6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33015
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

Obrzydliwe.

ocenił(a) film na 3

Dałam 3, chociaż zasługuje pewnie na więcej. Ja po prostu po tym filmie nie mogę dojść do
siebie. Boli mnie całe ciało, mam wrażenie, że ktoś nadszarpnął moje żyły i mięśnie.
ZDECYDOWANIE NIE DLA LUDZI O WIELKIEJ WRAŻLIWOŚCI I SŁABYCH NERWACH.
Recenzja filmu nie wydawała mi się aż tak brutalną, dlatego oglądałam, a w połowie nie
chciałam się wycofać, by nie dopowiadać sobie gorszych rzeczy, dlatego chciałam wytrwać
do końca. Żałuję, że to obejrzałam, bo jestem teraz przerażona...

ocenił(a) film na 10
bozenkaa

dałaś temu film tylko 3 ? oceniłaś go jako słaby? Dlatego że jesteś przerażona ?
Przecież jego głównym zadaniem jest wstrząsnąć widzem.

ZDECYDOWANIE NIE DLA LUDZI O WIELKIEJ WRAŻLIWOŚCI I SŁABYCH NERWACH.

ocenił(a) film na 7
bozenkaa

Gatunek: Dramat, Horror

Czy nie o to właśnie chodzi, żeby być przerażonym? Na tym polega idea Horroru. A to, że większość "horrorów" z USA tego nie robi, to znak problemu z ich strony, nie Martyrs.

Wniosek: nie lubisz horrorów, więc ich nie oglądaj ;)

ocenił(a) film na 10
antek1_fw

dobrze powiedziane.
dała 3 bo film ją przeraził czy to jest normalne ?
to tak jak bym dał komedii słabą ocenę bo mnie rozbawiła.... głupie i nielogiczne.

ocenił(a) film na 3
Tetris101

Nie oceniam tylko dlatego, że mnie przeraził i obrzydził. Ogólnie dla mnie fabuła jest beznadziejna. Uważam, że pierwsza połowa filmu różni się od drugiej, jest sporo niejasnych spraw, tylko po to stworzonych, by przestraszyć widza. Czemu rodzina, która została zamordowana mogła zostać zakopana w jakimś rowie i nikt, ani ludzie z pracy, ani szkoły, ani z dalszej rodziny się nimi nie przejmowali? I dom tortur w podziemiach domu tamtej rodziny? Nie dość, że film mi się nie podobał, bo poza obrzydliwymi scenami szczególnie pod koniec był mało interesujący, sprawił, że zastanawialam się czy reżyser ma po kolei w głowie, by tworzyć takie obrazy, a trzy nawet i pomysł mógł być ciekawy, ale wykonanie nie, jest dużo braków. Zresztą film ma taką ocenę, jaką ma. Niektórzy dają mu 10, inni 1. Tetris101, równie dobrze mogłabym się dziwić, że Ty oceniasz go na 10, ale rozumiem, że każdy może inaczej go oceniać...

bozenkaa

Brawo bozenkaa i tak dałaś za dużo.

ocenił(a) film na 9
bozenkaa

Reżyser nie musi mieć nie poklei w głowie, żeby coś takiego stworzyć. Znajdziesz parę przykładów, wykorzystywania ludzi dla eksperymentu, choćby w historii Polski ;]. I co filmy o okrucieństwie w obozach zagłady są ok, a to nie ? Film jest strasznie mocny, i o to w tym chodzi, żeby przerazić widza cierpieniem, ale nie jest to bezcelowe. Pokazuje okrucieństwo jednostek w dość namacalny sposób. Ale o to chodzi. A co do zakopania w ogródku rodziny, ludzie z tej organizacji w końcu się domyślili, że coś jest nie tak i ktoś przyjechał wiec o czym mowa.Na świecie dzieją się dziwniejsze rzeczy niż sala tortur w piwnicy ;]. Jeśli jeszcze twierdzisz że wiele jest filmów pokazujących przemoc, to powiem Ci że jest to jeden z nielicznych filmów tak skupionych na psychice ofiary. A co do oceny Ci którzy dali 1 działają impulsywnie i po prostu nadmiar przemocy ich odrzucił. Jakoś gdy pojawia się opinia słabe to jest zawsze argumentowana tym, że drastyczne a nie na tym chyba polega ocenianie filmu. Jeśli komuś nie chodzi o drastyczność scen, to śmiem twierdzić, że powinien bardziej przygłupie komedie oglądać, a nie obrażać czegoś na wysokim poziomie.

ocenił(a) film na 2
panna_aga

Film beznadziejny.W tym filmie nie ma nic ciekawego,a horror to nawet nie jest bo nie straszy.Thriller to chyba też nie bo jak na mój gust to to nie ma fabuły nawet.Żałosny pod każdym względem,próbujący brutalnością i ukrucieństwem zszokować widza i zatuszować kolosalne braki filmowe.Taniość i żałość.

LuQar

a seria piła??? jaki to gatunek bo tak samo nie jestem w stanie tego określić chyba że jednym słowem... "RZEŹ"

użytkownik usunięty
bozenkaa

"Żałuję, że to obejrzałam, bo jestem teraz przerażona..." ale czasami an tym filmwebie się można uśmiać :)

ocenił(a) film na 1

Fakt bo to rzeczywiście dziwne być przerażonym po horrorze ;)
Ale tak na serio co było w tym filmie przerażającego? Może nie rozumiem takich filmów, ale dziwią mnie ludzie zachwycający się tym "dziełem". Poza pięknym obrazem sadyzmu nie było tam nic...wątek życia po śmierci?!?! To jakieś kpiny! Zero przesłania, a może ja swoim krótkowzrocznymi oczyma go nie widzę, ale nawet namacać go nie mogę ani usłyszeć czy tym bardziej poczuć. Jestem zdania, że każdy kto daje temu filmowi więcej niż 3 powinien zostać przebadany przez psychologa.
Film nawet pod względem technicznym jest słaby...po prostu żal i rozpacz...

ocenił(a) film na 5
bozenkaa

Dałem 5, ale nie przez obrzydzenie. Widziałem gorsze makabry (prawdziwe, nie filmowe) i jestem zahartowany. Film jest po prostu nudny. Pomysł może i ciekawy, lecz zmarnowany. Twórcy kładli większy nacisk na tortury niż fabułę. Gdyby było odwrotnie, film robiłby znacznie lepsze wrażenie.