6,8 17 tys. ocen
6,8 10 1 16736
5,0 5 krytyków
Masz na imię Justine
powrót do forum filmu Masz na imię Justine

Film skłania nas jako widzów do refleksji. Pokazuje jak brutalne wobec nas jest życie i jaki los gotuje jeden człowiek drugiemu. Zdecydowanie jest to najlepszy film jaki w życiu oglądałam. Gdzieś na świecie takie życie ma wiele kobiet, jednak na co dzień o tym nie pamiętamy. Film bardzo na mnie zadziałał i jest to najlepsza przestroga, ogląda go się z zapartym tchem.

ocenił(a) film na 9
Martaxdeee

jednak myslę nad dwoma sprawami
- Dziewczyna zalewając dom zalała te cały pion mieszkań i żaden sąsiad nie przyszedł, nawet jak nikt tam nie mieszkał to woda wypłynęła na pewno na klatkę schodową i musiał ktoś przechodzić nawet jak ludzie bali się to jak nie szkoda było wszystkim mieszkań? na początku myślałam ze o zalanie jej właśnie chodzi ale ona razi prądem i tu nasuwa się kolejna sprawa a mianowicie czemu już wtedy nie poraziła ich na śmierć.

- Dlaczego dostała wyrok skoro gwałcono ją i znęcano się nad nią fizycznie i psychicznie poza tym działała w obronie własnej. Rozumiem że wpływy mafii są duże ale żeby człowiek nie miał żadnego prawa ? mogła się odwołać czy coś przecież każdy widział w jakim jest stanie, zresztą nawet po powrocie do Polski w takim stanie była, ale tam też mogła coś zrobić

ocenił(a) film na 9
Martaxdeee

ta kamienica byla opuszczona. To ze na poczatku ktos tam byl to zwykla zmylka. Czytajac "Autostrada do nieba czyli pamiętnik tirówki" podobna osoba do Justine dostala 3 miesiace za falszowanie dokumentow itp. i gowno ich obchodizlo ze zmuszono ja do prostytucji i zabrano dokumenty.