PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=185752}

Malowany welon

The Painted Veil
2006
7,6 56 tys. ocen
7,6 10 1 55800
6,2 14 krytyków
Malowany welon
powrót do forum filmu Malowany welon

świetny!!!!!

ocenił(a) film na 10

film dla mnie jest bardzo dobry. głęboki i bardzo pouczający, a co najważniejsze nie jest kiczowatym romansidłem bez fabuły. Bardzo mnie się podobał, oglądałam dwa razy i zastanawiam sie czy nie przeczytać książki. jeżeli ktoś przeczytał to mógłby mi powiedzieć czy była równie dobra?

ocenił(a) film na 7
aisot_91

ksiazka zawsze bedzie lepsza jak film. Jeszcze nie widzialem lepszego filmu niz kiazka. PODZIEMNY KRAG, RONIN, OJCIEC CHRZESTNY, CHLOPCY Z FERAJNY, RAMBO, CZLOWIEK W OGNIU... i inne - Swietne filmy, ale ksiazki czytalo sie conajmniej pol raza lepiej... a Malowny Welon jutro obejrze, a za tydzien zaczne szukac ksiazki.

aisot_91

no film bardzo ładny jest, ale jakoś nie umiałem wyjść poza tą urodę, może dlatego elegancki plakat powiesiłem sobie, ale o filmie nie myślałem dużej niż kilka minut... bo taki trywialny jest, to już było kiedyś, było tak i inaczej, zresztą do ekranizacji nie trzeba mieć pomysłów, wystarczy technika

ocenił(a) film na 2
Ogami_Itto

Ksiażka różni się bardoz od filmu. Jest zupełnie inne zakończenie, inaczej są przestawione postacie, hisotria opisana jest bardziej dramatycznie. W filmie dodane są różne wątki, których w lekturze kigdy nie było. Osobiście uważam, że film nie umywa się powieści i po obejrzeniu ekranizacji byłąm bardzo rozczarowana