Ucieszyłem się bardzo jak ujrzałem info o tworzeniu trzeciej części tej kultowej gry:)
Ma się pojawić zimą 2009 i mam nadzieje że będzie hit.
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6415108,Max_Payne_3_na_Gwiazdke__Jak_nie _jak_tak___.html
Podchodziłbym raczej sceptycznie do informacji o powstawaniu nowej części części gry. Głównie dlatego, że produkcją zajmuje się nie Remedy, czyli autorzy genialnej "jedynki" i współtwórcy nieco słabszej drugiej części, a Rockstar. Już przy "The Fall of Max Payne" doszło do współpracy Remedy i Rocsktara i dostaliśmy gorszy od pierwszego Maxa, choć przecież bardzo udany, produkt. Nie jestem przekonany, czy twórcom z R* uda się przeskoczyć bardzo wysoko postawioną poprzeczkę.
Trójka byla potwierdzona już niedlugo po wyjściu MP2, no ale przez kilka lat nic w tej kwestii się nie dzialo, bo i developer męczy się już chyba z 4 lata z "Alanem Wake'iem". Teraz Remedy jeszcze mniej palcow macza w tej odsłonie - w ogóle jakiś inny developer.
Nie no bez obaw. Rockstar robi przecież świetne gry! GTA4 - po prostu miodzio... Choć mogą na pewno spierniczyć fabułę gry, ale grywalność mogą doprowadzić do wysokiego poziomu. Grafika - to samo - mistrzostwo. Także trzeba z optymizmem patrzeć na 3 część MP :)