druga natomiast to jakieś totalne nieporozumienie.
Rezyser miał duze pole do popisu mogąc zobrazowac to jacy naprawde potrafia byc ludzie i społeczenstwo...sadystyczni i brutalni w poczuciu bezkarności, niszczacy tylko po to by poczuc wyzszośc nad bezbronna ofiarą, tworzac cos na wzor wspolczesnego Auschwitz,a tymczasem.. opatrzono całą tą brutalnosc naiwnym i pseudofilozoficznym bełkotem dla głupich.
Nawet taką wizje rezysera mozna bylo jeszcze uratowac dodajac inne zakonczenie obrazujace bezsens i idiotyzm całej tej sekty...ale niestety obrano inna droge...film przede wszystkim brutalny za to pozbawiony jakiegokolwiek przeslania i głebi. Nawet hostel był sensowniejszy bo tam przynajmniej wszystkim rzadziły pieniądze a tutaj? naiwny idiotyzm kilku znudzonych zyciem bogaczy.
Rozczarowanie.
film jest bardzo dobry i sklania do myslenia i refleksji. Zadaje pytania, a nie daje odpowiedzi i bardzo dobrze.
Lubisz proste filmy, ktore wykladaja wszystko na tacy i lykasz wszystko co ci daje rezyser?... co kto lubi...
Własnie probówalem podac powyzej argumenty ze druga częśc filmu wcale nie sklania do żadnej refleksji, ale olałes to totalnie ;-/. Tak pile 5 dałem 7/10 bo podobala mi sie bardziej i to jedyna piła po pierwszej czesci która mnie wciągła w porownaniu do dennej 4.
To nie forum piły, i gdybys widzial jak na forum pily przyczepilem sie do tego filmu to moze bys sie głupio nie smial teraz :-/
Skłania do myślenia? Gdzie? W którym momencie? Zawodowo zajmuję się myśleniem i oglądając ten film nie musiałam nad niczym myśleć..No może po za głupotą "Tfurców". Horrory są od straszenia a nie od skłaniania do refleksji. W tej konwencji jest to dość trudne.
to bardzo fajnie, ze "zawodowo zajmujesz sie mysleniem"
ROTFL
.........
...................
..........................
..................................
ahah hehehe, doszedlem do siebie. :D haha
dobre dobre :) ktora klasa liceum??
Film mozna rozaptrywac na rozne sposoby, chocby pod katem dazenia czlowieka do poznania swiata "po drugiej stronie", lub studium strachu przed smiercia, ale przykro mi dziewczynko nie mam z kim o tym porozmawiac...
Nikt z Toba o tym "dziele" tu nie porozmawia bo jedyne co probujesz robic to osmieszyc rozmowce,ale skoro dales temu "wybitnemu" filmowi 10/10 to czego sie spodziewac, dażenie do pokazania tego co jest po drugiej stronie mozna na przykladu filmu np o smierci klinicznej a nie napieprzania dziewczyny przez pol filmu
A mnie tu dawno nie było. Dziewczynko? Coś Ci się pomyliło. Skoro mówię że zawodowo to liceum już dawno za mną. Film cieniutki. Pseudomistyka.
Sorry, zapomnij, ze wogole cos pisalem ^^. Pila 5, to u ciebie (7/10), Martyrs (5/10). Dyskusja tutaj nie ma sensu. Rozumiem, ze Martyrs moze nie przypasc komus do gustu... ale zeby pila 5 przypadla?? HAHAHA
Dobra, wlasnie jestem krotko po seansie i hmm... nad czym mam myslec po obejrzeniu tego dziela? Jakie mądrości mam z niego wyciągnąć?, nauczyć sie czegos czy jak? Bo wlasnie czytam opinie, że film jest bardzo głęboki i zmusza do myślenia. Tylko wlaśnie zastanawiam się nad czym mam myśleć?
też jestem krotko po seansie i mysle tylko ze to byl zmarnowany czas i nikt mi nie wcisnie kitu ze film ma glebie. NIE POLECAM.
I się zgadzam z Tobą w 100 % :D Do połowy mi się podobał a potem to absurd za absurdem . A finał mnie rozśmieszył. Nie mogli to być po prostu sadyści? Niestety zmarnowany pomysł.
Dokładnie, pierwsza połowa filmu dobra i ciekawa ale czym dalej tym gorzej. Można odnieść wrazenie, ze po godzinie scenarzyscie/reżyserowi zabrakło pomysłu na dalszą cześć historii. A końcówka to już samo ekspresowe wyjaśnienie tej całej zagadki. Dlatego twierdze,że głownym i zarazem najważniejszym motywem tego filmu w zamysle rezysera byla scena znęcania się nad głowną bohaterką i nic poza tym. Amen.
Zgadzam się poza tym o czym jest ten film. O zemście ? O próbie uwierzenia jednej z bohaterek? O korporacji
która meczy? Tysiąc pomyslów w jednym filmie to zdecydowanie nie profesjonalna robota.
Aczkolwiek podoba mi się nowy typ jaki wymyślił scenarzysta. Kto pokazany jest na ekranie z linią diologową
musi umrzeć. HEHHEHEHEHE