Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858853
8,0 77 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Matrix... jednosezonowy hit. Poprostu. Patrząc po trylogii to najciekawsza jest druga część, gdzie przynajmniej nie jest tak nudno po kilkukrotnym obejrzeniu. Niech ocenię zatem. Moim skromnym zdaniem jedynka to lekko naciągane 7/10. Dwójka to lekko naciągane 8/10. A trójka... niech będzie ta szóstka:) 6/10. Jak na hit sezonu to nawet nieźle;) Kurcze, czy naprawdę jest się czym podniecać? Niby czym? Efektami chyba, na upartego. Nawet nie chce mi się pisać żadnej krótkiej recenzji:) pzdr.

ocenił(a) film na 9
Indrid_Cold_84

Faktycznie jednosezonowy hit, ktory jako jedyny na filwebie ma ponad 20 tysiecy glosow. Chyba cos tu sie nie zgadza... A co do 2 i 3 matrixow to byly gorsze.

ocenił(a) film na 7
Breadfan

Zgadza się wszystko. "Zajawka". Poprostu miliony "dzieci internetu" zobaczyły coś co do nich trafiło. Inne miliony zobaczyły efekty i wmówiły sobie że fabła jest dobra:] Film trafił w gusta ludzi poprostu, i znalazł się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie, ale nigdy nie stanie obok największych klasyków kina. Jest za głupi na to. Jest płytki. Nawiązania do wielkich "haseł" są oczywiste i widoczne. Akcje są idealnymi kopiami akcji z filmów animowanych. Identyczne sceny omijania kul, takie same ujęcia skakania po dachach oraz kopie "miejscówek" z animowanych hitów. Scenariusz oparty na pewnej książce. Nic świerzego nie widać? Ano nie, bo nic nowego tu nie ma. Wszystko zerżnięte równo. Dwójka była najlepiej zrealizowana i miała najmocniejszy scenariusz który nawet nieźle odpychał od nudy jaką czuło się w części pierwszej (nie wspominając nawet o 3ciej - ślepy zbawiciel:D:D Sorry musiałem:]:D ) Ale co kto lubi. Jeśli kopiować to od najlepszych niby... ale w kinie? Dziś? Nie jestem za kopiami. A i za harlekinami nie przepadam. No i ani jednej ładnej kobiety nie ma w tej trylogii!!;P Chyba że komuś podoba się podstarzała Bellucci:/ Bo Trinity to bardziej facet...