Dla mnie jest to dramat psychologiczny świetnie zrobiony, każdy z aktorów dobrze zagrał swoje role. Dialogi mają swoją specyfikę każdy z aktorów wypowiada podobne kwestie w ogóle inny charakterystyczny dla jego osobowości sposób. Dodanie Miasta Łodzi jako czwartego bohatera, też jest ekstra pomysłem. W mieście brudnym (tak jest postrzegane ja mam trochę inne zdanie o nim) bez przeszłości i patrząc na przyrost naturalny bez przyszłości da się żyć kochać i umierać. Życie głównych bohaterów ma charakter onirystyczny. Kochają tych którzy ich nie kochają i są kochani przez osoby których nie kochają. Żyją fikcją, snem, ich życie składa się z tych małych stłuczek czyli przypadków, zwykłych dni. W tym filmie nie zdarzyło się nic nie zwykłego nic godnego uwagi, a jednak w pewien sposób ich to ukształtowało. Opróżnianie mieszkań po zmarłych pokazuje stosunek człowieka do sytuacji i drugiego człowieka. Czasem prościej odpuścić dokonać takiego opróżnienia, niż żyć ze wspomnieniami do kogoś lub po kimś. Ten chłopak (nie znam imienia) nie potrafi tak nie zamknął poprzedniego związku (ciągle ma te zdjęcia) a chce wiązać się z Asią. I na koniec to pudło jak coś czym się posługujemy mamy przy sobie a nie wiem co to nie wiem jak silna jest ta "bomba". Seks Kasi z przypadkową dziewczyną to dla mnie typowy skutek nie odwzajemnionych uczuć do Asi. Tak naprawdę jest ona zdesperowana jeśli chodzi o ten niby związek, ten chłopak pogrzebał całkowicie plany względem Asi skutkiem czego był przypadkowy seks i wyprowadzka a także te myśli samobójcze.
To tyle jeśli chodzi o mnie jeśli ktoś coś więcej wywnioskuje to niech napisze. Jak myślicie o co chodzi z dotykaniem Asi, bo wiemy że nie była molestowana. Została skrzywdzona przez chłopaka i dlatego nie chce się angażować w związki?