Mówicie, że film obrzydliwy, a czy jest straszny?
Właśnie skończyłem oglądać... film to nietypowe gore, które ma kilka elementów slashera... odbiega jednak od standardów obu z tych podgatunków. Zauważyłem, że nikt jeszcze do tego nie nawiązał w innych tematach, ale wyczułem tutaj bardzo dużą dawkę horroru z kategorii praktycznie już zapomnianej i rzadko tworzonej - shockera.
Wzbudza przerażenie okrucieństwem i drastycznością... Widziałem w życiu wiele filmów z gatunku splatterów, jednak prawdę mówiąc, czegoś takiego nie spodziewałem się nigdy widzieć. Na pewno to najlepszy film tego typu ostatnich czasów, jednak sądzę, iż pierwsza część całokształtu była znacznie lepsza, w drugiej akcja została spowolniona i to potęgowało trochę uczucie nudy.
Gra aktorska na wysokim poziomie, pomysł ciekawy, realizacja też najgorsza nie jest, jednak pozostaje duży minus - film trochę się dłuży...
Czy jest straszny? Hmmm... dobre pytanie... Pojęcie strachu jest względne. Każdy może je inaczej interpretować. Jednak idąc moim tokiem myślenia ten film nie może przestraszyć. Może zniesmaczyć, wzbudzić przerażenie brutalnością scen i okrucieństwem, ale nie przestraszyć. Warto jednak pamiętać, że każdy boi się innych rzeczy.
Jak już wspominałem kino gore nie jest mi obce, a to właśnie na tym filmie czułem się najbardziej zaszokowany....
6/10
Ja uważam że jedno było naprawdę straszne : ten poskręcany stwór który prześladował tą dziewczynę co wpadła z dubeltówką do domu swoich oprawców :O
Zdecydowanie najbardziej okrutny film jaki oglądałem. Piły wysiadają
film jest okrutny i straszny do granic mozliwosci. mozna nawet powiedziec ze przekracza pewna granice, boje sie czy kino grozy nie za bardzo pojdzie w tym kierunku.
ja widzialem tylko zakonczenie po ktorym uznalem ze to zbyt schizowaty film dla mnie