6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33015
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

Wręcz mnie boli , że ten naprawde dobry mocny film ma tak zrąbane opinie z powodu , że ktos wylaczył bo nie dał rady ogladac .. wystraszył sie popłakal . Ktos tu napisal daje 3 bo sie wystraszylam echhhhh żenada !! TO NAPRAWDE DOBRY , MOCNY FILM WKTÓRYM JEST SENS a nie sieczka bez celu...Polecam tym którzy nie przesiedza połowy filmu pod kołdrą albo wylacza po 30 min..mnie mile zaskoczył bo po pierwszych 20 min spdoziewalem sie głupiej jadki a tu NIESPODZIANKA :)

ocenił(a) film na 7
menez26

Spodziewałeś się, że będą jedli?:P

4 godziny temu? Ty już wstałeś czy dopiero poszedłeś spać?:D Ja wstałam dziś o 6.00 i nie dodawałam komentarzy, żeby nie wyjść na psychola:D

Ja filmu jeszcze nie oceniłam. Na razie mogę napisać tyle, że nieźle mnie trzyma - a to bez wątpienia podwyższy moją ocenę. Podobało mi się to, że sceny, których się obawiałam pozostają w domyśle, przez co bardziej bolą psychicznie niż wpływają na odruchy wymiotne. plus za pokazanie ludzkiej twarzy oprawców. Film jest... czysty.

ocenił(a) film na 8
fantynaaa

Jeszcze nie spałem .. jestem niezlym psycholem własnie i chodze spac od 10 lat nie wczesniej niz 4 rano ...

ocenił(a) film na 7
menez26

Pewnie prowadzisz eksperymenty w piwnicy;)

ocenił(a) film na 8
fantynaaa

W rzeczy samej ..:)

ocenił(a) film na 1
menez26

Ja ten film wyłączyłem, bo był głupi i żenujący, horrory oglądam właśnie po to, żeby się bać i im bardziej się boję, tym bardziej oglądam. A tutaj opcja z jakąś skaczącą zjawą, no co to ma być? Właśnie ta jatka na początku mnie zniechęciła, ale skoro @menez26 piszesz, że niespodzianka, to spróbuję się zmusić. Ale początek mnie straaaaasznie wynudził. Ostatni raz się tak wynudziłem na Zejściu, tyle że wtedy zasnąłem po prostu z nudów.

ocenił(a) film na 8
saint benji

Uwierz mi zejście nie ma z tym nic wspolnego :) zmuś sie a zobaczysz o co chodzi z ta zjawą :)

ocenił(a) film na 1
menez26

Tzn. domyślam się, że ten stworek może być jedynie wytworem wyobraźni. No cóż, może w takim razie zrobię podejście drugie dziś. ; )

ocenił(a) film na 7
saint benji

Ja się z tobą zgodzę, że początek wybitnie zniechęca. Jakaś zjawa, niezrównoważona dziewucha i jej... no nie oszukujmy się - bezmyślna koleżanka. W filmie jest dużo ciekawych zwrotów akcji i pomimo pewnych niedoskonałości przez które twarz nie boli od facepalma to uważam ten film za naprawdę wart obejrzenia ponieważ mocno uderza w psychikę.

Chyba już wiem jaką ocenę mu wystawię.

ocenił(a) film na 5
menez26

mi sie srednio podobalo, przereklamowany
no wcale nie bylo jakichs mocnych scen, ot ludzik bez skory i wszystko

poczatek filmu byl niezly, zapowiadalo sie ciekawie no bo mialo byc bardzo brutalnie a tu jakas zjawa i wogole, myslalem ze to bedzie jakas ciekawa wariacja w klimacie klatwy ale naszpikowana przemoca
no wszystko fajnie az nagle film sie zmienia
ogladamy sceny spuszczania lasce wpier*olu i dodam ze nie sa to zbyt ciekawe sceny i praktycznie nic nie pokazuja
no kurde myslalem ze bedzie naprawde fajnie a tu nagle taki banal.... no i na koniec paru czubkow gada jakies farmazony i probuje wciskac jakies pseudo przeslanie
zmarnowali dobry poczatek ta poprostu banalna i niezbyt ciekawa druga polowa

bac sie? a czego tu sie bac?
jesli ktos uwaza ze strach wywoluja jakies super mocne sceny, brutalnosc, krew i obrzydliwosci to tutaj tego nie ma za wiele a to co jest i tak nie jest raczej pokazane
media mi probowalyt wmowic ze to jakies arcybrutalne czy co tam jeszcze ale to g*wno prawda
czerwony ludzik jest dosc brzydki i dla niektorych pewnie byl szokujacy no ale pozatym to wlasciwie nie ma tu nic strasznego

ocenił(a) film na 8
El_Magiko

Hmm własnie to na początku jak dla mnie zawiało kichą .. zreszta dla kolezanki także.. tu nie chodzilo obcinanie głow , rąk itd...ale głownie udręczenie psychiczne i stopniowo coraz wieksze fizyczne az do obdarcia ze skory na zywca..powolny zajazd czlowieka na amen i to bylo przerazliwe , jelsi jestes rządny odciniania przyrodzenia wyrywania zebow i wydłubywania oczu i chcesz zbey to wszytsko było dokladnie pokazane to polecam dla Ciebie film BEZ LITOŚĆI , jest zupelnie inny ale mi sie takze bardzo pdoobal :) a szczegolnie na koniec filmu wielka staysfakcja :)

ocenił(a) film na 5
menez26

mysle ze poczatek byl dobrym ukazaniem udreczonej osoby, no bo caly poczatek mial zwiazek z osoba ktora przez to przeszla i moim zdaniem bylo fajnie
coz dreczenie fizyczne i psychiczne ida pozniej w parze ale jednak mysle ze zbagatelizowali to zabardzo, spodziewalem sie czegos ciekawszego o tu taki banal
znam duzo filmow gdzie jest sporo harddcore ale nie o to chodzi, jesli mamy sceny takiego znecania sie i maja zadowolic fanow takiego arcybrutalnego kina to niech wiecej pokaza i lepiej, a jak chodzi o cos ambitniejszego jak piszesz to po co te sceny trwaja az tyle?
zreszta mysle ze to poprostu takie nieco prostackie przejscie z ciekawego poczatku, mogliby lepiej rozwinac ta historie
czy wielka satysfakcja? coz nie mowie ze film byl zly, dalem 5/10 czyli sredni bo byl jednak w pewnym sensie niedosyt, nieco rozczarowanie
tak sie sklada ze ostatnio widzialem Day of the Woman, ten film o ktorym piszesz to chyba jego remake
i nie wiem jak sie ma remake do oryginalu ale oryginal mial w sobie sporo wiecej brutalnych scen niz martyrs chociaz tez uwazam go za dosc lagodny i przystepny bo nic strasznego tez nie pokazali
przynajmniej ja znam filmy naprawde odpychajace w ktorych kamera prawie nigdy nie ucieka
co nie znaczy ze na tym mi jakos bardzo zalezy bo ja wole jednak horrory ktore bardziej stawiaja na sily nadprzyrodzone i probuja straszyc niz te w ktorych chodzi o krojenie

ocenił(a) film na 8
El_Magiko

źle mnie zrozumiales pelna satysfakcje mialem wlasnie po I spit in your grave 2010 :) zemsta doskonała :) i sceny mocne i pokazane , to naprawde swietny remake moim zdaniem wiele lepszy od oryginału :)polecam a Ty polec cos z Twoich najwyzej typowanych " mocnych filmow" :)
saintbenji : teraz przynajmniej obejrzales i mzoesz sie wypowiadac :) nie akzdemu musi sie podobac wiadomo :)

ocenił(a) film na 1
menez26

No, obejrzałem i oceny nie zmieniam, dla mnie to wciąż 1/10. Nie przekazuje dla mnie żadnej treści ten film.