7,5 10 tys. ocen
7,5 10 1 10453
6,5 6 krytyków
Marnie. Przyjaciółka ze snów
powrót do forum filmu Marnie. Przyjaciółka ze snów

Finalnie myślałem że będzie takie popieprzenie fabularnie dla idiotów i debilek jak The last of us 2 ,czyli zrobienie z Elly totalnej debilki która jest psychiczna , dodanie do tego szczypty nachalnego i głupiego wyjętego z kapelusza wątku LGBT " BO TO TAKIE MĄDRE I POSTĘPOWE " I ZROBIENIE Z GRY UCZTY DLA DZISIEJSZEGO POKOLENIE IDIOTÓW , na szczęście Marnie jest tego zupełnym zaprzeczeniem ,jest ciepłym ,pięknym , uduchowionym filmem o szukaniu własnego "ja" i ze zmaganiem się w życiu z naprawdę ogromnymi problemami takimi jak samotność , introwertyzm , brak znalezienia miejsca w swoim życiu (a nie takimi błahymi rzeczami jak brak internetu),bo przecież jak jesteś inny niż reszta i masz własne zdanie to jesteś dziwny albo świr.

Na szczęście istnieje tak piękny kraj jak Japonia który ma zasady ,oraz przede wszystkim HONOR, wierzy w to że istnieje życie po śmierci i to dosłownie ,byłem w Japonii i tam takie rzeczy jak reinkarnacja są na porządku dziennym.

W naszym kraju jedynie co możesz usłyszeć to daj 3 zł na piwo pod żabką. W tym pięknym kraju gdzie powstało to anime sama ceremonia śmierci to praktycznie nowe narodziny dla duszy. Piękny film animacyjny który skłania do refleksji czym tak naprawdę jest szczęście, bo właśnie główna bohaterka tego głównie szukała , i to było dla niej najważniejsze ,po prostu była w tym osamotniona i dlatego ciężko było się z nią dogadać.