6,8 17 tys. ocen
6,8 10 1 16736
5,0 5 krytyków
Masz na imię Justine
powrót do forum filmu Masz na imię Justine

Aż się dziwię, że nie zrobił większej furory w Polsce i za granicą, bo film jest ciekawy dla przeciętnego widza, porusza bardzo ważne i trudne tematy, a do tego jest znakomicie nakręcony - nie powiela schematów, zaskakuje.

Naprawdę jestem pod wrażeniem i daję 9.

10 nie dam tylko za jedno - bo postać Artura jest dla mnie niewiarygodna. Człowiek nie może być aż tak zły, żeby przy czymś takim nie odczuwać żadnych skrupułów (szkoda że go tak odarli z sumienia), a jeśli już byłby tak zły, to nie mógłby tak dobrze udawać dobrego.

ocenił(a) film na 10
Harrison

Również uważam ten film za bardzo dobry!! Naprawdę daje do myślenia, nie jest schematyczny,porusza do głębi..i jest taki cholernie rzeczywisty, chwilami przerażający - warto zobaczyć. I oczywiście rola Anny Cieślak - fantastyczna, godna największych nagród!!

izul

plagiat rosyjskiego filmu "lilja 4-ever" !!!!!!!!

tkondrad

duńsko-belgijskiego. i powtarzasz sie

bloody_mary

Sami jesteście rosyjsko - duńsko - belgijscy.
To szwedzki film czołowego szwedzkiego reżysera, który do tego dzieje się częściowo w Szwecji. Dania figuruje tylko jako mało ważny koproducent.

ocenił(a) film na 10
izul

Też uważam, że to świetny film, ze świetnymi aktorami i intrygującymi zdjęciami. Pamiętam, jak kilka lat temu został chłodno przyjęty w Gdyni, ale teraz widzę, że jest lepszy od wszystkich ostatnich zdobywców Złotych Lwów, które nie są już dla mnie żadnym wskaźnikiem artystycznego sukcesu.