Nigdy jeszcze nie oglądałam tak głupiego, okrutnego i beznadziejnego filmu!
Nie ma żadnej fabuły, sensu, lata tylko jakaś wariatka z bronią, rozwala wszystkich, wszędzie jest krew - o ile można nazwać to krwią. Babka która ma dziurę w brzuchu wielkości piłki do nogi - no może trochę mniejszą, nadal żyje?! ( ale i tak niedługo, bo zaraz jej czache młotkiem rozwali ;/ I co to jest za stwór który za nią lata?! ehh.. głupi, głupi i jeszcze raz głupi film. Beznadziejną fabułę próbowali uratować drastycznością i krwawymi scenami, które i tak wyszły marnie. Moim zdaniem ocena jest za wysoka. Moja ocena to 2/10 - nie 1 bo jednak pofatygowali się i spróbowali coś nakręcić, początek zapowiadał się ciekawy, ale tylko początek 10, 15 min?
Zrozumiałam :) .. Ból, przeciwstawienie się cierpieniu, przeżycia i takie tam. Ale i tak utrzymuje swoje zdanie, może i był pomysł na ten film ale sam obraz pokazuje że był to tylko `pomysł`
'' I co to jest za stwór który za nią lata?! ehh.. głupi, głupi i jeszcze raz głupi film''
Hmm widze że ten głupi beznadziejny film a i jeszcze okrutny był dla Ciebie za trudny do zrozumienia gdy nie możesz sie połapać co i jak. Obejrzyj sobie jakąś komedie romantyczną lepiej gdzie nie trzeba wysilać zbytnio mózgu :P. A nie mogłaś wejść na Filmweb przed obejrzeniem i poczytać komentarzy innych ludzi na temat filmu ?? i go nie oglądać.
Teraz byś nie płakała.
Mogłam wejść ale po co? :) Weszłabym i przeczytała jak `świetny` jest ten film, obejrzałabym a później byłabym rozczarowana, że posłuchałam takich komentarzy jak Twoje ;p Hah! niee, dla mnie nie był za trudny , tylko za głupi. I to lepiej Ty idź obejrzyj jakąś komedyjkę i jej stawiaj 10/10 :) ..masz racje, już jakaś komedia byłaby lepsza niż te film.
heh ty mnie wysyłasz na komedie ? Dla mnie film nie był trudny w zrozumieniu. Zrozumiałem jego przesłanie że ludzie by spełnić swoje zachcianki zdolni są do najokrutniejszych rzeczy. Nie rozumując tego też może wydałby mi sie głupi, bo po co torturować nie winne dziewczyny. A ty zakładając temat pokazujesz że jesteś tępa i chwalisz sie tym :P Sorry za dosłowność. A co do scen z potworkiem obejrzyj sobie jeszcze raz je. I wyłap to że jego nie ma tylko jest wytworem wyobrażni, jeśli można to tak nazwać.
No kazdy ma swoj gust.. powiedz tylko czy zobaczylas film do konca??? Aha no i troche smieszne jest to ze mowisz ze dajesz 2 , a tak naprawde ocenilas na 1.
Oceniłam na 2 ale pozniej zmienilam zdanie i dałam 1 - co w Tym śmiesznego? :) Co do wypowiedzi ` Tetris101` - to nie musisz chwalić się jak bystry jesteś i opowiadać mi o czym jest film. Tępy to Ty jesteś dając ocenę 10/10 :) - oszczędź sobie takich epitetów :) Ja wiem, że stworek był wyimaginowany, skoro widziała go tylko jedna z nich ;p Może źle się wyraziłam, bo myślisz że ja nie wiem czym był ten stworek - otóż wiem czym był. Moja wypowiedź : '' I co to jest za stwór który za nią lata?! ehh.. głupi, głupi i jeszcze raz głupi film'' - którą tak trafnie wyłowiłeś, ma na celu podkreślić moje zniesmaczenie Tym filmem i tym stworem a nie moją niewiedzę.
no i koniec dyskusji udowodniłaś że nie jesteś pusta, a każdy ma swój gust jak pisze PannaNikt89
:D Zadziwiło mnie teraz jak odmienne mogą być gusta i możliwości percepcyjne w odbiorze obrazu. Wszyscy dobrze rozumieją "Martyrs", a jedna osoba daje 1, a druga 10... ciekawe, zaprawdę powiadam Wam ;D
No nie wiem czy ktoś po zrozumieniu tego filmu, może mu dać 1. :-) Ja nadal utrzymuję, że "zwierzus" ma nieco za wąskie horyzonty, by docenić wartość tego filmu.
uwielbiam takie dopisywanie ideologii do czegoś co jest po prostu słabe i pisanie ,ze ktoś nie zrozumiał przesłania, nawet jeśli jest to co z tego? Hitler tez miał przesłanie, większość seryjnych morderców ma, to nie oznacza, ze muszę akceptować taki czy inny sposób realizacji tego pomysłu, zło, cierpienie, strach można pokazać na wiele sposobów, po warunkiem, że sie ma warsztat, a jak sie jest beztalenciem to bierze sie pierwszą lepszą kamerę, koleżankę ze studiów i kreci film nafaszerowany zbędną przemocą...
jeszcze jedno...mam w sobie wystarczająco dużo empatii i wyobraźni by: nie musieć oglądać trwających milion minut scen gwałtu bo potrafię sobie wyobrazić co czuje taka kobieta, nie muszę oglądać flaków, obdzierania ze skory itp. bo wiem, ze na świecie sa świry i sadysci, codziennie widzę to w wiadomościach, codziennie o tym czytam, nie muszę oglądać dupiatych filmów o niby cierpieniu bo widzę to cierpienie codziennie na ulicy, nie trzeba mi przypier....w psyche żebym sobie to uświadomiła
Jak dorośniesz to zrozumiesz.
A teraz wracamy ładnie na fotka.pl i nk.pl, skomciaj sobie jakąś new sweet focie i frustracja przejdzie.
ahh jak mi smutno, że coraz więcej jest tutaj takich ludzi jak Ty. Zero szacunku, przednie teksty, którymi chcą pokazać swoja wyższość i obycie w świecie filmu. Już mnie wysyłano na komedyjki romantyczne, więc daruj sobie takie teksty z fotka i nk =)
To, że mam przyzwoite zdjęcie na profilowym tak Tobą wstrząsnęło? Myślisz, że jak ktoś ma ładne zdjęcie na głównym to już dziecko "fotki" jest?
Chcesz komentować, proszę bardzo - ale moją wypowiedź a nie mnie =)