Polecam szczególnie osobom szukającym kilku typów horroru w jednym filmie.
pozdrawiam.
>>Sam podpierasz się ocenami z imdb,a gdy mówie ze najmłodsi wystawili największą śednią (co jest prawdą),wciskasz mi brak logiki <<
ocena 7.1, oddalo glosow 3,287, z tego 47 osoby niepelnoletnie. Biore odpowiedzialnosc, ocena dzieciakow nie przyczynila sie do wysokiej oceny. Oczywiscie wiem i nie wymagam, zebys umial liczyc - dalej pisz farmazony :)
>>"film przede wszystkim brutalny za to pozbawiony jakiegokolwiek przeslania i głebi."
i dokładnie brutalnośc która usprawiedliwiona w pierwszej części nazwanej przeze mnie świetnym kinem..krytykuje ciagle druga polowę ale widzę ze ciągle coś kiepsko z czytaniem? <<
no czytam i czytam i nie wierze :D
"film przede wszystkim brutalny" - odnosi sie do calosci prawda?
>>Widac Ty sie nie znasz skoro piła 5 ciągle ma wyzszą srednią od tego gniota ;) <<
sugeruj sie dalej ocenami na filmwebie takich jak ty i twoich kolegow z podworka. Na rottentomatoes, gdzie oceniac moga tylko osoby siedzace w branzy pila ma 15%, taki to wybitny horror :)
>>Głupszym trzeba ustąpic więc baw się dalej w swojej piaskownicy. <<
ja sie bardzo dobrze bawie
a ty i tak odpiszesz dziecko drogie, tak to juz jest z wami :)
"ocena 7.1, oddalo glosow 3,287, z tego 47 osoby niepelnoletnie. Biore odpowiedzialnosc, ocena dzieciakow nie przyczynila sie do wysokiej oceny"
moze i nie przyczyniła się do wysokiej oceny ale ciągle dzieciaki ocenily go najwyzej (bez wzgledu na to ile ich jest), widzisz jakas sprzecznosc matematyczną tutaj
"Rezyser miał duze pole do popisu mogąc zobrazowac to jacy naprawde potrafia byc ludzie i społeczenstwo...sadystyczni i brutalni w poczuciu bezkarności, niszczacy tylko po to by poczuc wyzszośc nad bezbronna ofiarą, tworzac cos na wzor wspolczesnego Auschwitz,a tymczasem.. opatrzono całą tą brutalnosc naiwnym i pseudofilozoficznym bełkotem dla głupich.
Nawet taką wizje rezysera mozna bylo jeszcze uratowac dodajac inne zakonczenie obrazujace bezsens i idiotyzm całej tej sekty...ale niestety obrano inna droge...film przede wszystkim brutalny za to pozbawiony jakiegokolwiek przeslania i głebi. Nawet hostel był sensowniejszy bo tam przynajmniej wszystkim rzadziły pieniądze a tutaj? naiwny idiotyzm kilku znudzonych zyciem bogaczy."
Tak wygladał cały akapit z ktorego wyczytałes zaledwie kilka słow...akapit nie odnosi sie do całosci filmu prawda?
Jestes osamotniony w obronie tego filmu a jedyna osoba ktora cie wsparla jest cukier666, która pasjonuję się serią "blade" ;) czemu to do jego gustu sie nie przyczepisz
O dziwo nie skomentowałes częsci w której podałem przykłady Twojego chamstwa,widze ze sie ze mną zgadzasz w takim razie dziękuję i pozdrawiam
'Wiedzialem, ze odpiszesz :) Mlodziencze ambicje.
>>moze i nie przyczyniła się do wysokiej oceny ale ciągle dzieciaki ocenily go najwyzej (bez wzgledu na to ile ich jest), widzisz jakas sprzecznosc matematyczną tutaj <<
hehe, mam wyjebane w to. To ze dzieciaki ocenily go najwyzej - to ty napisales, ja napisalem, ze ocena na filmwebie jest wysoka, a oceny dzieciakow nie maja tu nic do rzeczy. Poplatales sie troche :) Ja kolego mam wyjebane w to co Ty piszesz, ale jak widac ty sie przejmujesz bardzo tym co ja pisze i tak powinno byc. Mlodszy powinen sluchac sie starszego.
>>Tak wygladał cały akapit z ktorego wyczytałes zaledwie kilka słow...akapit nie odnosi sie do całosci filmu prawda? <<
Prawda, ale podsumowanie owszem. Sam juz nie wiesz co piszesz i dalej brniesz w swoje na slepo.
>>O dziwo nie skomentowałes częsci w której podałem przykłady Twojego chamstwa,widze ze sie ze mną zgadzasz w takim razie dziękuję i pozdrawiam<<
no popatrz. komentuje to na co mam ochote, taki jestem zimny dran :))
juz nie sciemniaj, ze nie odpiszesz :) 3 razy juz sie ze mna zegnasz :P
Sam podpierasz się ocenami z imdb,a gdy mówie ze najmłodsi wystawili największą śednią (co jest prawdą),wciskasz mi brak logiki
"film przede wszystkim brutalny za to pozbawiony jakiegokolwiek przeslania i głebi."
i dokładnie brutalnośc która usprawiedliwiona w pierwszej części nazwanej przeze mnie świetnym kinem..krytykuje ciagle druga polowę ale widzę ze ciągle coś kiepsko z czytaniem?
"jak widac, na jedyna osobe ktore musimy czekac, az wyrosnie to ty dziecko drogie. "
Od początku gdy temat nie idzie po Twojej mysli i inni uzytkownicy jak np. skills2005 czy ja próbują CI przedstawic swoje zdanie od razu zaczynasz stosowac wycieczki personalne i osmieszyc swojego rozmówce co świadczy o Twoim chamstwie i prostactwie. Chyba próbujesz zleczyc swoje kompleksy wyśmiewając innych a " hahaha ROTFL LOL ^^" i inne takie podkreslaja pewnie Twój dojrzały wiek ;) Nie rozśmieszaj mnie.
"Oczywiscie, ale mnie interesuje, poniewaz Ciezko rozmawiac z kims powaznie o horrorach(i ogolnie filmach), jezeli ktos sie na nich kompletnie nie zna,"
Widac Ty sie nie znasz skoro piła 5 ciągle ma wyzszą srednią od tego gniota ;)
"naprawde nie ma potrzeby zebys dwa razy wklejal to samo"
liczyłem na to ze jestes ślepy i moze nie zauwazyłeś za pierwszym razem ale ciagle nie skomentowałeś bajeczki o fabryce :)
Głupszym trzeba ustąpic więc baw się dalej w swojej piaskownicy.
Smutne ze kupujesz bajeczkę o fabryce w której seryjnie produkuja męczenników LOL...i nazywasz ja inteligentną. Zyczę powrotu lepszego gustu ;)
Czyżby nerwy puszczały,masz "wyjebane" ale komentujesz :D? Skoro masz wyjebane.. To spierdalaj :)
a co tu jest do polecania?
chęć powolnego mordowania,okaleczania,oskórowywania nie jest niczym ciekawym...ok,nie był to film z gatunku biegne za toba z siekiera zaraz cie zabije ale jeden z narbrutalniejszych i najglupszych...ja tu nawet przeslania nie widze...nic...totalne dnoooo
a w ktorym ty horrorze kasia widzialas przeslanie??
film sklania do mocnej refleksji nad dazeniem do oswiecenia i jednoczesnie strachem ludzkim przed bolem i smiercia. Zadaje pytania, na ile czlowiek moze sie posunac w swoim dazeniu do 'poznania' Boga/zycia po smierci, a na ile strach go przed tym powstrzymuje.
Oczywiscie nie tylko o tym i oczywiscie film sklania, tych co mysla... bo Ci co nie mysla w kazdym filmie oczekuja przeslania... zamiast ruszyc glowa.
"na ile czlowiek moze sie posunac w swoim dazeniu do 'poznania'
Boga/zycia po smierci, a na ile strach go przed tym powstrzymuje" - i
wtedy trzeba go uwiazac i dawac mu ostry wpie...dol co chwila:) wtedy on
stanie sie wyzwolony i jeszcze powinien byc za to wdzieczny...
smiechu warte...
smiechu warte jest twoja zdolnosc poznawcza.
nie zrozumiales co napisalem
nie zrozumiales filmu (czego nie oczekuje, skoro nie potrafisz zrozumiec linijki tekstu)
nie zrozumialem tego co napisales? oj przykro mi bardzo:)
a tak na powaznie to liczylem na twoje odpowiedzi pod moimi innymi
postami w tym watku, czyzby zabraklo ci argumentow?
Sluchaj, leczysz kompleksy czy co? Masz swoje zdanie spoko, za bardzo nie wiem do czego jeszcze mam sie ustosunkowac z tego co napisales? Szczegolnie kiedy piszesz w kolko to samo, np. zadajesz mi pytanie:
"jesli ludziom w tym
filmie tak zalezalo na poznaniu prawdy, na "oswieceniu" to dlaczego nie
poddali sie sami temu procesowi? "
a na to juz Ci odpowiedzialem, wiec nie bede pisac skoro tego nie czytasz.
a tak konkretniej? ja w tym filmie nie zauwazylem nic godnego
polecenia...
ocena 10? musialbym to na jakims kwasie chyba ogladac by uznac za
arcydzielo...
Ale głupoty wypisujesz dziewczyno, bój się Boga... Może byłaś na kwasie i nie załapałaś tego filmu kompletnie !!! Film brutalny ale genialnie zrobiony,10/10 !
dziewczyno? a to dobre hehehe...
film slaby i tyle, ode mnie 3/10... nie wiem czym sie tu podniecac...
zwykle daje ocene 1/10 horrorom klasy B,ale dla tego filmu zrobiłem wyjątek.
Dla mnie nie było to ani wstrząsające ani klimatyczne,po prostu chory psychicznie film.
Ale cóż jeśli w dzisiejszych czasach chce się gdzieś zabłysnąć i nie ma się pomysłów aby oczarować swoim dziełem widza po przez ciekawą fabułę nawet tandetną,trzeba zrobić coś co wzbudzi kontrowersje,będzie szokować.
A co do samego filmu:
Bezsensowna przemoc z punktu widzenia ofiary,staje się celem nadrzędnym dla grupy/organizacji psycholi którzi dążą do tego aby ofiara osiągneła stan na granicy życia i śmierci.
niewiem skąd u nich taka pewność że będąc na tej granicy można zobaczyć co jest po tamtej stronie,do tej pory poznawali to bodajże po oczach(bez sensu),niewiem chcieli wzbogacić świat o kilku męczenników.
Ta głupia teoria ze strachem który ofiary miały przełamać aby wejść dalej w następny etap ,co najwyżej można było przestać się bać śmierci bólu jak to zrobiła bohaterka,a nie jakieś karaluchy,zjawy itp.
główna bohaterka jako pierwsza będąc w takim stanie przemówiła więc tylko ona im dowiodła że ich teoria jest sensowna.
I to w tym wszystkim jest najlepsze,po takich cierpieniach jakich doznała,obdarta ze skóry ,postanowiła grzecznie opowiedzieć o swojej wizji(skoro to opowiadała musiała mieć jakąś świadomość)zamiast odpowiedzieć tej babie żeby się waliła w ostatniej chwili mogła ich zdenerwować,ale potulny baranek przyłączył się do genialnego celu/misji.
Ten film to zwykłe badziewie, którego napewno nikomu bym nie polecił.
Dla mnie jest arcydzielem, jezeli Ci sie nie podoba to po co tu piszesz, dlaczego nie pojdziesz pisac pod filmami, ktore ci sie podobaja?
Zobacz ocene tego filmu na imdb, ludzie z calego swiata oceniaja ten film bardzo wysoko, oceny filmwebu calkowicie zlewam, bo nastoletnie oceny calkowicie mnie nie interesuja. Na rottentomatoes 50%, na horror jest to bardzo dobra ocena.
Jezeli ci sie nie podobal, trudno, twoja sprawa, glupi widze ze nie jestes, masz dobry gust filmowy, ale Martyrs to taki film, ktory nie kazdy polubi i nijak sie to ma do znajomosci kina.
Natomiast nie rozumiem jak ktos moze pisac ze warsztat tego filmu jest slaby. Pierwsza czesc filmu to znakomity horror, oczywiscie trzeba wiedziec od czego - od jakich filmow - sie to slowo wywodzi. Bo jezeli ktos mysli ze horror to te schematyczne 'thrillery', ktore teraz wychodza masowo o duchach to niestety sporo sie myli.
Przesadzona brutalnosc???
Ja wogole sie z tym nie zgadzam, rezyser zminimalizowal jak mogl przemoc w drugiej czesci filmu, ale film byl o czym byl, wiec musial byc brutalny. Jakby byl (on) szalony zafundowalby nam tortury, ktore miala ta pierwsza dziewczynka znaleziona w piwnicy. Nie mozna robic komedii bez dowcipow...
"jezeli Ci sie nie podoba to po co tu piszesz" - lubie rozne punkty
widzenia jak rowniez lubie wymiane zdan i nie ma znaczenia czy film mi
sie podobal czy tez nie, jesli mam cos do powiedzenia i chce sie tym
podzielic to tak robie:)
"Zobacz ocene tego filmu na imdb" - widzialem i musze powiedziec, ze
jestem zaskoczony tak wysoka ocenu tego filmu, no coz kazdy ma prawo do
wlasnego zdania, ktos uwaza ten film za dobry - ok, ja uwazam, ze jest
slaby, ale nie moge zrozumiec jak mozna nazwac taki film arcydzielem...
"glupi widze ze nie jestes, masz dobry gust filmowy" - nie wiem jak mam
to rozumiec, dobry gust filmowy? ogladam wszystko, i filmy glupie, tanie
i te bardziej ambitne...
"Natomiast nie rozumiem jak ktos moze pisac ze warsztat tego filmu jest
slaby" - akurat o warsztacie chyba nie pisalem, uznaje film za slaby w
ogolnym zarysie...
"Przesadzona brutalnosc???" - tak uwazam, gdy przez 15-20 minut na
ekranie widzialem dziewczyna okladana non stop to bylem juz tym
znudzony, kilka razy ta scena wzbudzila nawet u mnie smiech...
Oczywiscie, ze nie ma byc wdzieczna. Jezeli wychodzimy poza film, to wez ty jakas ksiazke do reki i poczytaj o religiach wschodu, filozofiach grecki, bo szkoda mojego czasu na tlumaczenie Tobie czegokolwiek.
Tysiace osob umartwialo sie na swiecie i umartwia dalej aby zblizyc sie z bogiem, tu rezyser wykreowal sytuacje, w ktorej ktos ze strachu przed bolem/smiercia lub nawet przed strachem poznania samej prawdy ucieka sie do wykorzystywania drugiego czlowieka.
Natomiast osoba oswiecona nie czuje checi zemsty, bo i po co? Przebaczyla swoim oprawcom, mozesz porownac do zycia Jezusa - jezeli to jest Ci bliskie.
"wez ty jakas ksiazke do reki i poczytaj o religiach wschodu,
filozofiach grecki, bo szkoda mojego czasu na tlumaczenie Tobie
czegokolwiek" - nie interesuje mnie to kompletnie wiec nie bede nic na
ten temat czytal... kazdy w cos wierzy, bez religii swiat bylby nudny...
"ktos ze strachu przed bolem/smiercia lub nawet przed strachem poznania
samej prawdy ucieka sie do wykorzystywania drugiego czlowieka" - moim
zdaniem swiadczy to o bezsilnosci tego czlowieka, jesli ludziom w tym
filmie tak zalezalo na poznaniu prawdy, na "oswieceniu" to dlaczego nie
poddali sie sami temu procesowi?
jezeli chlopczyku nie znasz terminu Matryr i co on oznacza to po co sie wogole wypowiadasz w kwestii tego filmu??
Nie mow do mnie chłopczyku bo nie jestes moim ojcem gówniarzu,wiem co to znaczy martyr...sam zaczales nawiązywac do buddyzmu nirwany z czym ten film nie ma nic wspolnego, ubzdurales sobie ze ten film jest inteligentny wiec teraz plączesz sie próbując go obronic,ale jak widac po sredniej ocen nie uda Ci sie to.
Na imdb najwieksza ocene temu filmowi wystawiala mlodziez ponizej 18 roku zycia i to tyle w temacie dzieci ktorym podoba sie ten bezsens :)
chyba moglbym byc Twoim ojcem, tak wnioskuje po twoich slowach, dlatego nie mam ochoty na dyskusje z Toba, bo jeszcze nie dojrzales. Nic madrego nie napisales, wiec nie mam o czym z Toba pogadac. Narazie zarzuciles temu filmowi ze jest za brutalny, a o dziwo wolisz pile 5 z dopiero bezsensownymi torturami, fatalnym warsztatem i beznadziejnym klimatem...
"Na imdb najwieksza ocene temu filmowi wystawiala mlodziez ponizej 18 roku zycia"
tak, a bylo ich az 46 osob!!! LOLem jestes nieziemskim.
Sam przytaczasz oceny z imdb wiec bierz odpowiedzialnosc za swoje słowa, nie zarzucilem filmowi że jest brutalny (masz problemy z czytaniem) bo pierwsza połowa filmu mi sie podobała i ta brutalność ma jakiś sens, druga za to jest bezsensowna jatką co powtórzyłem wielokrotnie. Nie umiesz czytać więc nie mam o czym z Tobą pogadac, porozmawiamy jak wyrośniesz z analfabetyzmu wtórnego.
W odróznieniu od CIebie nie interseuje mnie jakim innym szmirom dales 10 bo to nie jest forum o Tobie tylko o martyrs, więc odpuść sobie ataki na mnie.
>>Sam przytaczasz oceny z imdb wiec bierz odpowiedzialnosc za swoje słowa<<
HAHA, twoje zdanie jest pozbawione logiki :)
>>nie zarzucilem filmowi że jest brutalny (masz problemy z czytaniem)<<
"film przede wszystkim brutalny za to pozbawiony jakiegokolwiek przeslania i głebi."
Faktycznie mam problemy z czytaniem twoich farmazonow.
>>porozmawiamy jak wyrośniesz z analfabetyzmu wtórnego. <<
jak widac, na jedyna osobe ktore musimy czekac, az wyrosnie to ty dziecko drogie.
>>W odróznieniu od CIebie nie interseuje mnie jakim innym szmirom dales 10 bo to nie jest forum o Tobie tylko o martyrs<<
Oczywiscie, ale mnie interesuje, poniewaz Ciezko rozmawiac z kims powaznie o horrorach(i ogolnie filmach), jezeli ktos sie na nich kompletnie nie zna, a gustuje w filmach pila V i max payne.
Dzieciaczku, milego dnia i nie pograzaj sie dalej i naprawde nie ma potrzeby zebys dwa razy wklejal to samo, zeby Cie wszyscy przeczytali zakompleksiencu. Z Toba porozmawiac jedynie mozna na takim poziomie, do jakiego wlasnie sie znizylem.
Smutne ze kupujesz bajeczkę o fabryce w której seryjnie produkuja męczenników LOL...i nazywasz ja inteligentną. Zyczę powrotu lepszego gustu ;)
popieram w wiekszosci to co napisales...
rowniez uwazam, ze wiekszosc tego co zostalo przedstawione w tym filmie
wraz z ogromna brutalnoscia jest po prostu bezsenowne...
dziwi mnie fakt, ze Anna (chyba tak sie nazywala) obdarta ze skory jest
dalej w stanie racjonalnie myslec i pozniej zdawac relacje o swojej
wizji... smieszne...
Danath:
twoje posty były świetne
"A moze Ty chcesz zobaczyc Boga? miłej zabawy żyletką w takim razie i powodzenia :)"
Chce powiedzieć że mój poprzedni komentarz był tak pesymistyczny ,że może w zbyt prymitywny sposób to wszystko przedstawiłem.
Każdy film oceniam kilka dni po jego obejrzeniu,dokładnie go analizując.
Można było wykorzystać te wszystkie religie,ale sposób w jaki to przedstawiono był chory.
Pod prawie każym filmem na filmwebie znajdą się wierni fani uważając je za arcydzieło więc nie widzę powodu wchodząc w niepotrebną dyskusje.
Po prostu irytuje mnie gdy ktoś próbuje mi wcisnąc że fabuła oparta na hurtowej produkcji przymusowych męczenników ma głębsze przesłanie widoczne tylko dla garski "yntelygentów" . Nie kupuję tej bajeczki ;-/. Pierwsza częśc filmu mi sie podobała,a drugą uważam za dorobioną na siłę...I na tym poście kończę udział w tym temacie.
śmieszne to jest twój brak życia poza siedzeniem na filmwebie, odpisywanie na każdy post w przeciągu 5 minut, szpiegowanie osób, z którymi będziesz się kłócił aby dowartosciować, oraz to, że daję się wciągnąć w bezsensowną i z góry przegraną dyskusje, bo gdzieś przeczytałem..."nie dyskutuj z debilem, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem"
pozdrawiam.
ojojoj...
"śmieszne to jest twój brak życia poza siedzeniem na filmwebie" -
zapewne masz racje:)
"odpisywanie na każdy post w przeciągu 5 minut" - jesli mam taka ochote
to moge odpisywac w przeciagu minuty:)
"szpiegowanie osób, z którymi będziesz się kłócił aby dowartosciować" -
po 1 tematy, w ktorych sie wypowiadam jednoczesnie obserwuje wiec wiem
na biezaco czy ktos napisal cos nowego czy nie w danym temacie...
po 2 staram sie nie klocic na tym portalu a raczej wyrazam swoje zdanie
na dany temat wiec pudlo...
"nie dyskutuj z debilem, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a
potem pokona doświadczeniem" - nie wiem w jakim celu przytoczyles ten
cytat... liczylem na jakas odpowiedz co do mojego postu, argumenty,
jakies "twoje" zdanie a zamiast tego wklejasz mi tu cytat, ktorego i tak
pewno nie rozumiesz:)
a tak podsumowujac: moim zdaniem nie masz pojecia o kinie i jesli nie
masz nic do napisania na jego temat to po prostu wiecej nie pisz...
pozdrawiam...:)