Tak jak w temacie świetny film moja ocenka 9/10 idealne odwzorowanie gry :D klimat i tak dalej czułam się jak bym grała w grę ;P
To chyba w grę nie grałeś :P ja grałam w obydwie części i film jest odwzorowaniem gry.No ale każdy ma swoje zdanie.Powtarzam jak dla mnie fil jest świetny !!
Właśnie wróciłem z kina i jestem pozytywnie zaskoczony. Bałem się że ekranizacja może się nie udać ale jednak w końcu dostajemy kawał dobrej sensacji. Zmaterializowane Valkirie + efekty bullet time budują niezwykły klimat. Film tak do końca nie jest idealnym odwzorowaniem gry ale mimo to warto go obejrzeć.
Ja bym raczej ujął że Moore wykorzystał pomysł który był w pierwowzorze i świetnie go rozwinął - filmowi w sumie brakuje jakiś 20% żeby wypełnić pustkę, która pozostaje po seansie, ale nie zapominajmy że to wersja pod PG-13 i reżyser zapowiedział wersję Uncut ze wszystkimi smaczkami dla graczy :) I na to właśnie czekam :) No, i trochę więcej jatki w MP2 by się przydało, bo w filmie co jak co było tego zdecydowanie za mało ;) I jeszcze gdyby zmienili aktorkę co gra Monę to bym się też ucieszył bo laska z wyglądu kompletnie nie pasuje do tej roli :P
Moja ocena - 7/10 . Film dobry, ale nie powala. Kto wie jaka ocena będzie po zakończeniu filmowej serii, bo trzeba traktować to jako część pierwszą opowiastki większego kalibru.