5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75857
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Moim zdaniem film powinien być całkowicie oparty na grze. Wszystkie ważne momenty w grze powinny pojawić się w filmie. Film powinien trwać około 140m. Być podzielony na rozdziały jak gra. Dzięki oryginalnej muzyce gry, grze cieni i zdjęciom dane byłoby uchwycenie klimatu z gry. Zrekonstruowanie miejsc znanych z gry, by gracze oglądając film mogli powiedzieć: " o tam ubiłem tego gościa" " Nawet to miejsce jest w filmie! No no no!" Powinny być wstawki komiksowe. Kręcąc ten film nie da się uniknąć tego, że zwykły nowojorski detektyw zabija dziesiątki wrogów, ale można to zrobić w miarę możliwości realistycznie łącząc to z bullet timem (oczywiście odbiegającym od efektów rozbijania powietrza przez kulę jak w matrixie". Akcja powinna dziać się w tym samym roku co gra. . Aktorzy zbliżeniu wyglądem do oryginalnych bohaterów. Kategoria wiekowa oczywiście +18.
Sama gra to 90% strzelania, więc pocięcie tego i fabularne posklejanie (najlepiej przez scenarzystów oryginału z remedy) powinno dać bardzo dobry materiał na film. Co sądzicie?

polizeifurreich

Sądzimy że ten film powinien też być oglądalny bez zgrzytania zębami dla normalnego zjadacza chleba. Może wróć do gry?

ocenił(a) film na 7
polizeifurreich

"Sama gra to 90% strzelania, więc pocięcie tego i fabularne posklejanie (najlepiej przez scenarzystów oryginału z remedy) powinno dać bardzo dobry materiał na film"

Czyli coś jak Tylko Strzelaj?

ocenił(a) film na 3
polizeifurreich

Na pewno nie w ten sposób

ocenił(a) film na 6
waldeck

Ciekawe czy zrobią film na podstawie 3 części przygód Maksia? :)

ocenił(a) film na 3
bisban

W roli głównej : Bruce Willis.

A tak w ogóle, to niech nie robią już więcej filmów o Maksiu - niech nie niszczą legendy.

ocenił(a) film na 3
polizeifurreich

Osobiście zatłukbym reżysera za ten film........ Przede wszystkim brutalny......

ocenił(a) film na 6
Oczkins_92

brutalnie to zjeb*li taki dobry tytuł...

ocenił(a) film na 2
polizeifurreich

Masz rację. Gdy zobaczyłem co ludzie zrobili z tym filmem to mi ręce opadły. Wystarczyło zekranizować tą grę, a nie tworzyć nowy film w którym jedyne podobieństwo z grą to imie głównego bohatera. Przecież nie było w nim nawet dobrej akcji - zrobienie przewrotki w tył z shotgunem w bullet time to za mało. Do tego zadania trzeba było wybrać jakiegoś porządnego reżysera, ale widzę że budżet był bardzo ograniczony.

ocenił(a) film na 7
Tomson_Silesia

zgadzam sie mogli to troche inaczej zrobic hmmm, chociaz i tak film nie byl zly lecz moglby byc lepszy.
Fajny film wyszedłby z gry "Mafia" nie wiem czy sie zgodzicie