zna ktoś bardziej widowiskowe i klimatyczne filmy?
na mnie dużo większe wrażenie zrobiła pierwsza część LOTRa.
od siebie dorzucę film anime "Akira", "Obcy: decydujace starcie" i "Terminator: Dzień sądu"
Filmów bardziej widowiskowych i klimatycznych chyba nie znam... a przynajmniej nic nie przychodzi mi teraz do głowy... Może Leon - tylko, że był on średnio widowiskowy ;)
Ale za to mogę Ci polecić bardzo widowiskowe i klimatyczne gry :>
Clive Barker's Undying, Unreal, Diablo II, Star Wars KOTOR, Dreamfall, Max Payne i wiele, wiele innych... dzisiaj gry nierzadko mają i lepszy klimat i ciekawsze scenariusze :)
Pozdrawiam
nom Max Payne rozwalił mnie na łopatki...
Pomimo iż mało gram, to akurat ta gra wciągneła mnie jak zajebisty thriler, najlepsza sensacja i wogóle to co najlepsze w grach akcji.
A co co klimatu gier to szczególnie polecam MAFIĘ to dopiero jazda!!!
Max Payne to najlepsza gra na świecie. Udana kontynuacja była też. Nawet lepsza niz pierwowzór.
P.S Mafia też jest swietna.
hejejej, nie interesują mnie gry tylko filmy;)
do listy filmów bardziej widowiskowych od Matriksa dokładam anime z 2004 "Steamboy".
1. GTA: San Andreas! GRA GENIALNA POD KAŻDYM WZGLĘDEM!
2. Gothic 2- cudo, najlepsza gra RPG, i koleś nie pisz o jakimśtam diablo
3. Mafia- Gra wyśmienita.
4. Star Wars: K.O.T.O.R. (świetna fabuła)
5. Star Wars: J.A. (super gra akcji)
6. Max Payne 1,2 (gry do których zawsze można wrócić)
7. Gothic 1 (świetna fabuła, szkoda że kiepska grafika:/)
8. Twierdza (genialna gra strategiczna)
9. Commandos 2,3 (trochę stare ale jare, genialne strategie dla cierpiliwych:P)
10. Call of Duty (gra robi się trochę nudna po paru misjach jeśli ciągle zabijamy, zabijamy, zabijamy!! ale ta gra jest świetna na Multiplayerze tak samo jak SW: J.A)
Polecam te gry:)
Co do filmów bardziej WIDOWISKOWYCH (zakładam, że chodzi Ci o równie sporo akcji i przepych Efektów specjalnych) niż Matrix to mogę wskazać jedynie parę tytułów:
-Animatrix (anime, równie widowiskowe)
-King Kong (genialna scenografia, szybka akcja z dużym rozmachem)
-Władca Pierścieni: Powrót Króla
-Troja (równie widowiskowa)
-Gladiator (równie widowiskowy)
-300
-Piraci z Karaibów: na krańcu świata (genialny Depp jest sam w sobie widowiskiem:))
Podkreślam, że Te filmy ustępują w ogólnej ocenie Matrix'owi (z tego co wypisałem, może jedynie Władca Pierścieni i Animatrix się z nim równać)
Pozdrawiam.
Kurde mam prawie identyczną topliste gier ;)
Ja tam bym jeszcze Half-Life 1 i 2 dorzucił.
A z widowiskowych filmów to jeszcze polecę Królestwo Niebieskie (sceny batalistyczne są naprawdę widowiskowe)
ketor, no niestety ja w half-life nie miałem przyjemności sobie zagrać.
Do mojej listy wrzucił bym jeszcze (gdyby była większa niż 10 pozycji:D)
Warcrafta III, Prince of Persia (trylogia), Gothic 3 (szkoda ze jej nie dopracowali eh), GTA: Vice City.
Gothic II, GTA:San Andreas, Mafia --> te gry i tak zawsze będą wymiatać:)
pozdro.
Mówcie co chcecie ,ale Diablo 2 przez sieć to już klasyka i najlepsza gierka ;) Już nigdy takiej drugiej nie będzie. Może Diablo 3 jakby było kiedyś ,ale w 2D ,a nie w 3D. Ogólnie to Matrix i Diablo rządzą :-]
pozdro dla fanów diablo 2 battlenet ;) (teraz zeszło już na psy ,ale kiedyś się grało cały dzień + do rana ^^)
Jak Blizzard zrobi Diablo III to na pewno 3D (jestem przekonany)
zrobienie Diablo 3 w 2D to samobójstwo moim zdaniem, z czym do ludzi w tych czasach, no ale tak gdybać to sobie można bo i tak w 3d wyjdzie ;) ) blizzcom pokaże)
A tak poza tym to Diablo 2 oprócz właśnie tej gry sieciowej (bardzo dobrej w moim mniemaniu) nic moim zdaniem nie pokazało (chodzi o fabułe). Nie powiem fajnie mi sie w nie grało swojego czasu. Ale tak jak kolega Encore uważam że Gothic 1 i 2 (3 w sumie też) to Diablo biją na głowę. KOTORY też moim zdaniem lepszymi rpg są od Diablo 2, tyle że ogolenie jestem fanem SW więc mogę tu nie być obiektywny.
Kwic w sieci niestety rządzi wiele innych gier.
Diablo 2-masz rację jest popularne w sieci, ale wiele ludzi ceni w sieci Linage 2, Star Wars: J.A, Call of Duty, Unreal Turnament, World of Warcraft, Warcraft III itd. itp.
Ale generalnie masz rację, sporo ludzi gra w diablo przez neta (na single player, niestety diablo siada wśród takich produkcji RPG jak np. Gothic, Oblivion)
Ciekawe czy kiedyś powstanie jakaś świetna gra na bazie Matrix'a (Enter the Matrix i Matrix: Path of Neo to gry niestety średnie...)
Ketor, Gothic 3 to niestety mierna gra. Mimo tak wyśmienitej grafiki (specjalnie wymieniałem sprzęt aby pograć na najwyższych detalach bo myślałem że to będzie cudo...) Fabuła opiera się tylko i wyłącznie do wybicia wszystkich miast z Orków, oprócz tego znalezienia jakiś 12 ognistych pucharów które trzeba szukać chyba z rok kalendarzowy!! (fajnie że w Mora Soul jakiś kupiec miał puchar, a ja najpierw wybiłem całe miasto, a on mi zwiał po prostu! więc gdzie tu sens? już nie mam szans zdobyć tego pucharu wrr) Później jest możliwość zaniesienia tych pucharów 12 paladynom rozmieszczonych po całej krainie (hahah słyszałem że zrobiono ich przez pomyłkę 11 stąd tego wątku gry nie można ukończyć:]), dodatkowo główny celem jest odnalezienie Xardasa (hahah jak zobaczyłem tego "niby wielkiego maga" który był potęgą w Gothicu II, a w III też przez Orków był cały czas wywyższany jak mi gadali coś) w tej jego obskurnej wieży , jak siedzi sobie na ławce a zamiata mu szkielet niewolnik to chciało mi się śmiać, BANAŁ! BANAŁ! BANAŁ! Gra robi się nudna po 3 godzinach i nawet świetna grafika już się nudzi, w grze trzeba przemieszczać się o setki kilometrów (czy jak to określić w grze he:D) tylko po to żeby komuś przynieść wodę abo chleb, normalnie NUDA i NUDA i NUDA a do tego mnóstwo wkurzających błędów, strasznie długie wczytywanie się itp itd, nie polecam Gothica III, nie może się on równać z drugą i pierwszą częścią serii.
Ketor, Gothic 3 to niestety mierna gra. Mimo tak wyśmienitej grafiki (specjalnie wymieniałem sprzęt aby pograć na najwyższych detalach bo myślałem że to będzie cudo...) Fabuła opiera się tylko i wyłącznie do wybicia wszystkich miast z Orków, oprócz tego znalezienia jakiś 12 ognistych pucharów które trzeba szukać chyba z rok kalendarzowy!! (fajnie że w Mora Soul jakiś kupiec miał puchar, a ja najpierw wybiłem całe miasto, a on mi zwiał po prostu! więc gdzie tu sens? już nie mam szans zdobyć tego pucharu wrr) Później jest możliwość zaniesienia tych pucharów 12 paladynom rozmieszczonych po całej krainie (hahah słyszałem że zrobiono ich przez pomyłkę 11 stąd tego wątku gry nie można ukończyć:]), dodatkowo główny celem jest odnalezienie Xardasa (hahah jak zobaczyłem tego "niby wielkiego maga" który był potęgą w Gothicu II, a w III też przez Orków był cały czas wywyższany jak mi gadali coś) w tej jego obskurnej wieży , jak siedzi sobie na ławce a zamiata mu szkielet niewolnik to chciało mi się śmiać, BANAŁ! BANAŁ! BANAŁ! Gra robi się nudna po 3 godzinach i nawet świetna grafika już się nudzi, w grze trzeba przemieszczać się o setki kilometrów (czy jak to określić w grze he:D) tylko po to żeby komuś przynieść wodę abo chleb, normalnie NUDA i NUDA i NUDA a do tego mnóstwo wkurzających błędów, strasznie długie wczytywanie się itp itd, nie polecam Gothica III, nie może się on równać z drugą i pierwszą częścią serii.
aha w Gothicu 3 wkurzały mnie jeszcze te gatki z "zaprzyjaźnionymi" Orkami, Co te Orki się niby tak weedukowały że mowę ludzką już znają, w Gothicu I i II zdażyło mi się gadać (piąte przez dzisiąte:D) z może 2 wykształconymi orkami, ale w 3 producenci już przesadzili:/
Chociaż w sumie niekiedy można było przy tym boki zrywać:D heh np:
"ja: (do jakiegoś orka) widzę że nie świecisz zbytnio inteligencją...
ork: Po co mi światło w dzień Mora!!" hahaha
Pozdro i sorka (niezainteresowanych) fanów Matrixa, za spam.