Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858853
8,0 77 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

jest to moja ulubiona częśc tej trylogi, a tak po za tym uwielbiam filmy s-f

ocenił(a) film na 6
slawek_89

zabawne:) u mnie matrix równiez dostał 9/10, mimo ze ja nie zbyt lubi filmy sf. własciwie to przełamałam sie poniekad dopiero po matrixie;) niewatpliwie film ktory juz jest klasyka kina. jednak 2 to juz nie dla mnie. 3 nie widziałam ale i nie zamierzam. ale jedynka to najlepszy film tego gatunku, moim skromnym, scepytcznym zdaniem ;)

slawek_89

matrix to klasyka
jednak nie wiem po jaką cholere kręcili 2 pozostałe części, rozczarowały mnie po całej lini. rewolucji chyba nawet nie doogladałam. beznadziejne. jedynka jednak robi wrażenie

slawek_89

Ja tak samo uwielbiam tę trylogię,ale najbardziej podoba mi się cała trylogia a nie poszczególne części.Lubię filmy s-f ale nie wszystkie.Co po niektóre są naprawde głupie np. nie lubię słynnego filmu Gwiezdne Wojny i Władcy Pierścieni.Natomiast po za Matrixem fajny jest Harry Potter.Może już skończe po pewno zanudzam ale ostatnie moje słowa na ten temat brzmią:NAJLEPSZA TRYLOGIA TO MATRIX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
slawek_89

taa...pierwsza część to bez wątpienia (nie boję się użyć tego słowa) arcydzieło. druga i trzecia część zupełnie nie trzymały poziomu, były po prostu bardzo słabe.

ocenił(a) film na 10
slawek_89

A ja wiem po co kręcili pozostałe dwie części - dla kasy, bo jak ktoś widział pierwszą to drugą chociaż z ciekawości zobaczy. Ale jak dla mnie 2 i 3 część są baaaaardzo przeciętne, typowe amerykańskie kino akcji a nie s-f. Ale jedynka - arcydzieło. Mimo kilku nieścisłości wizja przyszłości niestety prawdopodobna, choć nie dosłownie, czyli prawdziwe science fiction. 10/10