PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=381325}

Mama do wynajęcia

Baby Mama
2008
5,6 7,2 tys. ocen
5,6 10 1 7221
5,0 6 krytyków
Mama do wynajęcia
powrót do forum filmu Mama do wynajęcia

Mało śmieszna chociaż miła dla oka komedia. Nie oglądam SNL ale z tego co się orientuję to dwie panie grające główne role błyszczą dowcipem w tym programie - tutaj jednak nie zaprezentowały nić takiego co by mnie rozśmieszyło do łez. Bardzo lubię Tinę Fey bo zwykle gra sympatyczne i inteligentne babki ale Amy Poehler w tej roli jest dla mnie po prostu nie do zniesienia - ja na miejscu bohaterki nie wytrzymałbym tak irytującego zachowania i dawno pokazał jej gdzie są drzwi i jak się zamykają od zewnątrz. Widać jednak, że instynkt kobiety do urodzenia dziecka jest na tyle silny, że z desperacji wszystko zniesie. I chociaż są w tym filmie dwa przeciwieństwa między którymi ciągle iskrzy a sytuacje się komplikują zaśmiałem się może dwa razy i to głównie w scenie z piosenką Lionela Richie "My Love" w tle. Koniec końców wszystko się kończy szczęśliwie, każdy dostaje to czego oczekiwał czyli inaczej niż w prawdziwym życiu. Ocena 5/10

ocenił(a) film na 9
galahard

Mi się film bardzo podobał, ale to chyba mało obiekywna ocena, bo po prostu jestem fanką Tiny i Amy w SNL i same patrzenie na nie już nie rozśmieszało,a głupawa postać Amy rozśmieszała mnie porządnie:)scena końcowa, gdy rodzi i droga do szpitala: I feel like I'm shitting a knife! no każdy mój znajomy pęka ze śmiechu:)Mnie się film podobał i polecam go każdemu, ale rozumiem, że nie powala na kolana:)