6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33014
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

Męczennice

ocenił(a) film na 7

czy wie ktos cokolwiek o kobietach opisanych w filmie?

ocenił(a) film na 8
fantynaaa

Nom. Obydwie są ładne

ocenił(a) film na 7
Radzio3i6

Mam na myśli meczennice, o których mówiła Annie przewodniczaca sekty.

ocenił(a) film na 8
fantynaaa

aha sorry myślałem że chodzi o Annę i Lucie.

ocenił(a) film na 7
Radzio3i6

Moja wina. Nie wyraziłam sie dośc jasno:)

ocenił(a) film na 8
fantynaaa

ale dalej nie rozumiem bo próbujesz znaleźć jakieś informację na temat męczennic z filmu ale skąd wiesz że te męczennice z filmu to nie są postacie wymyślone

ocenił(a) film na 7
Radzio3i6

No właśnie to mnie ciekawi. Sama nie mogę jakoś znaleźć, może ktos coś wie na ich temat.

ocenił(a) film na 8
fantynaaa

skoro nie możesz nic znaleźć to może po prostu są to postacie wymyślone bo wątpię żeby były prawdziwe a możesz podać kilka nazwisk tych męczennic bo nie pamiętam z filmua może bym coś znalazł

ocenił(a) film na 7
Radzio3i6

Trudno mi coś znaleźć bo nie wiem jak zapisać nazwiska wymienionych kobiet. Pisze teraz zupełnie ze słuchu.
- Prowincja Long Szeng (Shang?), 1912
- Jouan Loucie, 1945, przespała sie ze Szwabem
- Szpital w Berlingham 1960, niewierząca gospodyni w stadium terminalnym raka.

To udało mi sie usłyszeć i jestem szalenie ciekawa, czy oni sobie to wyssali z palca... czy zdjecia sa prawdziwe.

fantynaaa

Jouans-Lussac

Wyszukiwanie w google daje linki związane wyłącznie z filmem, zatem jest to postać fikcyjna, albo autentyczna, tylko że kobieta jest jedną z wielu anonimowych ofiar wojny. I nikt nigdy nie kojarzył tej śmierci z męczeńską.
Jeśli dobrze pamiętam, żadna z ofiar nie była męczennicą w dosłownym tego słowa znaczeniu. Były raczej ofiarami linczu. A cechą wspólną było przedagonalne spojrzenie, więc nawet jeśli są to osoby autentyczne to wątpię, czy historia o nich wspomina.