Marsjanin

The Martian
2015
7,6 308 tys. ocen
7,6 10 1 307587
6,8 66 krytyków
Marsjanin
powrót do forum filmu Marsjanin
użytkownik usunięty
Freddie

Hah, nigdy bym na to nie wpada ale patrząc na obsadę i pierwszy (znakomity!) trailer można tak pomyśleć. I choc koncept całkiem fajny to, jak już wyżej napisano, zupełnie inna historia ;)

użytkownik usunięty
Freddie

Na pewno nie spin-off :D Nie ma McConaughey'a także to nie to samo.. :) PS: Trailer znakomity, także obejrzę na pewno. ^.^

ocenił(a) film na 7
Freddie

Dokładnie takie samo skojarzenie miałem :)

ocenił(a) film na 10
Freddie

tak samo pomyślałam , ale raczej nie ( chociaż damon i jessica grali w interstellar więc to może miało jakieś zanczenie )

ocenił(a) film na 9
Freddie

Interstellar był znakomity , ale wydaje mi się że Marsjanin będzie bardziej realistyczny .

elendil92

ridley scott jeszcze nie zrobił realistycznego filmu, na dodatek robi coraz gorsze / dziwniejsze filmy. :)

Redgard

jak juz ma robic Prometeusza kolejnego to ja juz mu podziekuje.

ocenił(a) film na 10
elendil92

Obejrzałem wczoraj i stanowczo jest to bardziej science niż fiction. Bardzo wierna adaptacja świetnej książki (ok , czytałem na początku roku, więc co do detali wiele mogło mi uciec, ale na tyle ile pamiętam jest wiernie).

Freddie

Spin off:D

Freddie

Déjà vu

Angel_35

Spin off

Freddie

ja od razu zorientowałam się,że "Marsjanin" jest ekranizacją niedawnego bestsellera, ale jak zobaczyłam w obsadzie Matt'a Damona i Jessicę Chastain to pomyślałam sobie: oho, drugi "Interstellar" :P

Freddie

Ja myślałem że oglądam zwiastun spin offu Fantastycznej Czwórki bo wiesz... Kate Mara ;)

DR16

dobre ;)

ocenił(a) film na 7
Freddie

A co to?? Intrstellar jest jedynym filmem o kosmosie??

Danio31b

chodzilo mi tylko o to ze i w Interstellar Damon byl sam na planecie i czekal na pomoc tutaj takze. plus podobne kombinezony plus Chastain. ja p... ludzie dystansu

użytkownik usunięty
Freddie

nie każdy jest tu ogarnięty....to sie nie dziw, ze tak ci odpisują

Freddie

Co do kombinezonów, to bardzo mi przypominały te z Prometeusza. Właściwie to pierwsza scena z burzą na Marsie jest łudząco podobna to tej z burzą w Prometeuszu.

użytkownik usunięty
Danio31b

jesteś idiotą

ocenił(a) film na 7

Tylko na tyle cie stać?? sam jesteś idiotą śmieciu

Danio31b

Jesteś super-idiotą, śmieciu.

użytkownik usunięty
Danio31b

tak, stać mnie na prawdę... a ty?

użytkownik usunięty
Danio31b

"A co to?? Intrstellar jest jedynym filmem o kosmosie??"
ogarnięty to ty nie jesteś -.-

ocenił(a) film na 9
Freddie

film nie ma nic wspólnego z Interstellar, przynajmniej ja nawet nie porównywałam tych filmów. Szczerze Marsjanin wygrywa jak dla mnie, mniej przerysowany :)

Freddie

Tak, jest to oficjalny spin-off Interstellaru.

Freddie

internety... z blahego powodu robic klotnie. ludzie...

użytkownik usunięty
Freddie

tu cie odwiedziła większość oszołomów, ciężko im coś zrozumieć..

ocenił(a) film na 3
Freddie

Zbieram się do oglądania Marsjanina, ale Matt spitolił trochę sprawę samym graniem w tym filmie. Jakoś po Interstellar ciężko mi będzie go znów polubić...jedyne co mnie przekonuje to tematyka filmu i Dariusz Wolski. Soundtrack też nie zachwyca choć wiem że to prawdopodobnie jest zamierzone by był on mniej fantazyjny i mniej wprowadzał w klimat kosmicznych Zimmerowskich brzmień tak jak w przypadku Interstellar.
Obejrzę bo wiem, że nie będzie to gorsze dzieło od Grawitacji czyli 1,5 godzinnego stękania Sandry Bullock w przestrzeni kosmicznej.

ocenił(a) film na 3
Freddie

P.S. Sam proces powstawania filmu Interstellar jest nie do przebicia...

scharonn

Interstellar był tylko jeden, ogromne wrażenie zrobił już na mnie przy zwiastunie, w kinie przeżywałem z nim wszystkie calusieńkie swoje emocje...oglądąłem dziesiątki razy na kompie, mam nawet oryginał:) czy teraz będzie podobnie? No nie wiem...poza tym Matt Damon a.k.a. Dr. Mann zginął kiedy nieudolnie próbował zadokować, więc co on tu robi?:P Niech nie kopiuje Mcconaughey'a! :)

Freddie

przepraszam, a co to spin-offf? Jak to po polskiemu?

El_Draque

jesli sie czepiasz ze kliknelo mi sie o jedno f za duzo to gratuluje. jesli tego ze na forum filmowym chcesz bym pisal produkt uboczny zamiast spin-off to tym bardziej gratuluje...

Freddie

nie w obu przypadkach, po prostu nie uzywaj wyrazen, ktorych znaczenia nie znasz.

El_Draque

aha :D nie znam no okej