Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222079
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

Czuje że nakręcą czwartą częsc Matrixa. I miejmy nadzieję że nie będzie hały

ocenił(a) film na 10
Hannibal_Lecter_3

Nie nie i jeszcze raz nie, nie powinni kręcić czwartej części najlepiej filmy wychodzą jak kończą się na trylogiach, a czwartą część jeśli chodzi o Matriksa niebyło by z czego ulepić.

ocenił(a) film na 5
Mateo_SF

No to by zrobili czwarta czesc zaczynajaca nowa trylogie, czyli z furtka dla 5 i 6 czesci. "Hała" by byla na 100% nie widze innej mozliwosci, wiec mam nadzieje ze jednak nie przyjdzie im taki pomysl do glowy.

Hannibal_Lecter_3

No Hała Będzie jak ludzie podobnie Myślący DO WAS, nakręcą ten film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
Mody1984

Ja równiez uwaza, ze czwartej części matrixa nie powinno byc. Nic z tego by nie wyszło dobrego.

ocenił(a) film na 10
Hannibal_Lecter_3

dlaczego by nie ???
jezeli miely by dobry pomysl na kolejne walki i wogole, to fani by poszli do kin xD
a pozatym wydaje mi sie, ze bedzie 4 :PP
a 3 skonczyla sie slowami "Neo powroci..."
wiec moze mysla nad 4...

ocenił(a) film na 7
pestka17

Tylko ze Wachowscy udowodniiliby w ten sposób, ze traktuja temat Matrixa tylko jako pretekst do wytrzepania kaski. czwarta czesc absolutnie pogrąż kultowosc trylogii Matrixa. Dlatego jestem przeciw.
A jak chcesz oghladac nawalanki to jest wiele takich filmów. Nie mieszaj do tego Matrixa.

fidelio

ja jestem na tak.Wkońcu 3 część i 2 nie była taka zła a 4 mogła by być nawt w duchu pierwszej ale myśle że tutaj albo Wachwoscy musieli by wymyślić coś ekstra albo konieczna była by zmiana reżysera.
Jak na moje oko to by wygladało tak:Morfeusz budził by się co noc przerażony wizjami zawładnięcia światem przez Smitha.W sieci krążą plotki o wybawcy ukrywającym się gdzieś w głebi sytemu.Morfeusz i wyrocznia odczywaja że cały Matrix zaczyna powoli się psuć i na ulicach pojawiaja się jakieś znaki dziwne istoty wymyslone jako że osłona powoli zanika.W miejsowej szkole podobno jakiś internetowy wybawca o pseudonimie Neo zmusza większośc uczniów do samobójstw.Na jedym z miejsc zbrodni pojwiają się Agenci i zabierają ze sobą ucznia.
Zauważa to Morfeusz i zaczyna ich gonić,wszystko jednak kończy się niepowodzeniem.Morfeusz postanawia wyrwać Nea z sytemu i pokonać Smitha.Neo nie jest już jednak tym samy człowiekiem,nie wiele pamięta
ze swojich wcześniejszych czynów.Pamięta jednak o Trinity i próbuje ją za wszelką cene znaleźć.W tym celu wyrusz do miejsca w którym wcześniej poświęcił życie dla dobra świata tteraz chce zawrzeć pakt z maszynami oni oddadzą mu Trinity która bezpiecznie wróci do domu a on odda bezwłocznie im życie,Trinity wraca do zdrowia tym czasem Neo używa podstępu i ucieka z nią przez co zwabia do siebie strażników.
neo dowiaduje się o substancji utrzymującej przy życiu Smitha i postanawia ją zniszczyć.Wygrywa również w ostatecznej bitwie,na koiec słychać łagodny głos Trinty mówiący o nowym rozdziale w kierunku ewolucji świata ,i na tym mogło by się zakończyć gdyby na koniec Morfeusz w swej wizji nie usłyszał niepokojącęgo głosy Smitha.
Morfeusz budzi się z krzykiem i...pojawiaja się napisy końcowe.

ocenił(a) film na 8
Edward_Nozycoreki

Ja bym chciał zobaczyć prequel Matrixa o jego powstaniu i pierwszym wybrańcu, co zrobił i kto go znał, wszystkie początki Matrixa.

Zajebisty_Spojrzeniem

prequel by się przydał ale na 4 nie ma szans!Przecież całą historię już zakończyli!

ocenił(a) film na 4
Edward_Nozycoreki

Edwart - powinieneś pisać scenariusze do telenoweli, a nie do Matrixa.

ocenił(a) film na 4
uhuyniutyiuyntuy_t687yu_

A ja wiem że w pewnym sensie istnieje kontynuacja "Rewolucji".I Morfeusz w niej umrze :)

Eden

Sorry ale ja pokazałem tylko jakby mogło być,pozatym to nie jest scenariusz.Co do powstania Matrixa było to już ukazane w Animatrixie który podobno również wlicza się do sagi(więc powinno być Matrix 5).
Choć ta nowa część o poczatkach Matrixa na pewnno by sie przydała.
Myśle że w matrixie nie pokazali nigdy że Neo jest tylko człowiekiem,może czuć i czynić błędy a w 2 części pokazali go jako boga,co wy o tym myślicie?

ocenił(a) film na 9
Edward_Nozycoreki

Tak naprawdę jest siedem części Matrixa ;-)

Matrix
Animatrix
Enter the Matrix
Reloaded
Revolutions
Path of Neo
Matrix Online

[jeśli by rozbić Animatrixa na poszczególne kawałki to byłoby tego jeszcze więcej]

Co do prequela to początkowo Bracia W. mieli w planie nakręcić dwie kontynuacje: sequel i prequel. I owszem, nakręcili dwa filmy ale obie byly sequelami a dokładniej mówiąc był to jeden film podzielony na dwa kawałki. Fragmenty które prawdopodobnie pojawiłyby się w tym prequelu wrzuciili do Animatrixa. W Second Renaissance I i II widzimy początki pierwszej wojny i podłączenie pierwszych ludzi a w Detective Story dowiadujemy się jak Agenci wpadli na ślad Trinity.

Co do Matrix 4 to nie miałbym nic przeciwko ;-)