Mała Miss

Little Miss Sunshine
2006
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104569
7,5 53 krytyków
Mała Miss
powrót do forum filmu Mała Miss

slaby

ocenił(a) film na 3

..taki sobie nudny film jakich powstaje tysiac rocznie ...nie polecam nudny

ocenił(a) film na 10
krzysiekszalwinski

nie mogę się zgodzić. film wbrew pozorom jest świetny. mówi o tym że nie trzeba iść za falą, nie trzeba być takim jak reszta "porządnego" społeczeństwa. można być sobą i nie trzeba się tego wstydzić. bardzo, bardzo polecam! (ale tylko tym którzy potrafią patrzeć głębiej i brzydzą się komformizmem)

ocenił(a) film na 9
krzysiekszalwinski

przesadny optymizm. życzyłbym sobie, żeby takich powstawało tysiąc rocznie.

K_meyer

Piekny film wzruszajacy i smieszny. Stawia opor kiczowatym hollywodzkim produkcjom. Bardzo polecam!

krzysiekszalwinski

nie zgadzam się , że film jest słaby poprostu go niezrozumiałeś , dla ciebie był nudny , to oglądaj filmy typu szklana pułapka itd...film mówi o tym czym jest życie , co trzeba zrobic żeby byc szczęśliwym.

krzysiekszalwinski

film jest bardzo dobry.To, że brak tam pościgów, strzelania, krwi itp. to nie oznacza, że jedt nudny. Bardzo mądry, inteligentny, wskazuje na najważniejsze wartości w życiu człowieka. Pokazuje, że nie wszyscy muszą poddać się amerykańskiej, idiotycznej subkulturze. Do tego końcówka fenomenalna!!!

ocenił(a) film na 10
lucwarchol

(..)"amerykańskiej, idiotycznej subkulturze"(..)

Film jest filmem AMERYKAŃSKIM - zrobionym za amerykańskie pieniądze, z amerykańskimi scenarzystami/reżyserami/aktorami i także dla głównie dla amerykańskiego widza. Zastanów się nad tym momencik, potem jeszcze jeden, a potem jeszcze chwilkę. Może coś z tego wyjdzie.
Poza tym dobrze dowiedziec się co znaczą słowa, których się używa, jak np. subkultura.
Pozdrawiam

piotrkrajewski23

Do "piotrkrajewski23"; w takim wypadku uważasz, że każdy film robiony przez Amerykanów i za amerykańskie pieniądze musi mówić o wspaniałym amerykańskim świecie?!Chyba za mało filmów z Nowego Świata oglądnąłeś.Mnie chodzi o to, że film jest wartościowy i "nie ma flagi amerykańskiej w tle", i raczej pokazuje zepsucie tego amerykańskiego świata(mimo, że zrobili go amerykanie!)

ocenił(a) film na 10
piotrkrajewski23

w zasadzie to nic nie wynikło z Twojej odpowiedzi Piotrze bo chyba miałeś zamiar coś wyjaśnić a ja chyba nie wyłapałem co... :(

ocenił(a) film na 5
krzysiekszalwinski

potwierdzam-film jest słaby i dosc nudny, nic w nim smiesznego. nie wytrwalam do konca, po godzinie przestalam ogladac (łudziłam sie , że moze bedzie cos zabawnego).

justyna_k1

Do "piotrkrajewski23"; w takim wypadku uważasz, że każdy film robiony przez Amerykanów i za amerykańskie pieniądze musi mówić o wspaniałym amerykańskim świecie?!Chyba za mało filmów z Nowego Świata oglądnąłeś.Mnie chodzi o to, że film jest wartościowy i "nie ma flagi amerykańskiej w tle", i raczej pokazuje zepsucie tego amerykańskiego świata(mimo, że zrobili go amerykanie!)

ocenił(a) film na 10
krzysiekszalwinski

Amerykanska subkultura, ciekawie ;)

Tysiace takich filmow co rok??? Z checie bym poznala tytuly, bo jakos ja nie moge natrafic na rownie ambitne i zabawne filmy w kinach ostatnio... :(

ocenił(a) film na 1
krzysiekszalwinski

Ojj zgadzam się w 100%,ja nie doszukałam się żadnych głębszych wartości w tym filmie.Prymitywny humor,żadnego przesłania...Szkoda czasu!

domi_b_18

W takim wypadku słabo szukałaś.No cóż, w sumie nie wszystkim musi się podobać...

ocenił(a) film na 10
lucwarchol

Cóż, co do humoru, to każdy lubi inny więc nie można go oceniać tak sobie po prostu - niektórzy lubią taki, jaki tu jest - inni wolą niesamowicie zabawne przypadki j.lo i matthew rodem z 'powiedz tak' :> Mi się film podobał, bo wywoływał dużo uczuć, nie był wcale przeciętny i tuzinkowy, gra aktorów w większości wypadła b dobrze, przesłania miał, koniec

ocenił(a) film na 10
domi_b_18

"Prymitywny humor,żadnego przesłania...Szkoda czasu!"

Czytajac ten komentarz mam wrazenie ze albo ja, albo domi_b_18 bylysmy na zupelnie innym filmie...

ocenił(a) film na 8
Cyanide

Dobry film z naprawde "budującym" zakończeniem

ocenił(a) film na 3
tomm0

..napisz mi co w nim było budującego...budujący to jest ..Joe Black ...Stay...a to byl kibel

ocenił(a) film na 10
krzysiekszalwinski

Polecam temat ten
http://www.filmweb.pl/topic/591614/Rodzinny+film+z+pi%C4%99knymi+warto%C5%9Bciam i+%21%21%21.html
i ten
http://www.filmweb.pl/topic/594457/przera%C5%BCaj%C4%85ca+satyra+konkurs%C3%B3w+ pi%C4%99kno%C5%9Bci.html .

ocenił(a) film na 3
Cyanide

wiesz co ten film nie trafia we mnie wole cos w stylu joe black z bradem pitem czy stay forstera ...to jest prawdziwe przemijanie...a ten film taki troche glupkowaty

ocenił(a) film na 10
krzysiekszalwinski

Kwestia gustu. Mała Miss to nie jest film o przemijaniu. Opowiada o problemach przeciętnych ludzi z jakimi tak naprawdę możemy się spotkać na codzień. O wiecznym dążeniu do ideałów, które tak naprawdę mają czynić nas szczęśliwymi. Myślę że dialog między Dwayne'm a wujkiem Frankiem na molo w czasie konkursu jest swoistym podsumowaniem filmu.
Co do Joe Black, całkowicie się zgadzam. To piękny film, jeden z moich ulubionych.

ocenił(a) film na 10
krzysiekszalwinski

No Krzysztof, ty to chyba po najniższej linii oporu jedziesz, bo krytykować film który tak naprawdę trudno będzie skopiować to niegodne kinomaniaka. Bohaterowie są tak wyrazistymi i indywidualnymi jednostkami jak mało w której produkcji. Prawie że wiele osób mogłoby się z nimi identyfikować w tym czy innym wieku (nie chodzi mi tu o tego homo), np. Dwayne - zbuntowany nastolatek żywiący agresję do otaczającego go świata i ludzi z niewiadomych powodów i wygórowanymi nad możliwości ambicjami. Sam taki byłem w okresie bunt 8 lat temu. Uważam dlatego że film nie zasługuje na tak oględną krytykę jaką Ty proponujesz.