Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Pytam z ciekawości, ponieważ Johnny Depp też miał proponowaną rolę Neo, ale w końcu przyjął ją Keanu;)
Kogo wolelibyście jako Neo?;]
Ja uwielbiam Johnny'ego, ale myślę, że Keanu zagrał rewelacyjnie i cieszę się, że to w końcu On zagrał Neo :)

ocenił(a) film na 10
CzarnaKrwinka

Depp raczej mi nie pasuje do roli Neo. Choć pewnie jakby to on zagrał od początku to tak samo myślałbym o Keanu.

ocenił(a) film na 10
MoszeUsz

heh...,szanuje deppa (las vegas paranos!!!,blow!!!) ale na naeo no niewiem,ma za delikatną budowę i urodę,keanu jest wyższy i uprawiał wcześniej sporty walki...pozatym, faktycznie trzeba by było zobaczyć jak by to zagrał

ocenił(a) film na 10
CzarnaKrwinka

Will Smith tez miał propozycje, ale ją odrzucił. A po premierze powiedział reżyserą, że dobrze uczynił bo Reeves jako Neo jest niesamowity. Do roli Neo było branych pod uwagę bardzo dużo osób. Nie tylko Depp, ale i Pitt, DiCaprio, Cruise, nawet David Duchovny(ale wolał zagrać w Pokonać przeszłość - X-files), a podobno nawet Schwarzenegger. Myślę, że postać Neo, zupełnie nie pasuje do ról jakie Depp wcześniej przyjmował i nadal przyjmuje. Keanu jako Neo jest niezastąpiony. Jest to wg mnie jedna z najlepiej(jak to ująć :P) ?rola-aktor? dopasowanie.
Pozatym Depp też nie stracił bo zagrał potem Sparrowa.

ocenił(a) film na 3
CzarnaKrwinka

Depp nie pasuje do tego typu ról. On gra zazwyczaj specificzne role w filmach niszowych( oprócz Piraci z Karaibów)

ocenił(a) film na 10
CzarnaKrwinka

Chyba jednak Keanu Reeves.
Johnny Depp faktycznie lepiej wypada w filmach bardziej hmmm... ambitnych?

A jezeli ktos ma ochote i troche czasu
wypelnic krotka ankiete
o filmach kultowych (ankieta w wordzie, ale latwa
do wypelnienia) to zapraszam :)

Ankieta do sciagniecia:
http://www.sendspace.com/file/2tiess

Wypelniona przeslijcie na adres:
rattlesnake@poczta.onet.pl

Licze na Wasza pomoc :)
Z gory dzieki, pzdr, Ewa :)

ocenił(a) film na 9
PureNarcotic

Tak między nami, to nie sądzę, żeby "Piraci z Karaibów" byli ambitniejszi od "Matrix" ;). No ale oba filmy zasługują na szacunek