenariusz jest genialny. Piękna historia z wspaniłą grą aktorską. "Mała Miss" razem z "Infiltracją" powinien walczyć o Oscara za najlepszy film...
Naprawdę jesteśmy pod wielkim wrażeniem.

po_prostu_P_

zgadzam sie całkowicie :]

arczi_vederczi

dziękujemy:)

ocenił(a) film na 10
po_prostu_P_

i ja również sie dołączam. piękny film. prawdziwy, poruszający, niesamowity.

po_prostu_P_

ja też się zgadzam film jest na prawdę świetny bardzo przyjemnie się ogląda jest mnóstwo zabawnych sytuacji przy których można się pośmiać ale przede wszystkim pokazuje marzenia takiej małej dziewczynki taki film o życiu który warto obejrzeć
pozdrawiam :)

sea

Poprstu jest to film dla każdego, zasłużony Oscar dla Arkina:)

użytkownik usunięty
po_prostu_P_

Bardzo dobry film, ale na moim zdaniem raczej na niedziele na godzinę 12, a nie oscary. Lekki, przyjemny, a przy tym nie głupi. Polecam jeśli ktoś chce odpocząć nie marnując czasu.

ocenił(a) film na 10

Z tą 12 to jakieś przejęzyczenie, w jakiś dziwny sposób grupujesz filmy, i z wielką łatwością nadajesz im plakietki "lekki i przyjemny"...Dla mnie ten film w niczym nie ustępuje Requiem Dla Snu, czy Buntownikowi Z Wyboru - ok jest inny, ale czy to znaczy że gorszy? Świetny scenariusz, genialna gra aktorów, mnogość wartościowych scen, rozbrajający humor zaaplikowany w odpowiednich dawkach, i strona techniczna(muzyka, zdjęcia) stojąca na najwyższym poziomie, sprawia, że film z całą pewnością zasługuje na możliwość starania sie o najwyższe istniejące w świecie filmu laury.

ocenił(a) film na 10

Chociaż w pewnym stopniu masz racje, film nadaje sie także na puszczanie go w niedziele o 12, chociaż ja rozumiem to raczejako zalete, niewykluczającą pretendowania do Oscarów? Tyle świetnych filmów leciało w niedziele o 12, że tylko wspomnę o ET Spielberga, albo Gwiezdnych Wojnach Lucasa...Przyznasz że towarzystwo naprawdę doborowe...

użytkownik usunięty
Muppetus

Może i masz racje. Może zwyczajnie przyzwyczaiłem się, że nagradzane, czy też pretendujące do nagród filmy są mroczne i ponure. Ten film dla mnie to taka słoneczna wersja American Beauty, zrealizowana w dość prosty sposób, nie ma tu niedociągnięć, ale nie ma też fajerwerków (chodzi mi tu o obraz). Zdjęcia są dobre, ale nie zachwycają. Po obejrzeniu nie próbowałem zapamiętać kto jest reżyserem, a kto odpowiadał za zdjęcia itd. a tak jest w przypadku filów które mnie zachwycą. Nadal uważam że to film bardzo dobry i warto go obejrzeć.

ocenił(a) film na 7

Tak film jest wspaniały. W pewnym momęcie płakłam a w następnym śmiałam się. Świetna gra aktorska. Cudowna historia przectawiona w fenomenalny sposób. Wszystkim polecam.

po_prostu_P_

Film jest naprawde zabawny perwersyjny ćpun dziadek wymiata every day goddamnit fucking chicken

tengu11

No i Arkin zasłużenie otrzymał Oscara:)