Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858853
8,0 77 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

ZAufajcie mi znam sie na filmach i jeżeli lubisz dobre filmy ten zdecyownie do nich nie należy totalna ściema !!!

ocenił(a) film na 10
Warszawiak82

heh no to potwierdziłeś właśnie jak się znasz na filmach :) Wyjdź i wstydu oszczędź ;)

Warszawiak82

Proszę! Odezwał się pan znawca! Jesteś krytykiem filmowym? NIE. Masz blade choć pojęcie o dobrych filmach? NIE. Ten film nie jest ściemą! Próbuje powołać do działania twoje szare komórki! Idź do swoich "totalnych ściem" i tam się nimi pozachwycaj! Nie zaśmiecaj tego forum, bo należy ono do rewelacyjnego filmu, który odbijać się bedzie echem przez stulecia. WON STĄD!

Finding_Neverland

pobudzic szare komorki na ogranym schemacie, moze w filmach nigdy sie nie pojawial, ale sama idea powstala juz w latach '50 xx w. - John von Neumann. dla mnie film byl strasznie nudny i ledwo dotrwalem do konca.

ocenił(a) film na 9
Warszawiak82

znasz sie na filmach wystawiajac pile 3 ocene 10/10? rozumiem ze fascynujesz sie sadyzmem i kreci cie fizyczne cierpienie, ale pila 3 akurat ma tak infantylna i plytka fabule ze az zal sciska, co do matrixa jest to film przelomowy, jeden z najglosniejszych filmow w historii kinematografii, a ty mi mowisz ze nic soba nie reprezentuje, ymm no przepraszam

Warszawiak82

Dajcie spokój :) Sprzeczać się ze znawcą filmów? <LOL> Przyznam, że jeśli to jest totalna ściema... to ja prosze więcej takich totalnych ściem :D PO "Matrixie" dwa dni miałem bajzel w głowie patrząc na ulice w mieście i zastanawiając się, czy są prawdziwe :) Daje do myślenia ta "ściema".

ocenił(a) film na 9
Warszawiak82

Przestancie karmic trolle internetowe takie jak ten typ czy "Baska650" z "Dziennikiwem Brigide Jones" w ulubionych.

Namnozylo sie tego na forum i zyc nie daja, zaklocaja tylko spokoj innym probujac gdzies zaistniec sami.

btw- Wypisawnie bzdur, aby inni nas zbesztali to bardzo przykra technika walki z samotnoscia.

ocenił(a) film na 5
Tom_Cat

Haha Tom Cat,ja przynajmniej lubię Dziennik Bridget Jones-film na którym można się pośmiać,a ty w ulubionych masz filmy tj:
-AKADEMIA PANA KLEKSA
-GREMLINY ROZRABIAJĄ
-GREMLINY 2
-BATMAN i wiele wiele innych filmów które nigdy nie powinny zostać wyprodukowane,filmy dla naprawde niedorozwiniętych ludzi,ile masz lat?Bo wnioskuje że 13...Haha,ale mam polewke teraz,sam krytykujesz a masz takie filmy w ulubionych no nie mogę.Pozdr

ocenił(a) film na 9
baska_89

Widzisz, postaram sie to napisac dosc prostymi slowami, abys nie miala problemow z ich interpretacja, tak jak to ma miejsce przy okazji kina wymagajacego czegos wiecej niz dobrego wzroku.

Zostan, radze ci to z dobroci serca, przy filmach dla "takich odbiorcow" dla jakich jest wlasnie "Dziennik B.J." i nie sil sie na wypisywanie bezwartosciowych komentarzy przy filmach na poziomie Wladcy Pierscieni czy Matrixa. Postaraj sie zapamietac nastepujace dwa zdania: - "Jezeli czegos nie zrozumiem to wcale to nie znaczy, ze to jest zle. Najwidoczniej to po prostu przewyzsza moj...potencjal, ze tak powiem".

Tak, mam tego typu (typu ktory wymienilas) filmy w ulubionych, jednak czego pewnie nie zauwazylas maja one juz swoje lata. Zakladajac, ze jestesmy oboje inteligentni wyciagneimy stad nastepujacy wniosek- "Moze dla Tom_Cat'a" one cos znaczyly jak byl mlodym chlopakiem, bo sa cokolwiek stare? Moze je lubil jako nastolatek? Pojdzmy dalej, to ze on uznaje role jaka odegral taki film jak "Batman" dla swojego gatunku, to wcale nie oznacza, ze on ten film oglada co niedziele z kasety VHS do obiadu. To oznacza, ze docenial widocznie ten film kiedys i ma do niego jako taki szacunek.

Jezeli ktos jednak, zalozmy ze bedac juz osoba tzw. "dojrzala", umieszcza w ulubionych film tak plytki jak "Dziennik B.J.", a wiec nakrecony i wyswietlany kiedy najprawdopodobniej ta osoba byla juz co najmniej pelnoletnia- to o czym to swiadczy? Dalej juz wydedukujesz sobie sama.

No dobrze, zlamalas mnie, powiem o czym to swiadczy- ze taka osoba nie powinna wypisywac komunikatow pokroju: "Wladca Pierscieni 1/10", "Kino dla idiotow" przy produkcjach, ktore nie bez pwoodu zasluguja na przynajmniej umiarkowany szacunek.

"filmy dla naprawde niedorozwiniętych ludzi,ile masz lat?Bo wnioskuje że 13...Haha,ale mam polewke teraz" - Droga kolezanko, takich opinii nie okrasze nawet pojedynczym komentarzem, bo podejzewam, ze na tym poziomie wlasnie masz nieslychane doswiadczenie i powalilabys mnie doswiadczeniem raz dwa.

Pozdrawiam, zycze rowniez wesolych swiat z mnostwem usmiechow i smaczna "polewka"

ocenił(a) film na 5
Tom_Cat

No dobrze,rozumiem,że darzysz te filmy jakimś sentymentem,ale zauważ,że Ty pierwszy napisałeś a raczej wyśmiałeś mnie,bo lubię "Dziennik Bridget Jones",gdybyś tego nie napisał ja także nie wyśmiałabym Cię dlatego,że masz takie a nie inne filmy w 'ulubionych'.Ok,dla Ciebie film "D.B.J" jest płytki,nie zgodzę się tu z Tobą.Dla mnie płytki film to "Gremliny",nie ma w nim nic co przykułoby uwagę normalnego widza,chyba,że dziecka...Każdy film ma jakiś swój sens i głębie,zależy od gustu.A do do komentarzy nt Władcy i Harrego-to tylko MOJA opinia,wiadomo że jak ktoś chce to się z tym zgodzi a jak nie to nie.Mnie np rozwala to jak ktoś pisze "Cudowny film!Najpiękniejszy na świecie" i ja nie zgadzam się z tym tak samo jak inni z moją opinią.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
baska_89

No problem, nikt nikomu nie zakazuje miec swojej opinii, a tym bardziej gustu. Nie moge pozostac jednak obojetnym kiedy ktos bez pardonu wystawiam "1/10" filmom, ktore ze wszech miar na to nie zasluguja.

Tak, mnie tez wkurza naduzywanie przy ocenianiu filmow "10/10" dla kazdego filmu, ktory tylko "mi sie podobal", ale to dziala w dwie strony i jak ktos pisze, ze Wladca Pierscieni dostaje 1/10 to mysle o takim przypadku nie lepiej, a nawet gorzej, bo juz blizej temu filmowi do 10/10 niz 1/10.

D.B.J nie jest super, to byl tylko przyklad. Gremliny tez nie sa swietne, ale ja je bardzo lubilem jak wyszly, a ja bylem b.mlody. To nie ja jednak "krzywdze" filmy, ktore nie pasują pod moj gust- Ty to robisz wystawiajac oceny "1/10" obrazom, ktore nie sa "nieporozumieniem" wbrew temu co sugerujesz.

Przynajmniej ja to tak odbieram, ze prowokujesz tu ludzi na forum umyslnie- stad moje slowa bywaja ostre i niekiedy na wyrost- aby docieraly tam gdzie maja.

Nie wiem tez czemu siegasz po kino fantasy i sci-fi, jezeli nie lubisz tego gatunku? To chyba oczywiste, ze nie jem szpinaku jezeli go nie znosze- gdyby bylo inaczej to by spowodowalo, ze bede marudzil i wkurzal ludzi w towarzystwie.

Ja nie wysmiewam bez powodu! Ja po prostu b.nie lubie,taki mam charakter, jak ktos nie lubiac szpinaku wchodzi do 10 barow (na tematy roznych filmow) i wymysla kucharzowi, ze mu nie smakuje, ze podal mu do zjedzenia szajs- no tak sie nie robi i tyle;]

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Tom_Cat

Dobrze,ale jeśli chodzi o te "filmy nieporozumienia" to każdy głosuje wedle swojego gustu prawda?Po to jest ta strona,tak mi sie wydaje.Po to są fora na tej stronie,aby każdy wyrażał swoje poglądy,nie zawsze zgodne z opiniami innych ludzi.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
baska_89

Wystawienie LOTR'owi albo Matrixowi oceny "1/10" nie swiadczy o "czyims" guscie, tylko o tym, ze dana osoba nie potrafi sie poslugiwac skala ocen od 1 do 10.

Nie chodzi tez o sluszne lub nie opinie, ale o to, ze mowiac szczerze, niewiele jest filmow zaslugujacych na takie "ponizenie" jak 1/10 i powinna taka oceny byc wwystawiana jedynie wyjatkowo. Ty poprzez naduzywanie jej, wobec filmow srednich, dobrych i bardzo dobrych przewrotnie wystawiasz niesteyt ocene samej sobie....przykro mi, ale widocznie nie za dobrze jeszcze znasz sie na obsludze tej strony (skala ocen) oraz na kinie....oj tam, to niewatpliwie przyjdzie z czasem.

Pozdrawiam ostatecznie

ps- nie bede juz bral udzialu akurat w tym watku, bo nie on na temat filmu, ktory z zalozenia powinien komentowac

ps2- jezeli nie lubisz szpinaku, to nie jedz szpinaku- natomiast nie krytykuj szefa kuchni za to, ze zle go przyrzadzil

Tom_Cat

Kolejny temat zalozony przez baske650 jakże bogaty w wiedze i "mądrość" autorki.

|"ZAufajcie mi znam sie na filmach i jeżeli lubisz dobre filmy ten zdecyownie do nich nie należy totalna ściema !!! "|

Jak ty się znasz na filmach to ja jestem cesarzem Kenii.
Napewno nie znasz sie na filmach akcji: Matrix i fantasy: WP i HP może tylko na jakiś sztywnych melodamatach.
I napewno nie bedziesz mi tu pisała co nalezy do moich ulubionych filmów, najlepiej rozbiegnij się i walnij w drzewo albo mur chociaż sądząc po zdjęciu (a zakładam że to ty) to raczej szkoda żeby się drzewo czy mur zniszczył

Beliar

błąd:
ma być:
Kolejny temat zalozony przez SAW jakże bogaty w wiedze i "mądrość" autorki również z udziałem filozoficznej BAski650

ocenił(a) film na 10
Warszawiak82

Kurde jestem nieambitna ;(