przynajmniej z tego co widzialem w zwiastunie...horror...horrorów już sie nie robi...to co teraz produkują to jeden wielki syf...
a mnie zastanawia tylko jedno- kto jeszcze produkuje bałwanów, którzy z lubością oceniają film, zanim jeszcze mają możliwość go obejrzeć i wypisują świadczące o wielkim "znawstwie" komentarze tego pokroju- "prawdziwych horrorów już nie ma", które mają pokazać wszystkim, że "ja nie od dziś siedzę w tym temacie". szczerze? chciałbym mieć kiedyś możliwość napisać tego typu komentarz brzmiący "prawdziwych bałwanów już nie ma". jedno z marzeń do spełnienia.
Masz prawdę dobry człowieku.
A ten bałwan nad Nami przejawia objawy inkoherencji.
Na dodatek jest ignorantem.
Hymm. Cieszę się, że są jeszcze ludzie znający 'trudne' słówka. Niestety, nie cieszę się z poziomu ich inteligencji...
Eh, inteligent się znalazł. Śmieszne.
A po co są trailery? Żeby zachęcić widzów. A skoro trailer mnie nie zachęca? Co więcej jeśli trailer jest beznadziejny?
Naucz sie czytać ze zrozumieniem 'inteligencie'- tego uczą w gimnazjum. Napisałeś:"...z lubością oceniają film, zanim jeszcze mają możliwość go obejrzeć...". A ja napisałem "przynajmniej z tego co widziałem w zwiastunie...".
Ponad to, trochę 'siedzę w tym temacie' i widziałem wiele horrorów. I to co obecnie produkują to jak już powiedziałem 'syf'.
Ps. Mógłbyś napisać ten artykuł...ale skłamałbyś. Czyżbyś zapomniał o sobie i twoim koledze?
no właśnie, panie "znawco"- tak jak mówiłem- to ty tu "siedzisz w temacie", a ja jestem laikiem. dlatego ty potrafisz stwierdzić, że jakiś film to "syf" po samym zwiastunie, ja jeszcze nie posiadłem tak daleko idących zdolności paranormalnych:]
nalezy jedynie pogratulować zdolności- jedż do Hollywood i zostań wróżką, może dzięki tobie producenci ominą wiele klap finansowych. po prostu przepowiesz: "nie, to będzie syf", a oni: "OK, zróbmy jak mówi ten chłopak, on ma łeb na karku!". pozdro:)
Naucz się czytać ze zrozumieniem...To naprawdę pomaga w życiu codziennym.
Trailery są z zasady po to by pokazać ogólny wizerunek filmu - fabuła itd. Na podstawie trailera można dojść do wniosku, że film będzie tragiczny lub dobry. Oczywiście można się też pomylić...
Ps. Nie zmienia to faktu, że można powierzchownie ocenić film po zwiastunie.
a moim zdaniem trailery są od tego, aby zachęcić do obejrzenia filmu, a nie zastępować seans. ciebieten nie zachęcił. czyli co? zwiastun jest do dupy? nie, cały film. i to nie jeden. wszystkie współczesne horrory to szajs. qrcze, ja to nie tylko powinienem nauczyć się czytać ze zrozumieniem, ale też przejąć od ciebie tą niezwykłą zdolność wyciągania dalekosiężnych wniosków. kupuje się to gdzieś na wagę?
Jak już mówiłem naucz się czytać...
Śmieszne. Napisałem mu, w poprzednich postach, że trailery są 'żeby zachęcać...' a on mi teraz pisze 'a moim zdaniem trailery są po to żeby zachęcać...'
I tak. Sądzę, że powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem i nauczyć się wyciągania daleko idących wniosków. Mógłbyś też, przy okazji nauczyć się normalnie pisać - z sensem i w miarę czytelnie. Oczywiście najlepiej to by było jakbyś nauczył się logicznego myślenia. No, ale to już jest trudniejsze.
Ps. Co do horrorów. Tak, już nie robią tak dobrych jak kiedyś bo sie pomysły wyczerpały. Oczywiście może jest jeszcze coś rozsądnego w dziale horrorów, ale z tego co ostatnio widziałem to są bardziej komedie...
eee, janko, a z kim ty gadasz? "Napisałem mu, w poprzednich postach, że trailery są 'żeby zachęcać...' a on mi teraz pisze"- jest was tam więcej, bo tutaj nikogo nie widzę?:)
nie wiem też co masz do mojego stylu pisma- że piszę nieczytelnie? cholera, przecież ja tu posługuję sie klawiaturą, więc o co cho?
no i koniec końców- o czym my gadamy? To w końcu komedie czy horrory, bo się motasz: "ale z tego co ostatnio widziałem to są bardziej komedie...". może ktoś ci zapuścił scary movie nie mówiąc, że to nie jest horror na serio?
nie napinaj się tak, bo już widzę, że gubisz temat z pola widzenia:)
to tylko lużna gadka <przytul>
Caligula nie chcę cię obrażać, ale ty masz ciągłość myślenia na poziomie 13-to latka...Z kim rozmawiam? Rozmawiam z tobą. To raz. A dwa, rozmawiamy o horrorach. A w poprzednim poscie zastosowałem tak zwaną 'ironię'.
Pomimo klawiatury piszesz nieczytelnie. Po kropce, z małej litery. Łączysz wyrazy, jakoś przecinki dziwnie stawiasz, tak samo znaki zapytania.
Ps. Jeśli nadal uważasz, że ja się mylę to przeczytaj dokładnie od początku całą naszą dyskusję. I jeśli pomimo tego zabiegu nadal będziesz myślał tak jak poprzednio to...to ja już nic nie poradze.
Nara.
no to w takim razie ta tak zwana "ironia" nie jest twoją najlepszą stroną:]
ja z kolei zastosowałem jeszcze prostszy zabieg, ktory nazwać można kpiną. przeczytaj naszą dyskusję od początku, a może wreszcie za którymś razem załapiesz o co chodzi:] to taka mała przyjemna rzecz, ale tego się nie je, ani nie ma kształtu żyrafy, Panie Tak Zwany 'Znawco':)
pozdro.
Dyskusje...? ;)
Filmy takie jak ten robione są pod jasno określonego odbiorcę. I nie jest tak, że wszystkie horrory ostatnio wypuszczane to syf.
To, że w kinie grozy obserwujemy powrót do tzw. "krwawej fali" lat 70 i 80, czy przykładowo włoskiego kina kanibalistycznego lat 60 jest naturalną koleją rzeczy. W muzyce mamy teraz powrót kiczu ery disco i jakoś nie mam zamiaru obwieszczać wszem i wobec, że to syf. Nie odpowiada mi klimat techno w dyskotece więc tam nie chodze. Nie odpowiada komuś kierunek w jakim zmierza dzisiejsze kino grozy - odpuścice sobie, albo poszukajcie czegos co Wam będzie odpowiadało. Zapewniam, że przy dzisiejszym wyborze każdy znajdzie coś dla siebie.
A jeżeli ktoś potrafi ocenic wartość obrazu po samym trailerze to tylko pogratulować. Przynajmniej zminimalizujesz ryzyko rozczarowania się przy odbiorze ;)
Pozdro.
Średnia oddanych głosów: 9,1098
Czy warto odzywać się w temacie założonym przez takiego pajaca co rozdaje Ilość głosów oddanych na ocenę 10:
474
?
Na moje nie.