Nie nie i jeszcze raz nie, nie powinni kręcić czwartej części najlepiej filmy wychodzą jak kończą się na trylogiach, a czwartą część jeśli chodzi o Matriksa niebyło by z czego ulepić.
No to by zrobili czwarta czesc zaczynajaca nowa trylogie, czyli z furtka dla 5 i 6 czesci. "Hała" by byla na 100% nie widze innej mozliwosci, wiec mam nadzieje ze jednak nie przyjdzie im taki pomysl do glowy.
No Hała Będzie jak ludzie podobnie Myślący DO WAS, nakręcą ten film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
Ja równiez uwaza, ze czwartej części matrixa nie powinno byc. Nic z tego by nie wyszło dobrego.
dlaczego by nie ???
jezeli miely by dobry pomysl na kolejne walki i wogole, to fani by poszli do kin xD
a pozatym wydaje mi sie, ze bedzie 4 :PP
a 3 skonczyla sie slowami "Neo powroci..."
wiec moze mysla nad 4...
Tylko ze Wachowscy udowodniiliby w ten sposób, ze traktuja temat Matrixa tylko jako pretekst do wytrzepania kaski. czwarta czesc absolutnie pogrąż kultowosc trylogii Matrixa. Dlatego jestem przeciw.
A jak chcesz oghladac nawalanki to jest wiele takich filmów. Nie mieszaj do tego Matrixa.
ja jestem na tak.Wkońcu 3 część i 2 nie była taka zła a 4 mogła by być nawt w duchu pierwszej ale myśle że tutaj albo Wachwoscy musieli by wymyślić coś ekstra albo konieczna była by zmiana reżysera.
Jak na moje oko to by wygladało tak:Morfeusz budził by się co noc przerażony wizjami zawładnięcia światem przez Smitha.W sieci krążą plotki o wybawcy ukrywającym się gdzieś w głebi sytemu.Morfeusz i wyrocznia odczywaja że cały Matrix zaczyna powoli się psuć i na ulicach pojawiaja się jakieś znaki dziwne istoty wymyslone jako że osłona powoli zanika.W miejsowej szkole podobno jakiś internetowy wybawca o pseudonimie Neo zmusza większośc uczniów do samobójstw.Na jedym z miejsc zbrodni pojwiają się Agenci i zabierają ze sobą ucznia.
Zauważa to Morfeusz i zaczyna ich gonić,wszystko jednak kończy się niepowodzeniem.Morfeusz postanawia wyrwać Nea z sytemu i pokonać Smitha.Neo nie jest już jednak tym samy człowiekiem,nie wiele pamięta
ze swojich wcześniejszych czynów.Pamięta jednak o Trinity i próbuje ją za wszelką cene znaleźć.W tym celu wyrusz do miejsca w którym wcześniej poświęcił życie dla dobra świata tteraz chce zawrzeć pakt z maszynami oni oddadzą mu Trinity która bezpiecznie wróci do domu a on odda bezwłocznie im życie,Trinity wraca do zdrowia tym czasem Neo używa podstępu i ucieka z nią przez co zwabia do siebie strażników.
neo dowiaduje się o substancji utrzymującej przy życiu Smitha i postanawia ją zniszczyć.Wygrywa również w ostatecznej bitwie,na koiec słychać łagodny głos Trinty mówiący o nowym rozdziale w kierunku ewolucji świata ,i na tym mogło by się zakończyć gdyby na koniec Morfeusz w swej wizji nie usłyszał niepokojącęgo głosy Smitha.
Morfeusz budzi się z krzykiem i...pojawiaja się napisy końcowe.
Ja bym chciał zobaczyć prequel Matrixa o jego powstaniu i pierwszym wybrańcu, co zrobił i kto go znał, wszystkie początki Matrixa.
A ja wiem że w pewnym sensie istnieje kontynuacja "Rewolucji".I Morfeusz w niej umrze :)
Sorry ale ja pokazałem tylko jakby mogło być,pozatym to nie jest scenariusz.Co do powstania Matrixa było to już ukazane w Animatrixie który podobno również wlicza się do sagi(więc powinno być Matrix 5).
Choć ta nowa część o poczatkach Matrixa na pewnno by sie przydała.
Myśle że w matrixie nie pokazali nigdy że Neo jest tylko człowiekiem,może czuć i czynić błędy a w 2 części pokazali go jako boga,co wy o tym myślicie?
Tak naprawdę jest siedem części Matrixa ;-)
Matrix
Animatrix
Enter the Matrix
Reloaded
Revolutions
Path of Neo
Matrix Online
[jeśli by rozbić Animatrixa na poszczególne kawałki to byłoby tego jeszcze więcej]
Co do prequela to początkowo Bracia W. mieli w planie nakręcić dwie kontynuacje: sequel i prequel. I owszem, nakręcili dwa filmy ale obie byly sequelami a dokładniej mówiąc był to jeden film podzielony na dwa kawałki. Fragmenty które prawdopodobnie pojawiłyby się w tym prequelu wrzuciili do Animatrixa. W Second Renaissance I i II widzimy początki pierwszej wojny i podłączenie pierwszych ludzi a w Detective Story dowiadujemy się jak Agenci wpadli na ślad Trinity.
Co do Matrix 4 to nie miałbym nic przeciwko ;-)