5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75857
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

6/10

ocenił(a) film na 5

Cóż, przypomniało mi sie jak pare lat temu "ciupałem" ostro w Max Payne :) Pierwsza scena metro i kible, jedna z ostatnich jak naćpany strzelałem na oslep. Moim zdaniem film bardzo dobrze odwzorowuje grę. Niestety gry mają to do siebie, że często zdarza się tam wiele niedorzeczności, jest wiele nielogicznych sytuacji. Film zawiera tego multum. Co chwile zastanawiałem sie na filmie o co chodzi, przewijając film wstecz dochodziłem do tego co sie stało, bo pierwsza myśl mówiła mi, że to nie możliwe. Przykładem może byc chocby zdjęcie kajdanek Maxowi przed p

ocenił(a) film na 3
slash83

Ja natomiast jako zdecydowany fan gierki musze powiedziec ze bardzo sie zawiodlem... Nie dośc że fabuła była tak strasznie okrojona (i bezczelnie zmieniona!) w porównaniu do gry to jeszcze do tego aktor, który wogóle do Maxa nie pasuje + wspomniane wcześniej niedożecznośći... Wszystko to stwarza taki anty-max paynowy klimat, że w połowie juz zasypiałem... Dotrwałem niestety jakoś do końca i ziewając stwiedzilem ze nic tak na prawdę w tym filmie sie nie działo (czego nie można powiedziec o grze...) Reasumując: Dla mnie jest to poprostu kolejny kiepski film akcji, który mógłby sie równie dobrze nazywac "Zemsta byłego policjanta 8"... tyle (ps. Ja musiałem zmieniać magazynki jak gralem, niestety reżyser zapomniał o tym "Maxowi" powiedziec.) 3/10

ocenił(a) film na 5
Nimbul

No i najważniejsza rzecz w grze, która odrózniała ją od innych - spowolnienie akcji :) W filmie chyba raz taki motyw pojawił sie na konsu filmu jak Max strzalał z gnata upadając plecami na podłogę.

ocenił(a) film na 3
slash83

Raz jeszcze jak z tego biurowca uciekał policji to tak wyskoczyl... A ta akcja o której mówisz byla tak zalośnie zrobiona, że mam do Ciebie żal, że mi o niej przypomniales :P