PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558497}
7,5 33  oceny
7,5 10 1 33
Mahō Shōjo Lyrical Nanoha: The Movie 1st
powrót do forum filmu Mahō Shōjo Lyrical Nanoha: The Movie 1st

Ode mnie 10!

ocenił(a) film na 10

Kapitalny film na bazie bardzo dobrego anime. Rewelacyjna grafika i widowiskowość walk która przewyższa znacznie to co mamy w serialu szczególnie[SPOILER] ostatnia walka Fate i Nanoha która jest wręcz epicka i ten jej koniec ze "Starlight Breaker" w wykonaniu Nanohy który rozpieprza w drobny mak całą arene walki{/SPOILER]...to to co każdy facet lubi najbardziej. Fabuła to przedstawienie wydarzeń 1 sezonu w trochę inny sposób. Polecam

ocenił(a) film na 9
FeRu89

Historia przedstawiona w dosyć oryginalny sposób nie czułem braku niektórych fragmentów, a te nowe, które nie pojawiły się w serialu były dość ciekawe i pozwalały spojrzeć na Matkę Fate z zupełnie innej perspektywy. Poza tym wyjaśniały wiele rzeczy czego nie było w serialu. Jednak rozczarowała mnie trochę muzyka, a już brak "Take a shot" zupełnie zwalił mnie z nóg. To jedna, o ile nie najlepsza piosenka z całego serialu, więc uważam, że powinna znaleźć się też w filmie. To jedyny mankament jaki znalazłem i mam nadzieję, że w drugiej części będzie "brave phoenix".

Jezusss

Wiesz może gdzie można obejrzeć w języku polskim?

wilczekstepowy

Ok. Już mam

FeRu89

A wiesz gdzie to można obejrzeć w języku polskim?

wilczekstepowy

Ok. Już mam.

użytkownik usunięty
FeRu89

Ode mnie 8. Być może dlatego, że znałam zakończenie z serialu (który dostał 10), i w niektórych scenach po prostu się nudziłam (dokładnie to samo miałam przy Madoce, gdy oceniałam serial i dwa pierwsze filmy). Plusem są pokazane sceny z przeszłości Fate.