Miałam "przyjemność" obejrzeć ten film.... Jest mi wstyd - jest to film obrażający Polaków! Przedstawia nas jako naród biedny, pozbawiony pomysłu na życie, powszechny alkoholizm, wydaje się, że utknęliśmy w latach świetności Krzysztofa Krawczyka! Wstyd Wstyd! Wstyd!
Oglądałam Made in Poland na festiwalu Kinoteka w Londynie - tam obecny był również twórca filmu Przemysław Wojcieszek. Pomijając brak ogłady i wysokie mniemanie o sobie, muszę wspomnieć, że był dumny z tego co zrobił - wstyd Panie Przemku - zamiast szerzyć prawdziwą Polskę, sprzedał Pan jakieś marne wyobrażenie - marne i co gorsza nieprawdziwe!
Szkoda czasu na ten film!!!
"Miałam "przyjemność" obejrzeć ten film.... Jest mi wstyd - jest to film obrażający Polaków! Przedstawia nas jako naród biedny, pozbawiony pomysłu na życie, powszechny alkoholizm, wydaje się, że utknęliśmy w latach świetności Krzysztofa Krawczyka!"
Skoro już piszesz o tym "obrażaniu Polaków" to w moim mniemaniu nie odnosi się on do wszystkich. Wiadomo że w każdym kraju są ludzie którzy nie mają pracy, pieniędzy samochodu albo własnego domu. A że Ty się naoglądałaś samych amerykańskich filmów o tym jakie to życie jest piękne i wszyscy tam mają piękną dziewczynę drogi samochód wypasiony dom i wszystkie elektroniczne gadżety z i na początku. To musiał być dla ciebie szok że istnieją tacy ludzie którzy nie mają co jeść na kolację?? No bez jaj...
Przedstawia nas jako naród biedny, pozbawiony pomysłu na życie, powszechny alkoholizm, wydaje się, że utknęliśmy w latach świetności Krzysztofa Krawczyka!
A nie? Byłaś kiedyś na wsi? Bez jaj, ludzie tam chodzą w filcach do malutkiego sklepiku po wino. Spożywają je tuż obok, wybrzydzając na ceny papierosów i brak pieniędzy. Całe takie kramy utrzymują się tylko ze sprzedaży muzgojebów. Wiem, bo tam pracuję. Trochę samokrytyki. Wiesz jaki jest poziom nędzy w Polsce? 25% ludzi nie ma na chleb.
25% ludzi nie ma na chleb ale na wino i papierosy mają prawda? Każdy chciałby mieć coś za nic a tak się nie da i bardzo dobrze. Polska to nie jest biedny kraj. Wychowywałem się na wsi (podkarpackiej) i ludzie mają takie chałupy, że w Anglii takich nie mają.
Polska jest krajem w którym ludzie zarabiają 1500zł albo 3500zł ;) Dlatego każdy chciałby zarabiać średnią krajową
skoro tak ukazał Polskę w filmie to coś w tym musi byc, nigdy Ci to nie przyszlo do glowy?
tak jest w Polsce niestety.
w każdym społeczeństwie trafiają się różne grupy, są ludzie z blokowisk jak u Wojcieszka, ale są też i inne grupy społeczne. Każdy myślący człowiek o tym wie, i nie generalizuje całego społeczeństwa na podstawie filmu o zbuntowanym nastolatku. Idąc tym tropem po obejrzeniu filmu "Nienawiść" musiałabym stwierdzić, że we Francji żyją sami niewykształceni, młodociani przestępcy-imigranci.
Jedyne za co powinieneś/aś się wstydzić to tego co teraz mówisz. Film nie sprzedał fałszywgo obrazu Polski. Film przedstawił jej część i bulwersacje nią, ale na pewno o fałszu nie ma tu mowy. Zgadzam się, że film był jednostronny, ale mówienie o tym co ten film powiedział jest lepsze od twojego nie przyznawania się do tego. Mówisz: ,,wstyd mi"... Bohaterowi też było wstyd. Wstyd za ludzi, którzy tolerują to co się u nas w kraju.
No bo tak jest polaczki biedaczki naród złodziei korupcji bandytów jest mi wstyd że jestem polaczkiem.Polaczki jeszcze nigdy nic dobrze nie zrobili NIC NIC kompletnie NIC.Niech mi ktoś tylko nie wyjeżdża o wojnie bo to ze ja wygraliśmy to dla nas porażka może teraz byśmy żyli godnie w Nimeczech a nie w tym syfie
Jotubyl przez takich ludzi jak ty w kraju dzieje się źle. Wstydzisz się być polakiem? Swojej ojczyzny? Co za koleś jak nie pasuje to wypierdalaj do Niemczech i zbieraj tam truskawki lamusie omg
klonex poziom Twojej inteligencji bardzo mnie smuci. Jotubyl 10/10, uwielbiam kiedy ktoś z taką łatwością doprowadza do frustracji i napinki na forum jednym prowokacyjnym komentarzem. Klonex kipi nienawiścią.
no cóż ludzie frustracje wylewają na forum, dajmy na to taki "jotubyl" w życiu mu nie wyszło zapitala na kasie w realu za eurasy w obcym kraju i cieszy się że w ojczyźnie "Polaczkom" źle. No cóż Germanice mają i tak Ciebie za białego turasa, byś się czegoś w życiu nauczył to może byś takich pierdołów nie pisał ale cóż bozia rozumku nie dała. Tak czy siak powodzenia w pracy:)
Wstydzę się?? to mało powiedzione marny polaczku który do niczego nie dojdzie lepiej być śmieciem w Niemczech niż tutaj szarakiem.
Głupi jesteś. Albo twoi przodkowie skończyliby w komorze gazowej, albo byłbyś szmatą do "przynieś, podaj, pozamiataj". Niemcy nigdy nie traktowali by cię na równi. Prawdziwi Ślązacy walczyli ze szkopami, ponieważ znali ten plugawy ród, aż za dobrze. Ty jesteś sprzedawczykiem i kolaborantem. Podczas wojny właśnie tacy ludzie donosili hitlerowcom na własnych braci, sąsiadów i żydów.