Co to ma być ? Latajace zmutowane ogromne ptaszyska w Max Payne ?? Dwie czesci gry byly swietne az milo sie gralo. Z ekranizacja troszke pofantazjowali... Nie zanosi sie na wielkie ULALA !! Zdecydowanie lepiej wypada kolejna odslona Punishera...
Mam pytanie: Po jaką cholerę zakładasz kilka tematów z tym samym pytaniem ? Boisz się, że jak założysz jeden to nikt Ci nie odpowie ?
Normalni użytkownicy Filmwebu machają dzieciom specjalnej troski zakładającym kilka tematów zawierających tą samą treść
wyskakiwal mi jakis blad i myslalem ze nie wejdzie ... Ale oczywiscie normalni uzytkownicy FW tacy jak ty szuakja tylko jak ktos sie omsknie i jada go po calosci ...
nie do ciebie. Zaklada temat 10 razy to sie wkurzylem :/ POzatym bylo wyjasnione juz.
Najprawdopodobniej są to Walkirie, zaś ich obecność wydaje mi się jak najbardziej uzasadniona.
To najprawdopodobniej narkotykowe halucynacje. Poczytajcie sobie, od czego pochodzi nazwa narkotyku Valkyr, czyli Walkiria, to się dowiecie...
Dokładnie, tak jak mówią osoby wyżej, są to Upadłe Anioły. Przed obejrzeniem filmu radze pograć w gre (będziecie mogli wyrobić sobie opinie). Widać na trailerze jak jakiś ćpun dostaje kule i wylatuje przez okno i widać jak Upadły Anioł ciągnie go w dół. Oczywiście jest to tylko stan psychiczny danej osoby, gdy umiera to widzi Upadłego Anioła zabierającego jego życie.
Tia, tyle, że walkirie nie były żadnymi 'zmutowanymi ptaszyskami' tylko dziewicami zanoszącymi dusze wojowników do nordyckiego raju. Były tym dla wikingów czym jest 77 dziewic dla arabskich terrorystów. Jedyne co miały wspólnego ze skrzydłami to fakt, że jeździły na uskrzydlonych koniach...
Omg. Chyba mózg mi pierdnął. Kiedyś interesowałem się mitologią nordycką, i z tego co pamiętam, Walkirie miały skrzydła.
Hmmmm... Jak teraz poszukałem w internecie, to faktycznie, piszą o skrzydlatych koniach. To skąd u diabła było u mnie to przekonanie o kobietach ze skrzydłami? Dziwne. Może wierzono w obydwie wersje?
Jak juz to 72 dziewice kolego. I nie tyle arabskich terrorystów co w ogole wszystkich muzułmanów biorących udział w dzihadzie. Jesli chcesz sie popisywac erudycją to podawaj przynajmniej zgodne z pewnymi faktami informacje.
dawno nie grałem w Max'a, ale czy nie było tam jednego "etapu"gdzie nawalało się w takie stwory?
Hmmm... Jak tak pomyślę, to kiedyś obiło mi się o uszy, że w pierwszej wersji scenariusza do gry miały się owe "ptaszyska" pojawić. Może na tym scenariuszu będzie wzorował się film?
W grze były etapy w których biegało się po czerwonych stróżkach krwi i padał czerwony śnieg. A że by to głupio wyglądało, w filmie to dodali inne wizje. Zresztą to może być tylko w trailerze.
Najbardziej wkurza mnie ta pseudo "poprawność polityczna".
Jeszcze tylko brakuje by w ruskiej mafii byli czarni.
a juz miałem temat z tym samym pytaniem zakladać hehe ... Myślałem że to harpie albo jakieś Anioły Śmierci . Dosyć ciekawy zabieg , bo o ile pamietam , w grze kiedy Max miewał narkotykowe wizje po Walkirii te nordyckie stwory sie w nich nie pojawiały . Ale Beau Bridges w tym filmie to jakaś pomylka . Ten aktor nie pasuje do roli tego skorumpowanego gliny . A w roli Nicole Horn bardziej bym widział starą i leciwą alezimna i bezwzgledną Glenn Close .
Niedawno grałem w pierwszego Payne'a i nie było tam żadnych stworów w stylu tych co widać na zwiastunie.
Ale pokazywały się komentarze o "ciałach upadłych aniołów".
Osobiście myślę, że to będą obrazowo przedstawione metafory z wewnętrznego monologu Maxa.
W scenie gdy ten 'orzeł' wyciąga gościa przez okno, wygląda na to, że chwilę przed tym Payne do owego gościa celował. Może on po prostu dostał kulkę i w hollywoodzki sposób wyleciał przez okno. W grze pojawiłby się komentarz w stylu "wyleciał przez okno na zmrożone ulice miasta niczym niesiony przez skrzydła upadłego anioła"