Dziwią mnie wasze komentarze jakoby ten film był sadystyczny czy jakiś chory itp... To poprostu kino dla dojżałego człowieka który potrafi dostrzec różnice, wady i zalety. Film jest bardzo brutalny i o to w tytm chodzi. A ta tajemnicza sekta ma sens... Ile sie na świecie słyszy że ludzie zostają porywani i nie wiadomo co sie z nimi dzieje... moze wlasnie ktos na nich eksperymentuje tak jak tu... Doskonały film jak dla mnie. 9/10!
Dokładnie! Dzieło grozy! Film pokazuje przemoc/sadyzm w prawie naturalnym środowisku! I to po mistrzowsku.
9/10 i jeden z najlepszych filmów "grozy" w 2009
Stek bzdur. Nie wiem co masz w główce kolego, ale skoro zniesmaczone brutalnością i sadyzmem opinie ludzi cię dziwią, to chyba nie wszystko z ta twoją dojrzałością jest w porządku. Zdefiniuj czym w tym przypadku jest dojrzałość ludzi podniecających się koszmarną brutalnością, a czym niedojrzałość całej reszty biednych, dla których film jest wyłącznie przejawem chorej fascynacji przemocą. Wątek z sektą rozpierdala tym, że jest najzwyczajniej głupi. Tania, jarmarczna metafizyka wykorzystana dla usprawiedliwienia mordu wywołuje we mnie jedynie pogardę dla bajkopisarza, który odpowiada za ten idiotyczny scenariusz.