ja tam uważam film za nawet stwierdzę bardzo dobry
po pierwsze film jest mocno brutalny co nie jest częstym zjawiskiem kina biorąc pod uwagę komercyjność filmu lepiej kręcić coś dozwolone od 16 lat a nie 18 (Europa) 21 (USA) czyli rzadkie kino jest najsmaczniejsze po drugie oryginalny scenariusz bo z taką fabułą się jeszcze raczej nie spotkałem to coś innego niż klepanie na jedno kopyto z dorzuceniem jakiegoś sławnego aktora i klepanie w telewizji reklam typu " przygotuj się na najgorsze bo wkrótce nadejdzie ...... " po trzecie film jest ostro przerażający nie za sprawą jakiś śmiesznych goblinów , potworów , maniakalnych zabójców któremu wbijasz w łeb siekierę a on dalej idzie na Ciebie z piłą mechaniczną i później mamy jeszcze kilka kontynuacji bo tacy nigdy nie giną i są wieczni a w tym filmie mamy to czego człowiek najbardziej powinien się bać czyli drugiego człowieka tak więc komentarze typu durny żenujący itp bez podparcia jakiejkolwiek argumentacji a za sprawą tylko tego że ktoś nie lubi takich filmów bo pewnie ciężko mu później zasnąć to niech sobie siedzi w swoich muminkach i nie wprowadza innych w błąd a zwłaszcza tych co takimi filmami się najbardziej raczą .
To tyle ode mnie pozdrawiam kinomanów