Ledwo skończył się bój o wprowadzenie Źródła w większej liczbie kopii niż 5 do innych dużych miast Polski (na razie wygrały 3miasto i Katowice), a już kolejny ważny i zauważony na Świecie film został.... no niestety ale powiem wprost.... olany przez "cudownego dystrybutora" jakim jest Cinepix. Brak mi słów na kolejne decyzje jakie podejmuje dyrekcja Cinepixu. Tak, wiem, że Mała Miss nie będzie hitem i tłumów na tym filmie nie będzie ale jak pokazało Źródło i to już w pierwszy tygodniu wyświetlania, widzowie i na takie filmy chodzą....
Żenada....
Mail wysłany, a odpowiedzi na pytanie co dalej z Małą Miss, jak nie było, tak nie ma.
Może Cinepix się spalił ze wstydu :D
Witam rowniez w watkach "Malej Miss". Ja jestem z Poznania i nie moge narzekac. "Zrodlo" obejrzalem sobie w sobote o 17:15 w Kinepolis, a "Mala Miss" o 17:15 w niedziele. Ogolnie wybor w tym kinie, ktore podobno zostalo sprzedane Cinema City byl bardzo duzy i kilka nawet porzadnych filmow graja. Do tego maja o niebo wygodniejsze fotele niz w Cinema City i dzwiek THX naprawde robi wrazenie.
Wiec chyba musisz pomyslec o prezprowadzce do duzego miasta :))
A w Opolu to nie wiem czy się w ogóle pojawi. "Babel" na ten przykład pokazują na jednym seansie z cyklu "Kino konesera"... Pozostawię to bez komentarza...
Znam ten bol, bo mieszkalem kiedys w Olsztynie. No i organizuj caly harmonogram tygodnia tak, aby szlo wyjsc do kina na ten jeden jedyny seans. Tragedia.
Chyba będę musiał ;)
"do duzego miasta", wiesz 3miasto razem wzięte (Gdynia, Gdańsk Sopot) wcale takie małe nie jest. Mieszka tu więcej ludzi niż w Poznaniu :p Ale dystrybutorzy i tak traktują nas jak jakąś wieś....
Niedawno bylem w 3miescie i tez chcialem sie wybrac do kina. A ze aktualnie bylem w Gdyni, to pomyslalem, ze gdzie jak gdzie, ale w Silver Screenie w Gdyni (chyba jednym z najbardziej znanych kin w Polsce - przez festiwal) to wybor bedzie konkretny. Zaskoczyli mnie ubogim wyborem, prawie zadnym. Cale szczescie, ze wsrod bodajze 5 kiepow mieli "Zakochany Paryz". Ale poczulem sie rozczarowany. Dzien pozniej rezydowalem w Gdansku (to byl weekend) i postanowilem odwiedzic Cinema City z zona i przyjaciolka. Tu juz w ogole byla zenada. Poszlismy w koncu na "Diabel ubiera sie u Prady" i cale szczecie, ze film okazal sie fajna komedia romantyczna, bo spedzilismy mily wieczor.
Ale wiesz co... morza Wam nie zabiora. I wszyscy Wam go zazdroszcza.
Pozdrowienia dla Trojmiasta
Niedawno bylem w 3miescie i tez chcialem sie wybrac do kina. A ze aktualnie bylem w Gdyni, to pomyslalem, ze gdzie jak gdzie, ale w Silver Screenie w Gdyni (chyba jednym z najbardziej znanych kin w Polsce - przez festiwal) to wybor bedzie konkretny. Zaskoczyli mnie ubogim wyborem, prawie zadnym. Cale szczescie, ze wsrod bodajze 5 kiepow mieli "Zakochany Paryz". Ale poczulem sie rozczarowany. Dzien pozniej rezydowalem w Gdansku (to byl weekend) i postanowilem odwiedzic Cinema City z zona i przyjaciolka. Tu juz w ogole byla zenada. Poszlismy w koncu na "Diabel ubiera sie u Prady" i cale szczecie, ze film okazal sie fajna komedia romantyczna, bo spedzilismy mily wieczor.
Wiesz, prawdę powiedziawszy wolałbym dobre filmy w kinach niż tą zaglonioną zatokę....
A problem z marnym wyborem filmów u nas polega na tym, że wszystkie multiplexy mają jedynie 8 sal, co nie pozwala na wprowadzanie ambitnych filmów bo po prostu nie ma na nie miejsca w repertuarze....
10 salowe Multikino oczywiście pomijam, bo tu zawsze było nastawienie na filmy jedynie komercyjne.
Gdyby nie Kinoplex, który od czasu do czasu wprowadzi jakiś bardziej ambitny film - jak to miało miejsce teraz w przypadku Źródła, to w ogóle byłoby kiepsko...
Pozdrawiam.
A propos Kinoplexu to właśnie zobaczyłem, że jako jedyny operator kinowy wprowadził u nas Noc w muzeum z napisami, a nie z dubbingiem, jak wszystkie pozostałe kina w 3mieście. :)
No to problem. "Moj" Kinepolis ma 20 sal, a wiec aby wyswietlac cos w wszyskich slach musi siegac po bardzo lternatywny repertuar albo grac kompletne starocie.
A co do zaglonionej zatoki, to moze masz i racje, ale spacerek po "cyplu" w Rewie czy podobne eskapady maja swoj niezaprzeczalny urok.
Ja strasznie chciałam iść na "Małą Miss", jakąś porządną(ale nietypową) komedię i na chceniu się skończyło... Zobaczyłam repertuar kilku kin i oczywiście w żadnym nie wyświetlają. Rozumiem, gdybym mieszkała w jakimś niedużym pojedyńczym mieście, ale mieszkam w centrum aglomeracji(ja akurat w chorzowie i mam do wyboru ok. 10 kin w różnych miastach. I co, oczywiście dystrybutorzy mają to gdzieś i jak na razie pozostaje mi czekać, aż wyjdzie na DVD(o ile wyjdzie) albo jakimś cudem się pojawi.