6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33015
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

Spoilery

ocenił(a) film na 7

Obejrzałam film zaciekawiona tekstami pt. "zajebisty, ale nie każcie mi go znowu ogladać". Obejrzałam... i nie wiem, co mam o nim myśleć. Zupełnie przeciętny film, który mocno zapada w pamieć.

Przede wszystkim przeraził mnie poziom absurdu. Anna spędziła dwie noce w mieszkaniu z pięcioma trupami po czym zeszła do fachowo wyglądającej piwnicy i wyciagnęła stamtąd wychudzoną, zmaltretowaną dziewczynę a potem, zamiast zadzwonic po pogotowie... przygotowała dla niej kąpiel... i uwaga... poszła spać! Z prawie konającą, głodną, nagą dziewczyną w stygnącej wodzie i piecioma trupami w okolicach domu... Sama miałam ochotę ją za to wtrącić do lochu i torturować... No właśnie, Czy po kilku tygodniach spędzonych w lochu, gdzie jedyna rozrywka było jedzenie papki, sikanie do wiadra i bicie Anna mogła w ten sposób zareagować na obdarcie ze skóry?

ocenił(a) film na 8
fantynaaa

No fakt z tą drzemka Anny przesada !! tez mnie to gryzlo i bylo nie do pomyślenia :) czlowiek po takich przezyciach nie bylby w stanie przeciez spokojnie uciac sieste :| Przesadzili z tym :) ale film mi sie bardzo podobal i ten absurd mnie nie zniechecil hehe

ocenił(a) film na 7
menez26

Ja jeszcze na początku miałam problem z rozróżnieniem która jest która. Jakieś takie podobne do siebie były i jak biegały po domu próbując ukryć zwłoki to w ogóle nie wiedziałam o co chodzi;)
No ja też film obejrzałam do końca ale w trosce o swoje nerwy rozłożyłam ten proces na trzy razy;) Jeszcze go nie oceniłam. Zrobię to na chłodno za kilka dni. Na razie jeszcze mnie trzyma.
Podobało mi się to, że Lucie była tylko pozornie bezpieczna po swojej ucieczce. Sekta znała jej nazwisko i w każdej chwili mogła ją ściągnąć ponownie.