6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33013
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

BEZSENS

ocenił(a) film na 1

Dawno nie widziałem bardziej obrzydliwego i głupiego filmu. Prawdę mówiąc miałem zamiar obejrzeć horror a nie film o torturach bez fabuły. Po filmie miałem ochotę sobie rzygnąć i zrobiłbym to ale na szczęście nie miałem czym.
Film dokumentalny to nie był więc jako film powinien dostarczyć widzowi jakiejś "rozrywki" a przynajmniej mieć jakąś puentę, morał. Tu przez cały niemal czas mamy bezsensowną rzeźnię i próbę dopasowania do niej bezsensownej fabuły. Dlaczego? Ot, na przykład: żeby dowiedzieć się co jest po śmierci wystarczyło wprowadzić dziewczynę w stan śmierci klinicznej i reanimować. I spytać co widziała. A może chcieli wiedzieć co widzi męczennik po śmierci? Po co, skoro żaden z nich nie był męczennikiem i nic takiego by nigdy nie zobaczył? A najbardziej rozbawiło mnie to, że poznawali to po oczach zwróconych w górę: kumpel jak się dobrze narąbie to ma takie same przewrócone do góry, można wnioskować że widzi niebo? W takim razie może wystarczy się dobrze napić wódy?

Podsumowując bezsens i nie polecam nikomu - chyba że chce stracić półtorej godziny i wymiotować. Wartość artystyczna tego dzieła: 0
Moja ocena: 1 - ten film to nieporozumienie.