Przepraszam, że co? Oryginał: Gretel (Małgosia) & Hansel (Jaś). Tłumaczenie jest poprawne.
No to chyba się nie zrozumieliśmy. Twoja pierwsza wypowiedź w wątku mówi, że ten film po angielsku nazywał się tak jak oryginalna bajka, co jest nieprawdą, o czym napisałem. Tytuł filmu to "Gretel & Hansel", czyli "Małgosia i Jaś". Tłumaczenie na język polski jest zatem poprawne, wbrew temu co piszesz w swojej drugiej wypowiedzi.
Teraz rozumiesz?
Tak,tlumaczenie jest poprawne,ale tytuł z 2020 roku jest przeciwieństwem do oryginału, nie rozumiesz mojego tematu i przesłania.
Z twoich wypowiedzi bezpośrednio wynikała moja interpretacja. Rozumiem już, co masz na myśli, wyrażaj się na przyszłość precyzyjnie. Pozdrawiam.
Wyraziłem się konkretnie,krótko i precyzyjnie.Przykro mi, że nie załapałes,poza tym Filmweb jest miejscem,w którym nie przywiązuje wagi do aż tak wielkiej precyzji, film jest częścią relaksu.Precyzje przenoszę na pracę.Czy to powiem w sposób precyzyjny czy bardziej prosty tak czy siak powinno być to dla Ciebie zrozumiałe.Pozdrawiam