6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33010
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

Film naprawde bardzo udany. trzyma w napięciu i szokuje. Nie jest to film o kolejnym facecie z maczetą co zginął i przezył czy coś w ten deseń. Idea męczeństwa też bardzo dobrze ujęta ale mimo wszystko mam 2 pytania.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOJLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1. Czy ta babka która na końcu strzela sobie w łeb to nie jest facet? Przeciez ten koleś pod drzwiami wyraźnie mówi MISTER , a w dodatku on/ona odkleja sobie sztuczne rzęsy. O co biega?

2/ Dlaczego an filmwebie są tacy puści idioci którzy oceniają film zerojedynkowo? niepodobał się to 1. Podobał się do 10. Tu nie chodzi o to by podnosić filmowi średnią czy zaniżać tylko żeby ocena była wypadkową tego czy to się ludziom podoba czy nie.

Radzę nie patrzeć na ocenę FW tylko odrazu udeżać na IMDB. Tam są jednak normalni ludzie którzy totalne gówna klasy b czy c oceniają na 1 a dobre filmy oceniaja na tyle na ile zasłużyły.

Pozdro dla zwolenników tego filmu.

dla mnie MOCNE 7/10

ocenił(a) film na 7
Sarin

Ona poznała wyznanie o wyglądzie tamtego wymiaru/świata, który zobaczyła męczenniczka po przejściu własnego bólu/prawie śmierci. Cóż, chyba chodzi o to, że wszyscy na to przejście czekamy i jest ono nieuniknione. Nie doświadczymy tego przez surogata/męczennika.
uff...trudny, szalony film.

ocenił(a) film na 6
Sarin

Płeć tej osoby chyba nie ma znaczenia, chociaż jestem prawie pewien, że to była kobieta.
Co do sceny, kiedy popełnia samobójstwo - można ją rozumieć dwojako. Albo to, co powiedziała jej Anna albo zburzyło cały jej światopogląd i dlatego odebrała sobie życie, albo było to tak wspaniałe, że chciała jak najszybciej znaleźć się po drugiej stronie.

Film uważam za dobry, chociaż nie rzucił mnie na kolana. Oceniłbym go na 6 lub 7.