PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630888}

Mama

2013
5,9 89 tys. ocen
5,9 10 1 88955
4,7 23 krytyków
Mama
powrót do forum filmu Mama

jeden z lepszych co ostatnio wyszły, na początku wzruszający potem trzymający w napieciu. zresztą Guillermo del Toro oprócz labiryntu .... kreci dobre horrory bez rozlewu krwi 9/10

orthoptera

jaki wrzut. spineeer !

orthoptera

Film był całkiem niezły, ale bez przesady. Wszystko było spoko dopóki nie pojawia się sama Mama- słabiutkie CGI, beznadziejny design (czy Ciebie ta groteskowa twarz naprawdę nie śmieszyła?), oraz brak jakiej kol wiek kreatywności (prawie wszystko skopiowano z serii Ju-on).

szmyrgiel

nie a w którym miejscu?

orthoptera

Niech pomyślę... wszędzie. Ta twarz wygląda jak warzywo z doklejonymi oczami i brudnym mopem. Każdy uważa, że wygląda nędznie, w ogóle nie jest straszna, nie da się jej traktować poważnie.

szmyrgiel

jak każdy? wszyscy nie widzieli tego filmu a po dwa tylko ty puki co sugerujesz tu i w swoim wątku ze cie śmieszy. mnie postać z klątwy bardziej wyglądem śmieszyła. fakt trochę ta postać była taka :"sztywna" ale śmieszna?

orthoptera

"jak każdy? wszyscy nie widzieli tego filmu"- Jaki sens miała mieć ta wypowiedź? Ludzie raczej nie potrafią w telepatyczny sposób zobaczyć rzeczy, których na własne oczy nie widzieli, więc to raczej oczywiste, że mam na myśli tych co oglądali film.
Na jakiej podstawie oceniam, że wszyscy (lub zdecydowana większość) uważa że finał z Mama w roli głównej był słaby? Proszę spojrzeć na większość opinii. Prawie każdy wystawia ocenę w okolicach 5-6 i krytykuje finał, efekty i samą Mamę. Jeżeli uważasz, że Klątwa jest śmieszna to napisz w takim razie dlaczego twórcy Mamy się nią inspirowali?

szmyrgiel

nie unos się! dla mnie każdy to każdy logiczne chyba jak budowa cepa! jeżeli oceniam horror na 5 czy 6 to raczej on mnie nie śmieszy! (a taka jest średnia ocena filmu) a ze ciebie i twoja koleżankę z wątku to nie wciągaj do tego całego forum! tylko nie czaje po jakiego grzyba tu napisałaś/es? bo mnie bardziej śmieszy twoja opinia niż sama postać:).

orthoptera

Przepraszam bardzo, ale teraz to Ty się unosisz. Obrażasz mnie i innych. Poza tym nie miałem na myśli użytkownika z innej dyskusji. Po prostu daje argumenty, które popierają moją opinię na temat filmu.

szmyrgiel

no i ok tylko nie mieszaj w to innych. ja nikogo nie obraziłem a ze Ty wciągasz w to 99,99% forum to nie znaczy ze ja tez tak robie

orthoptera

Ja zwroty typu "buhahahaha", czy "cofnąć się do czasów podstawówki" odbieram jako obrazę. Prawda jest jednak taka, że większość ludzi która widziała ten film nie uważa go za tak super jak Ty twierdzisz, ale prędzej za coś "ok", "może być" i "średniego".

szmyrgiel

wiesz gdzie to mam co uważa większość?! ja wyraziłem swoja opinie i jest niezmienna!!! ciągle nie wiem co Ty chciałeś skoro masz swój watek??? bo widzę ze "włazisz" po wątkach i szukasz zaczepki...a potem obrażasz się ze ktoś tłumaczy Ci co oznacza słowo które sam napisałeś....

orthoptera

O boże nie musisz, aż tak bardzo się tym przejmować. To tylko dyskusja o jednym filmie, a Ty musisz tak od razu się wnerwiać. Ja piszę tylko co ja i mniej więcej co większość uważa o tej Mamie ;)

szmyrgiel

juz mnie jeden wyzywał od idiotów a po dwa nie lubie jak ktoś się unosi:)

szmyrgiel

aaaa bo nie dodałem z tego ... widziałem kilka osób dało temu filmowi 9 (nawet w moim wątku) a nawet "dyszke:) to i tak więcej niż ci co śmieszyła ich postać jak to było u Ciebie