Manna

2006
6,5 5,2 tys. ocen
6,5 10 1 5243
Manna
powrót do forum filmu Manna

Wie ktoś może? Zastanawia mnie czy się w 2000 zł zmieścili. Jak dla mnie 8/10 w kategorii kina niezależnego. Jakby ktoś szukał tego filmu to ostatnio często leci na Ale Kino.

ocenił(a) film na 1
sir.ar2ro

Witam serdecznie. Nie rozumiem oceny... 8/10 : za co? dla kogo? po co? autorzy liczyli na pochlebstwa jak na mannę z nieba i chyba im się udało. wiem, że można mnie skrytykować oczywiście "skoro uważasz, że potrafiłbyś lepiej, dlaczego nie robisz nic", cóż, nie mam potrzeby tworzenia obrazów dla pochlebstw i nie wiadomo czego jak reżyser rzeczonego tytułu. Przykro, że coś takiego uchodzi mu płazem. Mam nadzieję, że nie popełni tego błędu ponownie.
Dla mnie osobiście przykrość i zdecydowanie pierwsze miejsce w rankingu filmów nie do obejrzenia.

ocenił(a) film na 8
lucypherus

No cóż, o gustach się nie dyskutuje. 8/10 dostał za całokształt a przede wszystkim dlatego że dobrze się na nim bawiłem.

ocenił(a) film na 8
sir.ar2ro

chodzi właśnie o dobrą zabawę :) popieram

lucypherus

Zgadzam się..Film powinien otrzymać nagrodę!Odpowiednik Złotej Maliny dla kina off'owego / niezależnego :D W tle widać prześwit lasu, ale nie - oni wybierają zawsze drogę..Praca kamery chaotyczna, montaż niechlujny, a błyskotliwość rozmów i żartów porównywalna z wodą w sedesie.. Poza przyjemną scenografią kojącego lasu i zrobienia mi smaku ze względu na pizzę (byłem głodny), to nie widzę żadnych plusów, a naprawdę - starałem się! :D

LukeInside

p.s. i gdyby zakończenie nie było takie przewidywalne! :/

ocenił(a) film na 9
lucypherus

nie pojmujesz istoty offowości. dorośnij

sir.ar2ro

Wczoraj leciał grubo po północy. Mnie rozbawił)

satan666satan

A mnie nie -=[1/10]=-

ocenił(a) film na 8
HlTLER

widzę że bardzo duża rozbieżność jeśli chodzi o oceny. Są filmy dobre ( większość ocenia pozytywnie) i te złe, które każdy oceni negatywnie. Manna nie należy do oby dwu typów. Jednak jeśli film wzbudza kontrowersje oznacza to że jednak jest warty obejrzenia :) ps. mnie się tam podobał

sir.ar2ro

na youtubie jest film o tym jak kręcono ten film http://www.youtube.com/watch?v=TB5JX7hoUdQ&NR=1

qazedc0

To Making of manny z 2008 roku, nie z 2006 ;/

ocenił(a) film na 7
sir.ar2ro

Budżet tego filmu to 300 zł ;]. Wiem, bo grupa DDN, która nakręciła ten film jest z mojego miasta. Szykuje się ich kolejny film. Z niecierpliwością na niego czekam :).

ocenił(a) film na 9
sir.ar2ro

Każdy ma swój gust. Dla mnie ten film przypadł bardzo do serca. Fabuła mi się spodobała, spodobał mi się taki obskurny klimat (przypuszczam, że nie zamierzony:-). Jeśli film wyszedł 300 PLN to naprawdę szacunek, tuzy polskiego kina powinny się od tej ekipy uczyć.