PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245524
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

film mi się kompletnie nie podobał. wogóle nie przepadam za matrixem, ale o ile pierwszą częśc jako tako dało się obejrzeć to dwójka jest takim dnem że brakuje mi słów aby to opisać. nie mam tutaj zamiaru nikogo bluzgać ani obrażać, ale nie rozumiem jak można wystawić dla tego filmu ocene 10/10. czy tylko za efekty? czy dla zasady bo "jedynka" sie wam podobała?

1. FABUŁA - o wiele mniej ciekawa niż w "jedynce", naciągana, widać że zrobiona na siłę. niby kontynuacja, ale jednak to już kompletnie coś innego, coś co straciło ten klimat z pierwszej części. Wachowscy mogli zrobić napewno więcej w tym kierunku. tymczasem odwalili po prostu byle co, napisali co im przyszło na myśl i nakręcili. dla kasy, dla kontynuacji tytułu...

2. EFEKTY - film jest nimi naszpikowany. ale moim zdaniem "co za dużo to niezdrowo" - przesadzili z nimi i tyle. momentami ma się wrażenie, że zrobili ten film tylko po to żeby pokazać te komputerowe sztuczki. pewnie dla takich co się nimi podniecają film już na starcie ma "10". na niektórych scenach to mi się naprawdę niedobrze robiło, w jednej się prawie porzygałem - jak Neo latał nad wybuchającym pociągiem :) naprawdę "super". rozumiem że jest to kino s-f, ale wszystko powinno mieć jakieś granice i kanony...

3. AKTORZY - napewno znane i lubiane nazwiska. Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss - napewno znani aktorzy, choć o ostatniej dwójce niewiele się słyszało zanim nie zagrali w matrixie. Ich gra jednak w tym filmie pozostawia naprawdę wiele do życzenia. Nawet przeważnie znakomity Reeves zagrał jak ciota. Wszyscy zagrali bez zaangażowania jakie z pewnością było w "jedynce", jakoś tak obojętnie bezuczuciowo, po prostu dla kasy, byle szybko, byle jak...

nie mam zamiaru nikogo do swoich racji przekonywać, to są po prostu moje odczucia i wrażenia po wtórnym obejrzeniu tego filmu. nie podobała mi się ta produkcja pod żadnym względem, nie mam za co postawić jej choc jednego punktu. a nie zrobie tego jak niektórzy dla zasady, dla tytułu, dla aktorów czy dla efektów, albo jeszcze lepiej dla Monici Belucci na której widok niektórzy się poślinili w kilku scenach i za to dali dla filmu 10/10 :) moja nota 1/10...

no to czekam na pierwszą zjebkę :)

Uwazam, ze Reaktywacja jest oczywsicie słabsza od jedynki... Ale bez przesady, nie analezy ani tego filmu oochrzaniac, ani tez zbyt chwalic. Uwazam, ze ten film jest genuialny w jednej kwetsii. Jest do dzsiaj najelpszym filmem akcji, w którym zostały zastosowane zapierajace dech w piersiach efekty, oraz rewolucyjne pomysły dotyczace robienia zdjęc. do dzsiaj nie pwostał zaden film, który przebł Reaktwyacje pod tym względem.
Co do rezdty... uiwazam,z e fabuła wcale nie jest naciagana. HJest logicfzna i rozbudowana, ciekawie rozwija filoficzna mysl matrixa, niestey łatwiej to zobaczyc za ktoryms kolejnym ogladnieciem, bo sceny akcji zapieraja dech w piersuach tak barzdo, ze faktycznei wielu uznao, ze w tym filmie nia ma fabuły i filozofii. A tak nie jest.
Co do aktorstwa masz rację - jest słabe. Poza Smithem, którego genuialnie gra Weaving (powienien dostac przyanjmnij nomaincje do Oscara).
Poza tym film jest za długi i monetami przegadany.Według mnie to na pewno jest film dobry, niesety juz nie takw ielki jak pierwszy Matrix.

Zastanwiasz sie dlaczego ludzie dali filmowi 10/10 a sam stawiasz 1/10. Zachwujesz sie tak samo jak oni. Spojrz obiektwynie na siebie. Ja uwazam, ze ten film powienien miec ocenę 7/10.

ocenił(a) film na 9

Bluzgam Cię, bluzgam Cię, po trzykroć bluzgam Cię!
Ale skąd Ci się wziął pociąg na autostradzie, to ja pojęcia nie mam... ;)

ocenił(a) film na 9
Khaosth

Reaktywacja jest najlepsza i nic tego nie zmieni a tego kto mówi że nie spale żywcem, posiekam i gały powydłubuje!!!!!!!

ocenił(a) film na 5
Szlifara

dodaj ze najlepsza wg. ciebie. siekaj, proszę.

Do człowieczka ktory wypowiadal sie wczesniej, napisales ze zeby zrozumiec "głębie" filmu tzreba go obejrzec drugi raz, czy jakos tak... Ale ja ledwo obejrzałem pierwszy raz :/ Mnie zanudzil, argumenty zalozyciela tematu sa wg mnie bardzo na miejscu, film slaby, przegadany, zbyt wypasiony efektami, mam wrazenie ze zrobiony dla kasy. Wyszło Wachowskim dzieło czyli Matrix, na wszelki wypadek bez prawdziwego zakonczenia a teraz forse trzepac chcieli... 2/10

ocenił(a) film na 4
Witch_King_3

Dla mnie 4/10 - za kilka widowiskowych scen. Miałem nieszczeście być na tym filmie w kinie. Wracając do domu już myślałem o czymś innym.