Tak w sumie to dobry pomysł na film, gdyby zrobić go nie z myślą o dzieciach tylko normalny film
sci-fi oraz dać lepsze efekty to by mógłby być dobry film. Zna ktoś może jakieś filmy Sci-Fi gdzie
bohaterowie wchodzą w gre komputerową? Poza Jumanji oraz Zathurą bo oglądałem :)
no niestety tez oglądałem już i szukam jakiś których nie oglądałem, Tron:2 Dziedzictwo oglądałem 3 razy w kinie, bardzo mi się podobał
ale sensu brak:
"Zna ktoś może jakieś filmy Sci-Fi gdzie bohaterowie wchodzą w gre komputerową? Poza Jumanji oraz Zathurą bo oglądałem"
"Ralph demolka" - animacja w komediowym tonie, ale dobra.
Jest też "Gamer" w którym ciała skazańców są wykorzystywane przez graczy jako awatary w grze bitewnej oraz odcinek siódmego sezonu "Z archiwum X" pod tytułem "First person shooter" w którym tytułowa strzelanka porywa graczy w swój świat, gdzie wykazuje z nimi większą interakcję niż powinna. Bardzo typową dla gier narrację ma też "Sucker Punch".
Można by też nieco pod to podciągnąć "Celę" z Jennifer Lopez i "Incepcję", "Resident Evil: Retrybucję" oraz dosyć krótkie epizody w filmach "Zabójcza perfekcja" i "Kosiarz umysłów", ale to nadal wchodzenie w złudną rzeczywistość bez jakichś konkretnych misji do wykonywania.