6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33008
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Nie wiem co powiedzieć, albo wiem.. "SALO" się chowa...
Wrażliwym się nie spodoba, a fani kina grozy docenią za oryginalność, nieustępliwość, pomysł, wykonanie i pomieszanie różnych stylów. Brawa dla Francuzów.

użytkownik usunięty
jigsaw19122

Nastepna pojebana Francuska produkcja w której znęcają sie nad kobietami - aż mi to bokiem wychodzi. Było Gwałt, później Nieodwracalne, jeszcze Frontieres, a na koniec ten shit. Oni naprawde mają zboczenie. Początek a może pierwsza połowa mi się podobała, bo było naprawde horrorowo i gore a później to już porażka...

ocenił(a) film na 10

Powtarzam film nie był ukierunkowany na znęcanie się nad kobietami, po prostu według fabuły: "młode kobiety są najbardziej podatne na zmiany", to cytat z filmu..
To tylko narzędzie w tym filmie, a nie działanie mające na celu w jakikolwiek sposób pobłażanie znęcaniu się nad kimkolwiek. Takie jest moje zdanie, bo gdyby okrucieństwo w filmach grozy przed czymkolwiek się kłaniało, to prawie każdy film hołdowałby morderstwom, a gdyby miało wpływ na widzów każdy z nas byłby zabijaką;) Cieszmy się, że wciąż powstają horrory, które mogą nas przerażać, w końcu takie jest ich zadanie.

użytkownik usunięty
jigsaw19122

Naczytalem sie i zamieszalo mi w głowie. Odemnie miało być jedno : lubie horrory, lubie gore. W pierwszej połowie, było ładnie, efektownie i gorowato. Natomiast później, już było, jak to nazywają w późniejszej fazie filmu "męczennictwo" a takiego nie lubie :).

jigsaw19122

Hehe, mocne słowa a propos SALO ;). Oglądam Martyrs na dniach ..zobaczymy.