"Skazani na strach"? Kto skazany na strach? Te wszystkie dziewczyny? - ale jeśli tak, to powinno być "Skazane na strach". Tytuł jest totalnie głupi, taki na odpier*ol. To już mogli dać coś prostszego typu "Męczennice", przynajmniej miałoby jakiś sens.
Film niezły (lubię brutalne), pierwsza scena z zabiciem rodziny świetna. Całość dość zakręcona, film jakby co chwilę zmieniał tor.
Mam pytanie - czy uważacie że dzieci takich rodzin były wtajemniczone?
Skazani na strach...różnie można sobie to tłumaczyć. Może po prostu nasze życie to ciągły strach-na początku zginęła cała rodzina więc nie tylko kobiety mogły się obawiać. A czego? bo ja wiem...śmierci, cierpienia, złych ludzi czy czegokolwiek. A męczennice cierpią często z własnego wyboru, swoich przekonań czy religii. (wystarczy spojrzeć w Biblię)więc tytuł Męczennice raczej odpada.
Co do ostatniego pytania, myślę że nie były wtajemniczone. Za duże ryzyko ze sprawa wyjdzie na jaw. Ale to tylko moje zdanie ;P
Co do tego że film jest zakręcony, zgadzam się jak najbardziej...ale jak dla mnie był za bardzo brutalny.