Tragedia, najgorszy sequel roku! Zaluje ze w ogole sie wybralem na to zamiast czekac az pojawi sie normalna wersja w internecie do pobrania. Gagi fatalne, bardzo dziecinny humor, cos typu "puk puk, kto tam , banan" , bez sensu, stworzone dla dzieci! Mi tam najwyrazniej czegos brakowalo, i jezeli ktos zamierza mi wmawiac ze nie zrozumialem gagow, czy puenty filmowej, to niech mnie pocaluje w dupe. Ten film jest jednym wielkim kiczem, pieprzona komercha stworzona dla kasy! Kto w ogole pozwolil tym idiotom to nakręcić? W ogole nie czuc tutaj klimatu Madagaskaru, jedynka była zabójcza! Swietna! Jezeli ktos chce zmarnowac poltorej godziny zycia, niech sie wybierze na to beznadziejne, kiczowate (mowiac wprost) GÓWNO!
2/10, nie polecam !!! jeden z gorszych filmow animowanych !!!
szczerze, może nie miałam aż takich odczuć jak ty, ale również zachwycona nie byłam. moja recenzja http://www.wiadomosci24.pl/artykul/madagaskar_2_film_nie_dla_kazdego_85397.html
Wmawiam ci, nie zrozumiałeś gagów ani puenty filmowej. Na koniec całuję ale nie w dupę.
Równie dobrze drogi Aleksandrze Ty możesz pocałować w dupę mnie.
Trzeba było sobie poczekać na "normalną wersję do pobrania w internecie".
4 stycznia wybrac najgorszy sequel roku, to dopiero trzeba miec poczucie humoru! :D
Kolego dziś mamy 5 ,a nie 4 styczeń :) Jak jesteś w pracy to przestaw sobie date na komputerze i kalendarzu ;)
Ale "Madagaskar 2" to film z ubiegłego roku. A więc nie ma żadnych przeszkód, by wybierać najgorszy sequel roku 2008, skoro ten rok już się skończył.
To JEST bajka dla dzieci. Czego się spodziewałeś? Thrillera? Jeśli chcesz obejrzeć bajkę dla dorosłych polecam Włatce Móch albo South Park a nie Madagaskar.
To Włatcy Móch są dla dorosłych? Chyba jakichś upośledzonych... Co do South Parku to się zgadzam
uuuu... Ten film jest zrobiony dla kasy -rzeczywiscie przekonales innych by nie szli na to do kina... rowierz by nie szli wogole do kina, tylko siedzieli i czekali za marna kopia w sieci
Bardzo dobry film.
Usmialem sie duzo bardziej niz przy jedynce ( moze i byla
oryginalniejsza i generalnie lepsza, ale na bank nie śmieszniejsza )
Ludzie o maly włos bym nie poszedl do kinia przez takich jak kolega
tutaj, jak chcecie sie posmiac i ogolnie dobrze bawic to naprawde warto
;). A pozatym stwierdzenie ze to bajka tylko dla dzieci jest wielką
pomyłką. Niektore wypowiedzi mogą być zrozumiałe tylko przez straszą
widownie i zapewniam ze jest takich kilka.
Przykład? Kto był ten zrozumie : samolot "ląduje" i ma musnąć o ziemię
niczym by całował siostre =] Mysle ze dalej mowic nie trzeba.
zgadzam się, beznadziejne. Niektórzy w kinie śmiali się do rozpuku, natomiast za wyjątkiem pingwinów, nie było się z czego śmiać.....
Co do filmu to nie widzialem, ale do pracusa:
Madagaskar 2 powstał w 2008 roku, to że w Polsce byla premiera w 2009 roku nie oznacza, ze jest to sequel 2009 roku, tylko dlatego, poniewaz tak bylo w Polsce, nie?
Bardzo dobry sequle i zdecydowanie najlepszy jeśli chodzi o filmy animowane. Dziecinny humor? No chyba sobie żartujesz. Film aż roi się od wszelakich podtekstów, które zrozumieją tylko starsi widzowie. Te półtorej godziny spędziłem wspaniale się bawiąc, reszta moich znajomych również. Rzeczywiście nie zrozumiałeś gagów, ale całować tam cię nie zamierzam - brzydzę się. Miłego dnia.
zgadzam sie ;) jesli protest zwiazkow zawodowych i rozmowy miedzy malpami a pingwinami dotyczace urlopow macierzynskich to dowcip dla dzieci to zalozyciel tematu musial byc bardzo bardzo bardzo wybitnym 5latkiem :]
"puk puk, kto tam , banan"
kocham takie żarty :P
No a teraz poważniej. Film mi się bardzo podobał i gagi nie były dziecinne. Mogli się z nich śmiać i dorośli i dzieci. Również uważam, że był lepszy od 1. Podsumowując co kto woli, ale pisząc żebyśmy Cię pocałowali w dupe utrzymujesz nie najwyższy poziom.
Na szczęście film ten jest dedykowany osobom które jeszcze (w większości) nie potrafią pisać i nie mają kont na Filwebie. Moje dzieciaki wyszły zachwycone, a my z żoną się nie nudziliśmy na seansie. Na szczęście moja 4ro letnia córeczka nie widziała jeszcze "Króla Lwa" do którego tu większość pseudokrytyków "pije", a jedenastoletni syn nie pamięta szczegółów i nie widzi podobieństw.
Ostatnio oglądałem "Sen Kassandry" Woody Allena i pierwsze 10 minut oglądnął ze mną syn. W końcu rzucił sakramentalne "nuda" i poszedł do siebie. To nie był film dla niego i myślę że gdyby kazać mu napisać recenzję, to nie byłaby pochlebna. A mi się ten film podobał. Jeden i drugi...
Nie zgadzam się z tobą Aleksander. Sequel jest świetny. Jest dużo zabawnych gagów i tekstów. Sądzę, że zależy to od poczucia humoru.
tak tak a motyw z tańczącym lwem to parodia just dence heheheh ewentualnie step up :]
Jestem zawiedziony. Było duuuużo ludzi, trzeba było robić rezerwacje, więc myślę: "łaaał to chyba super śmieszna animacja lepsza od pierwszej części". Poszedłem do kina i zaledwie 3 razy się uśmiechnąłem a dzieci wcale, zawsze myślałem że dzieci łatwiej rozbawić niż 21 latka. Zostało zmienione hasło króla juliana "Patrzcie jestem kobietką, który tam dybie na moją cnotę?" na jakieś inne hasło bardziej dla dzieci. Nie jestem zachwycony, oczekiwałem więcej zabawnych momentów. Jest mi bardzo przykro (tym bardziej że straciłem 17 zł) madagaskar 2 jest gorszy od pierwszej częsci. 5/10
Taka skrajna ocena to gruba przesada. Z animacji już mało co da się wycisnąć, bo prawie wszystko już zostało pokazane. Przynajmniej w czasie, gdy nowa animacja wychodzi co miesiąc-dwa.
Co do samego filmu. Mnie osobiście się podobał, taka przyjemna, bezstresowa bajeczka z kilkoma niezłymi i kilkoma gorszymi żartami. Nie trzeba po prostu podchodzić do tego jak do komedii, ale jak do bajki. A tą rolę spełnia całkiem nieźle moim zdaniem.
7/10 dla mnie.
co ty chrzanisz nie znasz się!! jak widac w ocenach innych urzytkownikow ten film to rewelacja poprostu nie znasz sie na dobrej komedii ;)
wam zawsze kutfa coś nie pasuje. po pierwsze 14 zł, po drugie obok moja wspaniała dziewczyna, po trzecie fajny, lekki film z nawet niezłymi gagami. Jak ktoś liczył że po tym filmie zrozumie sens życia lub pójdzie się powiesić z wrażenia no to nie to;-) podsumowując polecam.
Bilet mógłby kosztować nawet 30zł. i tak by się opłacało :)... Polecam, zwłaszcza z polskim dubbingiem, angielski jest do niczego...
Bajka zarówno dla małych dzieciaków jak i dla dorosłych.
Kiedy ja byłam na seansie - sala była pełna :) - dużo dzieciaków i każde się śmiało, dorośli również :).
Komu się nie podobało to jego sprawa - jedni wolą obiad mamusi a inni hot doga w "Kęsiku" na zachodnim gdzie much jest więcej niż parówek i bułek razem wziętych :).
Polecam i pozdrawiam tych którym się podobało :)
hahaha filmu nie widziałem, ale jak czytam takie perełki to pękam ze śmiechu! "angielski dubbing jest do niczego" !!! hahahaha
I nie musze iść do kina - mam madagaskar na filmwebie!
Coś Ci nie pasuje perełko?? Mi na przykład oryginalna wersja nie przypadła do gustu, według mnie jest bez polotu, za to polska jest świetna.
O! to mnie mile połechtało :)
Ale wracając - wiesz dlaczego Ci sie bardziej podobalo? Bo polskie dubbingi sa robione pod polska rzeczywistosc ( to jeszcze nie jest zle ) , ale najgorsze ze w tej rzeczywistosci doszukuja sie najbardziej prymitywnych bodźców! Czyli smieszy żart w stylu "widzialem orla cień" w shreku. Widz przychodzi do kina i chce rozrywki - no to dostaje...zgadzam sie. Ale są to najprostsze metody zartu rozumiesz? Mnie juz nie smieszy zakochany facet biegający po raz 200 za jakąs dziewczyną ( piję teraz do polskich komedii romantycznych ) albo żarty w stylu beknął lew tak aż wszyscy się zatrzęśli i mucha spadła z drzewa... To wszystko juz było, juz raz mnie rozsmieszylo... chce czegoś nowego.. a tu nic! Ciagle to samo. Jak mówimy o dzieciach - no to pewnie - wiadomo - kolorowo i powtarzalnie prosto ( teletubisie mówią papa papa papa papa papa i tak w kółko ) , ale starszy człowiek chyba wymaga jakiegoś rozwoju prawda? JAk mozna sie ciągle śmiać z tych samych rzeczy? To jest czysta komercha a nie bajka. Porównaj sobie bajki ( te kinowe ) sprzed 1990 roku z tymi dzisiaj. żenada.
P.s.
Jak tak do mnie mówisz to az mi sie pisać chce perełko ;)
"Najgorszy sequel roku" - bardzo śmiałe stwierdzenie, biorąc pod uwagę, że mamy dopiero pierwszą połowę stycznia. Ale skoro jesteś tego pewny, to hmm... tematy na maturę też potrafiłbyś mi wywróżyć? :D
A tak bardziej serio: ja póki co (trzy godziny po projekcji) oceniłam film na 6/10, ale możliwie, że jeszcze zmienię ocenę na niższą, jeśli bardziej wgłębię się w temat.
Główny mój zarzut (rzecz, na którą zwróciłam uwagę siedząc w kinie): film jest zbyt hałaśliwy. Pierwsza część była dużo spokojniejsza, subtelniejsza, większą rolę odgrywały dialogi. Część druga wyraźnie nastawiona była na akcję, jak mówię, zbyt głośną i chaotyczną. Ciągnącą się w nieskończoność scenę spadania samolotu i kilka jej podobnych naprawdę można było sobie darować. Lepiej byłoby dla filmu, gdyby zastąpić je ciekawymi, dowcipnymi dialogami, których nieco mi zabrakło.
Drugi zgrzyt to rozwinięcie wątku dziarskiej staruszki. W pierwszej części była fajnym "smaczkiem", epizodyczna rola w zupełności wystarczała, bo zaskoczenie widza było jedynym jej atutem (niezapomniane "I zrób coś z włosami!") W drugiej części natomiast stała się jedną z głównych bohaterek, podczas gdy nie można było spodziewać się po niej nic poza kolejnymi "scenami walki", które ani już nie bawiły, ani nie interesowały... Scena, w której bije się z Alexem była już grubą przesadą.
LUDZIE TO PROWOKACJA !!
Nie dajcie satysfakcji temu typkowi, że ludzie się unoszą jego pseudo inteligentnym komentarzem! Typowa hiena na forach - czeka na jak największa ilość wpisów. Olejcie buraka i tyle.
Pzdr
"Tragedia, najgorszy sequel roku!"
--> Krytyk filmowy się znalazł
"Zaluje ze w ogole sie wybralem na to zamiast czekac az pojawi sie normalna wersja w internecie do pobrania"
--> Gratuluje podejścia złodzieju
"Gagi fatalne, bardzo dziecinny humor, cos typu "puk puk, kto tam , banan" , bez sensu, stworzone dla dzieci!"
--> a twoje argumenty są typu: to jest niefajne bo jest niefajne. I kreskówki są z natury dla dzieci! Wow, co nie? zaskoczony?
"Mi tam najwyrazniej czegos brakowalo, i jezeli ktos zamierza mi wmawiac ze nie zrozumialem gagow, czy puenty filmowej, to niech mnie pocaluje w dupe"
--> Sam się pocałuj prostaku
"Ten film jest jednym wielkim kiczem, pieprzona komercha stworzona dla kasy!"
--> a ktoś cie zmusil żebys szedl do kina? Komercha... a co moze mieli zrobic film za darmo, nie zarabiac na tym i byc wielkodusznymi producentami? O to chodzi zeby film zarabial pieniadze inteligencie powiatowy. Ale ty jestes zlodziejem i kradniesz cudzą prace, wiec na pewno masz za mały rozumek żeby to zrozumieć
"W ogole nie czuc tutaj klimatu Madagaskaru, jedynka była zabójcza! Swietna! Jezeli ktos chce zmarnowac poltorej godziny zycia, niech sie wybierze na to beznadziejne, kiczowate (mowiac wprost) GÓWNO! "
--> znowu zero argumentów. Ludzie sami wybiorą czy iść czy nie. Nie trzeba im twoich dennych rad. bylem na tym w kinie dwa razy i za kazdym razem byla pelna sala, wiec zachowaj swoje idiotyczne uwagi dla siebie drecholku.
"2/10, nie polecam !!! jeden z gorszych filmow animowanych !!!"
--> Widać jak małe jest twoje ogarnięcie w temacie filmowym, skoro twierdzisz ze jest to jeden z gorszych filmow anim.
Pozdrawiam i na twoim miejscu bym się modlił o odrobinę rozumu. Może poskutkuje.
""Tragedia, najgorszy sequel roku!"
"Zaluje ze w ogole sie wybralem na to zamiast czekac az pojawi sie normalna wersja w internecie do pobrania"
"Gagi fatalne, bardzo dziecinny humor, cos typu "puk puk, kto tam , banan" , bez sensu, stworzone dla dzieci!"
--> a twoje argumenty są typu: to jest niefajne bo jest niefajne. I kreskówki są z natury dla dzieci! Wow, co nie? zaskoczony?
"Mi tam najwyrazniej czegos brakowalo, i jezeli ktos zamierza mi wmawiac ze nie zrozumialem gagow, czy puenty filmowej, to niech mnie pocaluje w dupe"
--> a ktoś cie zmusil żebys szedl do kina? Komercha... a co moze mieli zrobic film za darmo, nie zarabiac na tym i byc wielkodusznymi producentami? O to chodzi zeby film zarabial pieniadze inteligencie powiatowy. Ale ty jestes zlodziejem i kradniesz cudzą prace, wiec na pewno masz za mały rozumek żeby to zrozumieć
"W ogole nie czuc tutaj klimatu Madagaskaru, jedynka była zabójcza! Swietna! Jezeli ktos chce zmarnowac poltorej godziny zycia, niech sie wybierze na to beznadziejne, kiczowate (mowiac wprost) GÓWNO! "
--> znowu zero argumentów. Ludzie sami wybiorą czy iść czy nie. Nie trzeba im twoich dennych rad. bylem na tym w kinie dwa razy i za kazdym razem byla pelna sala, wiec zachowaj swoje idiotyczne uwagi dla siebie drecholku.
--> Widać jak małe jest twoje ogarnięcie w temacie filmowym, skoro twierdzisz ze jest to jeden z gorszych filmow anim.
Pozdrawiam i na twoim miejscu bym się modlił o odrobinę rozumu. Może poskutkuje. "
--> dwa słowa: gówno prawda
""Tragedia, najgorszy sequel roku!"
Pozdrawiam i na twoim miejscu bym się modlił o odrobinę rozumu. Może poskutkuje. "
--> dwa słowa: gówno prawda
ja w cale nie uważam że najgorszy film roku dał bym mu raczej ocene 6/10 co prawda jedynka była lepsza ale dwójka też nie jest zła jest nawet parę śmiesznych scen no ale co wiadomo że jedynka jest zawsze lepsza moim zdaniem film dobry :)
ten film był super, może nie lepszy od jedynki ale ocena 2/10 to już przesada co z ciebie za ponurak ?