PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7585}

Maska

The Mask
1994
6,8 314 tys. ocen
6,8 10 1 314415
6,5 53 krytyków
Maska
powrót do forum filmu Maska

no i jaka dac ocene temu filmowi? jako komedia jest bardzo dobry bo baaardzo smieszny. ale takie przyglupawe komedie nie moga byc na rowni traktowane z np. filmami psychologicznymi czy powaznymi. wiec jako komedie dlabym 8/10. ale skoro 8 dlaem np. zielonej mili czy rain manowi to jak moge dac "glupiej" masce??? nie wiem na prawde jaka dac ocene meczy mnie to od jakiegos czasu, jaka dawac ocene glupim komedyjkom ktore sa serio smieszne.

ocenił(a) film na 10
eloziomek

Sam sobie odpowiedziałeś: głupie komedyjki MAJĄ ROZŚMIESZAĆ, a nie zmuszać do myślenia - więc dałeś 8.

ocenił(a) film na 9
eloziomek

Qrde - nie oceniasz wszystkich filmów pod tym samym względem - Maska i Mila to 2 całkowicie różne filmy! Komedię oceniasz jako komedię, biorąc pod uwagę humor i dowcipy, a nie jako film psychologiczny ala Oczy Szeroko Zamknięte, no gościu zlituj się!!!! Jak ci się podoba i cię rozbawia to daj wysoką ocenę!!! Co za problem?

użytkownik usunięty
SkyGuy1212

A jak wiadomo Maska z Carreyem to przednia komedia!

ocenił(a) film na 7

Daj to 8 i nie miej wyrzutów sumienia :) tak jak piszą poprzednicy, nie ocenia się filmów jednakowo, więc ocena adekwatna do Twoich odczuć po filmie, a wg mnie to komedia super i w pełni zasługuje na mocną 8.

ocenił(a) film na 8
Barb87

Ja dałem 8 bo pamiętam w dzieciństwie brat mnie straszył maską tekturową z tego filmu xD dopóki mama mu jej nie spaliła teraz się z tego śmieje ;) no i sama postać maski jest moim zdaniem bardzo dobra :D więc uzasadnione 8

ocenił(a) film na 8
eloziomek

filmy chyba nalezy oceniac na ile jest dobry jak na dany gatunek, komedie porownujemy do komedii, dramaty do dramatow itd.