UWAGA SPOILER
Dobry pomysł na szeroko pojęty horror w którym udało się zmieścić kilka zupełnie różnych elementów gatunku. Bardzo fajny pomysł z tymi halucynacjami z jednej strony ludzie i ich okrucieństwo, a z drugiej "siły nadprzyrodzone" czy raczej choroba psychiczna. Scenariusz całkiem zgrabnie połączył to wszystko w całość.
Najlepiej podoba mi się zabawa z widzem. Bohaterka wzbudzała jak najgorsze emocje gdy mordowała tą uroczą rodzinkę , a jej pewność że "to właśnie ci ludzie" wzbudzała we mnie spore wątpliwości. Wraz z rozwojem akcji człowiek zaczyna inaczej patrzeć na tą "uroczą rodzinkę".
Moja siostra najpierw oceniła że bohaterka jest psychiczna, a gdy wróciłem z nią do tematu po zakończeniu filmu powiedziała że "powinna zabić ich wszystkich".
Nie lubię filmów w których ofiara jest więziona i torturowana - to budzi we mnie sprzeciw. Nie zmienia to faktu że film został zrobiony bardzo dobrze i nie można go porównywać z kiczem jakim są np. piły.
Ocenianie filmu na zasadzie że "to nie jest horror bo powinno być więcej napięcia, a mniej przemocy" są niepoważne. Oceniamy film (nie gatunek), a ten jest bardzo dobry.