Matki w mackach Marsa

Mars Needs Moms
2011
5,6 5,2 tys. ocen
5,6 10 1 5231
4,5 4 krytyków
Matki w mackach Marsa
powrót do forum filmu Matki w mackach Marsa

Fabularnie to dzieło prezentuje poziom między "Nazistowskimi surferami, którzy muszą
umrzeć", a "Planem 9 z kosmosu". Od kilku lat niestety, Disney prezentuje formę poniżej
krytyki: "Piorun", "Kurczak Mały", "Rodzinka Robinsonów", czy "Dzwoneczek i uczynne wróżki"
to nie są bajki z morałem, a jedynie cieniutkie komedyjki, tylko dla młodszej publiki. No, ale
tak to już jest teraz i nic na to nie poradzę.

Kurczak i Piorun są świetne! Ostatnio z tego typu bajek zaskoczył mnie niezły Miś Yogi i teraz będę regularnie sprawdzał twory Disneya, Pixara i Dreamworks!

użytkownik usunięty

Dlaczego mówisz , że Piorun jest beznadziejny ? Licz się z innymi uwielbiam ten film i wcale nie jest słaby ! Bisban ma rację !

użytkownik usunięty

Chodzi o to, że od paru dobrych lat nie mamy dzieła na miarę tych z lat 90. Raczej nie doczekamy się nowego "Króla Lwa" czy nawet "Herkulesa". Ostatnio Disney robi same komedyjki, bez większego morału. Owszem, "Ratatuj" czy "Toy Story 3" to dobre produkcje, ale czy na pewno zapadają w pamięci tak jak "Dzwonnik..." czy "Piękna i Bestia"?

"Ratatuj" i "Toy Story 3" to świetne filmy, szczególnie ten pierwszy. Szkoda tylko, że nie są Disneya, tylko Pixara. :) Wiem, że Pixar od 2006 należy do Walt Disney Company, ale uważam jednak, że Pixar jako jedyny w tym momencie robi świetne animacje. Może pomijając takie rodzynki jak sympatyczne "Jak wytresować smoka". :)

Lecz się ! Jeżeli ty tak sądzisz to chyba jesteś trochę przygłupi nie potrafisz dostrzedz tych morałów , małe dzieci potrafią ... a może ty jesteś na poziomie noworodka?

użytkownik usunięty
Nightforce

Nie wiem, czy obrażanie mnie w tak bezmyślny sposób cię dowartościowuje. Jeżeli tak - to rób tak dalej, tylko proszę cię, poza Filmwebem. Tu raczej nie ma miejsca na bezmózgie docinki.

użytkownik usunięty

Tu cie popieram. Disney kręci filmy już tylko dla forsy. A że dzieciom jest obojętne na co pójdą, byle by było ładne i kolorowe, to na takich filmach zarabiają forsę. Po prostu ludzie (nie wszyscy) to już tyko zepsute, dwunożne stworki, które sprzedałyby własną matkę żeby dostać szmal.

Do Nightforce: To raczej ty powinieneś się leczyć. Dzieci tego nie rozumieją. One po prostu zachwycają się tym co im dadzą. Dla nich już sam film jest niesamowity. Nie to że ich nienawidzę, ale po prostu stwierdzam fakty. Proszę nie mów mi, że podobają ci się takie filmy jak Załoga G, Dzwoneczek i uczynne wróżki, czy też Stefan Malutki. Jeśli tak to albo sam jesteś dzieckiem, albo... Lecz się! ;)

ah, uwielbiam jak sobie ludzie pojezdzają i na koncu dodają ";)" jakby to wszystko na żarty szło, lol

daniel_wski

Bo ludzie z natury źli nie są..

użytkownik usunięty
daniel_wski

Nie wiedziałem jaką minkę dać. Miałem na myśli takie raczej wrogie mrugnięcie, ale w kwestii mrugnięcia jest tylko " ;)"

ocenił(a) film na 5

Końcówka filmu. Ojciec wraca do domu i pyta matkę :
"- Jesteś pewna że to to samo dziecko ?"
- Tak, nadal jest głupim amerykańskim dzieciakiem który przy wynoszeniu śmieci spala je na ganku.

Zauważyłem jednak mimo tego parę plusów. Matka nie jest super modelką, amerykanie nie ratują tym razem całego świata, jest jakieś pozytywne przesłanie i morał, hipisowskie ideały nadal są żywe.

ocenił(a) film na 9

Ten film akurat to była wielka finansowa klapa. Za to z pozytywnym przekazem, który Tobie widocznie umknął. Twoja opinia o inteligencji dzieci świadczy raczej o Twojej.

Kolejna ocena, kolejnego światowej sławy reżysera, a zarazem krytyka filmowego. Dobrze jest poczytać wypowiedzi fachmanów.

użytkownik usunięty
morgoth5

Widzę, że mamy tutaj wybitnego znawcę światowego kina, konesera sztuki, wielki autorytet w dziedzinie kinematografii. Chylę czoła przed taką personą - w końcu nie codzień spotyka się takich geniuszy jak morgoth5...

Do tej pory nie oceniles zadnego filmu,w swym profilu nie masz ogladany ani tych,ktore chcialbys zobaczyc a tylko krytykujesz... :-(
Chomik Mietushek

Do tej pory nie oceniles zadnego filmu,w swym profilu nie masz ogladany ani tych,ktore chcialbys zobaczyc a tylko krytykujesz... :-(
Chomik Mietushek

użytkownik usunięty
Mieushek

I dobrze mówisz, nie warto wchodzić na takie posty bo nie ważne czy ta osoba ma IQ 1000 czy IQ -1000 , jak żyje tylko po to by szukać zaczepki, krytykuje praktycznie wszystkie bajki, z których nie jedna do dziś jest miło wspominana. Co byście mu nie odpisali, by mu powiedzieć iż się myli, to się wam nie uda.
On się po prostu gotuje siedząc i wpatrując w swój jakże przebiegły post.. Nie zdziwił bym się jak by wciskał klawisz F5 100 razy na sekundę co pozwala mu przetrwać kolejne chwile w oczekiwaniu aż ktoś się złapie na jego wypowiedź a on zaczyna was ściągać do swojego poziomu.
Ja takim ludziom nie odpisywałem i nie mam zamiaru odpisywać kiedykolwiek. Fakt każdy ma prawo do własnej oceny ale nie po to oni te posty piszą, gdyż normalny człowiek jak czegoś nie lubi to po prostu szuka czegoś co jest w jego stylu a nie wciąga w "w swój świat" normalnych ludzi.

Masz racje, od czasu "Króla Lwa" było wiele świetnych bajek (choćby Wall-E}. Jak ktoś nie lubi bajek, to po co je ogląda. Przecież nie zrobią z bajki horroru.

ocenił(a) film na 8
zbigbak

Tu się zgodzę, jeśli nie lubisz animacji, czy innego gatunku to po jakiego grzyba oglądasz ? Co do tej animacji, jak dla mnie super, klimat S-F, morał jest, a czy dzieciak wychwyci zależy od wieku i od tego czy jest rozgarnięte... ja bym nie wychwydził ba wychowałem się bardziej na filmach akcja, s-f, horror i bardziej znane animacje :] Czego mi tu brakowało ciekawej muzyczki, ale bohaterowie byli przyjemni w odbiorze i fabuła nie najgorsza :]

użytkownik usunięty

"Disney prezentuje formę poniżej krytyki: "Piorun", "Kurczak Mały", "Rodzinka Robinsonów", czy "Dzwoneczek i uczynne wróżki" " - Uwielbiam Pioruna, lubie też w miarę Kurczaka Małego, nie oglądałem Robinsonów, ale wygląda na przeciętne, Dzwoneczkek.... kiedyś przełączyłem i było to, swoją ocenę wyrażę tym, że po chwili przełączyłem kanał...
"to nie są bajki z morałem, a jedynie cieniutkie komedyjki" - nie wiem, dlaczego od filmów animowanych oczekuje się morału.
Ogólnie podsumowując, żeby było zabawniej, powiem - PRZYŁUWARZ Z KIM FRUWASZ!

Tragicznie to wygląda. Niczym jakaś gra